HP PAVILION DV6134ea a prechod z Win XP na Win 7

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Nergal
píše často

HP PAVILION DV6134ea a prechod z Win XP na Win 7

Příspěvekod Nergal » 21 led 2010 07:47

Zdravím,
chcel som sa opýtať, či sa mi oplatí prejsť na win 7 z odladeného v nLite upraveného win XP. V čom je lepší win 7 oproti win XP??
Ďalšia vec sú drivre. Je s nimi problém??Ako je to so kompatibilitou xp programov??
Moc ďakujem za rady :wink:

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 21 led 2010 08:34

Pozri si, či sú pre Tvoj notebook dostupné drivery pre Win7.
Ak to je starší notebook, tak Win7 by ich už mal mať.
Mne na novom Sony Vaio bez problémov išla betaverzia Win7 so všetkými drivermi, bez inštalácie.

Ja osobne som mal problém s kompatibilitou staršej /nie však starej/ hry, teda simulátora Condor, ktorý sa mi nepodarilo spustiť, ale možno už je vydaný nejaký patch...

Nergal
píše často

Příspěvekod Nergal » 21 led 2010 08:51

jarkov1 píše:Pozri si, či sú pre Tvoj notebook dostupné drivery pre Win7.
Ak to je starší notebook, tak Win7 by ich už mal mať.
Mne na novom Sony Vaio bez problémov išla betaverzia Win7 so všetkými drivermi, bez inštalácie.

Ja osobne som mal problém s kompatibilitou staršej /nie však starej/ hry, teda simulátora Condor, ktorý sa mi nepodarilo spustiť, ale možno už je vydaný nejaký patch...

Tak kukal som, ale su tam iba drivre pre Win Vista. Priamo pre win 7 tam nic neni. Tak neviem teraz...A ako si spokojny s win 7??

reburke
píše často

Příspěvekod reburke » 21 led 2010 10:49

taky sem mival driv neuveritelne osekany xp pomoci nlite:). pak sem pokracoval kdyz vysla vista, opet vlite a mnoho reinstallu, nez byla pouzitelna. no a vis co ti teda povim? nainstaloval sem win 7 hned jak vysla rc verze a na veci jako nlite, vlite, vypinani sluzeb v services.msc apod sem mohl uplne zapomenout:). ten system toiz beha skvele uz od zacatku a temer zadny optimalizace nejsou potreba. a hlavne, ten system se s casem prakticky nezasvinuje (problem zejmena xp). s ovladacema by problem bejt nemel, na spoustu si win najdou samy a co nepude, tak by mely snad fungovat ovladace na visty. takze byt tebou tak to urcite zkusim. nevim ale, kolik mas ramky, abys nebyl otravenej, tak MINIMALNE 2 giga!
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea

Nergal
píše často

Příspěvekod Nergal » 21 led 2010 11:31

reburke píše:taky sem mival driv neuveritelne osekany xp pomoci nlite:). pak sem pokracoval kdyz vysla vista, opet vlite a mnoho reinstallu, nez byla pouzitelna. no a vis co ti teda povim? nainstaloval sem win 7 hned jak vysla rc verze a na veci jako nlite, vlite, vypinani sluzeb v services.msc apod sem mohl uplne zapomenout:). ten system toiz beha skvele uz od zacatku a temer zadny optimalizace nejsou potreba. a hlavne, ten system se s casem prakticky nezasvinuje (problem zejmena xp). s ovladacema by problem bejt nemel, na spoustu si win najdou samy a co nepude, tak by mely snad fungovat ovladace na visty. takze byt tebou tak to urcite zkusim. nevim ale, kolik mas ramky, abys nebyl otravenej, tak MINIMALNE 2 giga!

Vistu by som v zivote do svojho booku nedal. :lol:
Inac, ty mas origo win 7, alebo z netu?? Ako je to s jazykom??Mam anglicku instalacku a pocul som, ze slovencinu si stiahne z aktualizacii. je to tak? Heh a myslis ze sa oplati kupit origo win 7??
K tej RAMke.No mam tusim 3GB RAM. To az tak vela zerie??

reburke
píše často

Příspěvekod reburke » 21 led 2010 13:13

ja u notasu co maj aspon 3 giga ram automaticky vypinam strankovaci soubor a zadnej problem sem nikdy nemel. pracuje to s ramkou jinak nez xp, takze to na prvni pohled zere vic, ale o nic nejde. navic cena ramek do notasu je tak mala, ze mit aspon 2 giga ramky si muze dovolit kazdej. a navic dalsi nerozumnej odpurce vist (hlavne zes tam musel dat smajlika jak ses in ze nemas rad visty;)). nevim co proti nim vsichni mate, xp bez nlite je taky silenej balast a u vist je to to samy, kdyz si s nima pohrajes pomoci vlite tak je to perfektni rychlej a stabilni system. ale opet, aspon 2 giga ram. win 7 mam original ve verzi professional, predtim sem mel rc verzi ultimate. s jazykama nevim presne jak to je, ale myslim, ze vyssi verze umoznuji stazeni jazyka z aktualizaci. a co se win 7 tyce, tak to je asi prvni system, kterej si zaslouzi bejt koupenej pokud na to clovek penize ma. ale nastesti sou levnejsi metody jak je ziskat-msdn aa, nakup s notebookem v cene, pripadne upgrade z vist za par korun apod.
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050

