Ahoj, potřeboval bych se ujistit, že je moje nabíječka v pořádku, tj. že i v nejvyšší zátěži funguje tak jak má. Z mě neznámého důvodu mám šílenou cihlu o výkonu asi 120W, což je přehnaně hodně, no každopádně bych se potřeboval zeptat, jestli nejde stabilita nabíječky nějak softwarově otestovat, případně jestli to jsou schopni udělat pomocí nějakých přístrojů alespoń v servisu.
Děkuji
PS: Ano vím, že potíže nastávají s zaprášenou ventilací, ale nedávno jsem si uvědomil, že to byla celkem náhlá změna a že to spíš připomíná problemy s PSU.
Jak otestovat nabíječku?
Jak otestovat nabíječku?
Lenovo Legion 5-17ACH6H; DELL Inspiron 7720 SE, Toshiba Satellite Pro A300-15V
to vypadá spíše na problémy s teplem.
Stáhni hwmonitor, nech ho běžet a uveď notebook do záteže, pak napiš, jakých maximálních teplot notebook dosáhl.
Jinak tou zaprášenou ventilací to klidně být může. uchladí, uchladí, uchladí, prach se hromadí a najednou už neuchladí.
Stáhni hwmonitor, nech ho běžet a uveď notebook do záteže, pak napiš, jakých maximálních teplot notebook dosáhl.
Jinak tou zaprášenou ventilací to klidně být může. uchladí, uchladí, uchladí, prach se hromadí a najednou už neuchladí.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
"pískání" nabíječky je zcela normální jev. Pískání nastává, když musí zdroj dodat více než 70% svého maximalního možného výkonu. U mého amila pískají oba zdroje a není to problém ( až na to , že to ruší
). Spíš bude jak bylo zmíněno problém s chlazením, popřípadě pokud máš grafiku nvidia, tak samovolným přepínáním z max 3D výkonu na low 3D výkon a to už se tu někde řeší (dokonce jsou tu na fóru min. 2 návody jak to vyřešit).

[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
No teplotu sleduji v Everestu, jinak vyzkoušel bych to, ale nemám tu žádnou hru, kde by se mi to stávalo. Třeba konkrétně mě to překvapilo o Titan Quest. Tam to vypadalo jako "lag" a nasledně byl obraz vteřinu zrychlený.
Zkusil jsem alespoň Mount and Blade (grafické mody, HDR, 300 jednotek a souboje při 10fps), CPU na 2 GHz, max teplota 78°C, což jsem dříve míval jen s CPU na 2,4 GHz, tudíž chlazení tam určitě hrát roli bude.
Proč jsem se začal ptát na nabíječku? No hrál jsem Crysis, tam ještě problém nebyl. Několik dní po dohrání jsem začal Hrát Crysis Warhead a tam se to objevilo. Myslel jsem, že je to problem Warheadu a protože jsem měl jiné věci na starosti, nenapadlo mě zapnout normální Crysis. Udělal jsem to až po nějaké době a byl tam stejný problém jako ve Warheadu.
Byla to tedy spíš náhlá záležitost, než jen pozvolný nárůst prachu v chlazení...(což budu muset vyřešit také, protože NB nelze normálně odšroubovat a vyčistit).
Zkusil jsem alespoň Mount and Blade (grafické mody, HDR, 300 jednotek a souboje při 10fps), CPU na 2 GHz, max teplota 78°C, což jsem dříve míval jen s CPU na 2,4 GHz, tudíž chlazení tam určitě hrát roli bude.
Proč jsem se začal ptát na nabíječku? No hrál jsem Crysis, tam ještě problém nebyl. Několik dní po dohrání jsem začal Hrát Crysis Warhead a tam se to objevilo. Myslel jsem, že je to problem Warheadu a protože jsem měl jiné věci na starosti, nenapadlo mě zapnout normální Crysis. Udělal jsem to až po nějaké době a byl tam stejný problém jako ve Warheadu.
Byla to tedy spíš náhlá záležitost, než jen pozvolný nárůst prachu v chlazení...(což budu muset vyřešit také, protože NB nelze normálně odšroubovat a vyčistit).
Eh, v první chvili jsem nerozumněl, ale už to vidim - Udal jsem takt CPU, protože ho využívám ke snížení teploty grafiky, když CPU není potřeba. tj. při 2 GHz bylo na grafice max 78°C (na samotném CPU hádám něco pod 60). Tj. těch 78°C neni de facto maximální teplota, protože by byla vyšší při nepodtaktovaném CPU.
Pořád se tu řeší přehřívání, věděl by ale někdo, jestli jde stabilitu a výkon nabíječky otestovat podobně jako u normálního PSU?
Díky
Pořád se tu řeší přehřívání, věděl by ale někdo, jestli jde stabilitu a výkon nabíječky otestovat podobně jako u normálního PSU?
Díky