řešim otázku jaký si vybrat notebook a je to hrozný Pořád se nemůžu rozhodnout
Moje požadavky:
Cena: max 16000Kč
Velikost: měl by mi nahradit workstation, takže asi 15"
Značky: HP, Lenovo, kdo mi přidá peníze, koupim si Macka
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Notebook budu nosit skoro každý den do školy + práce doma, takže nějaké 3kg by mít neměl, hry maximálně CoD1,2 popř. WoW:BC, WOTLK. Baterka minimálně 2,5 hodiny, více = lépe. V dnešní době se snad bez systému sehnat nedá, ale jsem tučňákofil, takže když tam nebudou Winy, pudu spokojen.
Displej širokoúhlý WXGA (nezáleží jaký poměr). Design mi je taky celkem jedno, ale nějaký "zrcátko" bych si kupoval nerad, nevadí mi ani vzhled, který mají ntb Lenovo Thinkpad. Měl by mi vydržet nejméně 4 roky.
Procesor asi nějaký C2D min. 2GHz, RAM mi v současné chvíli stačí 768MB, tak asi 2GB, pokud možno DDR3. Grafika je celkem problém, v této cenové kategorii se nejčastěji vyskytuje X4500MHD, u které bych se bál s akcelerací 1080p videí, hraní zmiňovaných her nebo vykreslování grafiky. HDD >250GB(160GB nejhůř, dnes mi stačí 70GB ) Na mechanice zas tak nezáleží. Ve škole budu časem potřebovat práci v CAD aplikacích.
Uvažoval jsem o Lenovo ThinkPad SL510 nebo IdeaPad G550A. První bych bral hned, ale nevím, jestli by mi ta grafika stačila. Druhý je lesklý a nejsem si jist kvalitou zpracování a pohodlím psaní.
Všem, co si to přečetli děkuju a doufám že mi poradíte
//EDIT: Snad moje požadavky nejsou přehnaný
//EDIT2: asi vadil nadpis