Nergal
píše často

Příspěvekod Nergal » 21 led 2010 13:26

reburke píše:ja u notasu co maj aspon 3 giga ram automaticky vypinam strankovaci soubor a zadnej problem sem nikdy nemel. pracuje to s ramkou jinak nez xp, takze to na prvni pohled zere vic, ale o nic nejde. navic cena ramek do notasu je tak mala, ze mit aspon 2 giga ramky si muze dovolit kazdej. a navic dalsi nerozumnej odpurce vist (hlavne zes tam musel dat smajlika jak ses in ze nemas rad visty;)). nevim co proti nim vsichni mate, xp bez nlite je taky silenej balast a u vist je to to samy, kdyz si s nima pohrajes pomoci vlite tak je to perfektni rychlej a stabilni system. ale opet, aspon 2 giga ram. win 7 mam original ve verzi professional, predtim sem mel rc verzi ultimate. s jazykama nevim presne jak to je, ale myslim, ze vyssi verze umoznuji stazeni jazyka z aktualizaci. a co se win 7 tyce, tak to je asi prvni system, kterej si zaslouzi bejt koupenej pokud na to clovek penize ma. ale nastesti sou levnejsi metody jak je ziskat-msdn aa, nakup s notebookem v cene, pripadne upgrade z vist za par korun apod.

No mas pravdus tym xpckom..Predtym, ked som ho neodladil v nLite, tak bol to shit..S Vistami neviem ako to je..Je to pekne graficky spracovane, ale co som videl, co to stvara, jak pomaly to ide...Takze v tomto som si nasiel negativa visty. Ale mas pravdu zasa, keby si to clovek odladil, tak to moze byt pekny system.
Kolko ta vysiel ten win 7??Vies, ja som nasiel na nete jednu verziu win 7 tiny ultimate sa vola. Ta je upravena cez nLite, tak neviem.

reburke
píše často

Příspěvekod reburke » 21 led 2010 14:32

na win 7 sem upgradeoval z vist za par stovek. a dej si fakt bacha na tydle upraveny verze win 7, jak rikam win 7 je mit nejlepsi opravdu komplet cisty, na tomdle v ms zapracovali, je to o tridu jinde nez vista a xp, uvidis sam. btw prispevky o warez se tady na foru mazou a zamykaj se temata. navic pro beznou praci bohate staci win7 home premium, pokud opravdu nutne nepotrebujes xpmode pro hodne specialni programy. se zbytkem si poradi mod kompatibility. a ty nejsou zas tak silene drahy, aby se nedaly koupit.

Nergal
píše často

Příspěvekod Nergal » 21 led 2010 14:45

reburke píše:na win 7 sem upgradeoval z vist za par stovek. a dej si fakt bacha na tydle upraveny verze win 7, jak rikam win 7 je mit nejlepsi opravdu komplet cisty, na tomdle v ms zapracovali, je to o tridu jinde nez vista a xp, uvidis sam. btw prispevky o warez se tady na foru mazou a zamykaj se temata. navic pro beznou praci bohate staci win7 home premium, pokud opravdu nutne nepotrebujes xpmode pro hodne specialni programy. se zbytkem si poradi mod kompatibility. a ty nejsou zas tak silene drahy, aby se nedaly koupit.

No mam aj ja obavy skusit ten stiahnuty win 7. A co myslis, pojde mi na W7 Home Premium aj Zone Photo Studio, Photofiltre, VLC, BurnAware atd..?

reburke
píše často

Příspěvekod reburke » 21 led 2010 14:53

myslim, ze se nemusis bat:). pripadne mrkni na stranku vyrobcu. pod win 7 nefungujou opravdu jen nejaky velmi specificky stary programy, delany jen pod xp a bez soucasny podpory. pac co slo pod vistama pude pod win 7 taky a vetsina vyrobcu uz musela zacit podporovat tydle novy systemy. navic i mod kompatibility kterej obsazenej je dost pomuze u nakejch starsich veci. a kdyz bude nejhur, tak si najdes nakou alternativu k pouzivanymu programu, ale to z 99.9% nehrozi, tak se nemusis bat.

Nergal
píše často

Příspěvekod Nergal » 21 led 2010 16:25

reburke píše:myslim, ze se nemusis bat:). pripadne mrkni na stranku vyrobcu. pod win 7 nefungujou opravdu jen nejaky velmi specificky stary programy, delany jen pod xp a bez soucasny podpory. pac co slo pod vistama pude pod win 7 taky a vetsina vyrobcu uz musela zacit podporovat tydle novy systemy. navic i mod kompatibility kterej obsazenej je dost pomuze u nakejch starsich veci. a kdyz bude nejhur, tak si najdes nakou alternativu k pouzivanymu programu, ale to z 99.9% nehrozi, tak se nemusis bat.

Taak teda diky moc kamo. Moc si mi poradil. Fakt zvazujem, ze kupim normalny legal W7. U nas to vyjde na neakych 95€, co je zhruba okolo 2800 SKK. Ked som si kupil win XP HE, tak preco nie toto :-D Inac som kukal ze mam v booku RAMKU 2,5 GB. Myslis ze to je malo? Nemam totiz dobry pocit z toho uz aktivovaneho illegal W7. Ja si myslim, ze na tych illegalistov, co to takto obchadzaju, dojde. A nebude to pre nich moc prijemne.

reburke
píše často

Příspěvekod reburke » 21 led 2010 22:43

jedu ted na elitebooku s 2 giga ram a az na provozovani vmware uplne bez problemu. ale prave kvuli vmware planuju upgrade a poridim dalsi dve giga, cena je lidova.

Nergal
píše často

Příspěvekod Nergal » 22 led 2010 07:06

reburke píše:jedu ted na elitebooku s 2 giga ram a az na provozovani vmware uplne bez problemu. ale prave kvuli vmware planuju upgrade a poridim dalsi dve giga, cena je lidova.

Jj, ceny tychto komponentov isli dost dole. Tak uvidim. Dnes idem zistit, kde je najlacnejsia ponuka pre W7.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“