Dobry den, potreboval bych poradit s vyberem notebooku pro bratra. Notebook je urcen hlavne na praci a prilezitostne hrani. Podminkou je, aby byl kvalitne zpracovan (uvazuji o Sony nebo Lenovu, mozna i Dell) a aby vykonostne vydrzel po co nejdelsi dobu rekneme 2-3 roky. Procesor neaky typu 2 x 2,2GHz a graficky cip vykonem srovnatelny s napr. GT 230 ci HD4570, nebo 4670, proste aby si na tom jeste zahral i za par let. Rozhodne 14" display s co nejlepsim podanim obrazu a vybiram v cenove hladine od 20 do 25 tisic.
Mam jiz nekolik adeptu, ale jsem zvedav co mi poradite jako lide znali nabidky.
Predem dekuji za Vase tipy
NB 14" 20-25k
-
- občas něco napíše
Podle toho co uvádíš by tě mohlo zajímat: http://www.alza.cz/sony-vaio-cw1s1e-b-cerny-d142261.htm
ASUS G51VX - C2D T9500 2,6Ghz 6MB L2, NV GTX260 1GB DDR3, 4GB RAM DDR2 800Mhz, HDD 500GB/7200ot., WUXGA+ 1920x1080p, Win7 Ultimate x64
Dekuji za Vase namety, sam jsem mel vybrane presne tyto dva modely, akorat mam otazku na Turek777. Zajimalo by me jak je to u toho Sony CW1S1E s klavesnici, podle obrazku nevypada primo komfortne a i co se tyce pouzitych materialu mi prijde, ze je tento notebook hure zpracovan nez jine modely VAIO, ktere se mi dostaly do rukou. Poprosil bych Vas o nejake zhrnuti kladu a zaporu, kterych jste si vsiml na svem notebooku a o informaci, ma-li tento notebook dva graficke cipy, tedy jestli ma krom GT230M jeste jeden mene energeticky narocny.
Dale by me zajimalo jestli nekdo nevite jak je to s prichodem procesoru i5 na mobilni platformy. Zatim jsem jej nasel pouze u Aceru a HP, bohuzel me ani jeden z techto modelu nezaujal. Rad bych tedy vedel, kdy jej do sve nabidky zaradi i jini vyrobci, ci jestli HP rozsiri svou nabidku techto notebooku.
- Co se týče konstrukce, tak se jen trochu prohýbá při zavřeném NB horní víko (je totiž "podloženo" jen po stranách a střed se prohýbá) ale není to nic hrozného.
- u klávesnice nemám co vytknout, jak si na ni zvyknete (já jsem si na ni zvyknul během dvou dnů) už nebudete chtít psát na jiné
- grafický čip má jen jeden (GT230M)
- teploty: při nízké zátěži (kancelář, internet) 35-45°C plný výkon (Max) 70°C a to jak CPU tak i grafika
- větrák jede pořád ale hlučný rozhodně není
- s výdrží baterie je to horší při internetu (nízká zátěž, zapnutá wifi) to píše "jen" 2:20h což není moc, navíc se docela dlouho nabíjí
- dále bych už jen vytknul slabý a méně kvalitní zvukový výstup
Jinak nevím co dál napsat, po přečtení si možná teď myslíte že moc dobrý není, ale každý notebook má nějaké nedostatky...
Kdybych měl vypisovat co je na něm dobré a s čím příjemně překvapil, článek by to byl určitě delší
- u klávesnice nemám co vytknout, jak si na ni zvyknete (já jsem si na ni zvyknul během dvou dnů) už nebudete chtít psát na jiné

- grafický čip má jen jeden (GT230M)
- teploty: při nízké zátěži (kancelář, internet) 35-45°C plný výkon (Max) 70°C a to jak CPU tak i grafika
- větrák jede pořád ale hlučný rozhodně není
- s výdrží baterie je to horší při internetu (nízká zátěž, zapnutá wifi) to píše "jen" 2:20h což není moc, navíc se docela dlouho nabíjí
- dále bych už jen vytknul slabý a méně kvalitní zvukový výstup
Jinak nevím co dál napsat, po přečtení si možná teď myslíte že moc dobrý není, ale každý notebook má nějaké nedostatky...
Kdybych měl vypisovat co je na něm dobré a s čím příjemně překvapil, článek by to byl určitě delší
Sony Vaio CW1S1E & Thinkpad X200
Zpět na „Jaký vybrat notebook“