Ahoj,prosím o radu.Mám Aspire 7730G orig koupený s Wista home premium 32bit.Chtěl bych zkusit Win7 ultimate 64bit .Poradí mi někdo jak Win7 nainstalovat? Ty Wisty,který jsou odděleně na disku bych tam asi nechal pro případ opět je tam dát,když by to nešlapalo na Win7.
Musím něco nastavovat v Biosu - asi bootovat s CD?
Díky Sláva
Acer Aspire 7730G přejít na Win7
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Acer Aspire 7730G přejít na Win7
slava68 píše:Ahoj,prosím o radu.Mám Aspire 7730G orig koupený s Wista home premium 32bit.Chtěl bych zkusit Win7 ultimate 64bit .Poradí mi někdo jak Win7 nainstalovat? Ty Wisty,který jsou odděleně na disku bych tam asi nechal pro případ opět je tam dát,když by to nešlapalo na Win7.
Musím něco nastavovat v Biosu - asi bootovat s CD?
Díky Sláva
V prvom rade si sprav recoveryDVD vista cez eRecovery lebo ked sa budeš chciet vratit nazad na vistu tak nespustiš tovarne nastavenie ale sa to da aj inak spustit, možeš si spravit aj backup cez acronis alebo norton ktore si uložiš na D:/ a z toho to obnoviš do pol hodiny, nastav si v biose boot z mechaniky alebo to nainštaluj z USBkluča a potom už len nahod ovladače zo stranky acer, nieje to nič tažke čo sa neda zvladnut
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
slava68 píše:Ahoj,tím recovery dvd wista myslíš to dvd,který jsem udělal,když jsem koupil notb. a poprvé instaloval wisty tak to nakonec chtělo prázdný dvd kam se to všechno zálohovalo.Je to ono dvd ? Dík
Ano je to ono to DVDrecovery tvojho os čo si si urobyl po nainštalovani systemu vista.
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Ok,když to záložní dvd mám tak mi stačí dát v biosu bootovat z cd potom v nynějších wistách vložit disk s win7 a dát restartovat a bude mi to bootovat win7, zvolit disk C a naformátovat a instalovat win7 na C ? Nakonec nainstalovat chybějící ovladače ? Oddíl kde jsou ty záložní wisty na uzavřeném části disku mi tam normálně zůstane ? Díky
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
slava68 píše:Ok,když to záložní dvd mám tak mi stačí dát v biosu bootovat z cd potom v nynějších wistách vložit disk s win7 a dát restartovat a bude mi to bootovat win7, zvolit disk C a naformátovat a instalovat win7 na C ? Nakonec nainstalovat chybějící ovladače ? Oddíl kde jsou ty záložní wisty na uzavřeném části disku mi tam normálně zůstane ? Díky
Ta skrita particia-PQSERVICE v ktorom je inštalačna vista ti ostane a ani sa do nej nič nenainštaluje, ked spustiš bootovat W7 tak v sprave diskov hu ani neuvidíš, vydiet by si hu mal v Paragone, Acronis, Norton Ghost, Cute a dalších spravcoch diskovích oddielov, vlož DVD W7 a zači inštalovat na C:/ z formatom, nezabudni si zazalohovat dvoležite dokumenti, filmi,MP3 atď. bud na D:/ alebo media lebo formatom o to prideš, inak ja bit tebov si spravim obraz disku C:/ na disk D:/ čo by som tu zalohu rozdelil na velkosti otickych diskov a tu by som si vypalil na media, ked sa ti nebude pačit W7 tak spustiš obnovenie systemu z tych zaloch a maš to ako pred tím čo si mal v C:/, ak nevieš ako na to tak tu je navod v PDF: http://depositfiles.com/files/upb2oeu0c