Vybírám už delší dobu nový notebook a rozhodla jsem se místo vlastních pokusů o výběr ideálního modelu záležitost probrat s někým, kdo se víc vyzná.
Můj dosavadní notebook je HP Pavilion, zkušenost je dobrá, ale přesně po dvou letech už je takřka nepoužitelný. Proto hledám nový model podle těchto parametrů:
- intenzivní používání denně
- časté přenášení
- hlavní využití pro grafiku - Photoshop, Illustrator, InDesign (později zvažuji externí monitor), tedy hlavně 2D
- jinak ostatní využití - internet, Miranda, film, hudba
- hry minimálně, občasná práce s videem
- preferuji větší paměť
- výkonný tichý větrák
Zvažovala jsme Apple, ale potřebuji kompatibilitu mezi dalšími několika počítači s Ws.
Nejvíce mě láká značka Dell nebo Lenovo, případně Sony.
Cenový strop by měl být přibližně 25k, ale pokud se bude jednat o zajímavý model, byla bych ochotna jít trochu výše.
Největší problém pro mne při hledání bylo zvolit správnou grafickou kartu.
Notebook na 2Dgrafiku. Dell vs Lenovo??
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
jedine co me napada je lenovo R500 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70535
Denni prenaseni - diky horcikovemu ramu neni problem
Photoshop aj. - slusne rozliseni 1680 x 1050
Na hry to moc neni, ta grafika je celkem dost slaba ale nejaky starsi kousek to zvladne a s videem by taky problem byt nemel. chlazeni ma lenovo tradicne dobre jen nevim jak je na tom s hlasitosti vetraku. Disk to ma sice "jen" 320GB ale diky ultrabay neni problem dokoupit druhy harddisk (nebo tam muzes dat dalsi baterii)
Denni prenaseni - diky horcikovemu ramu neni problem
Photoshop aj. - slusne rozliseni 1680 x 1050
Na hry to moc neni, ta grafika je celkem dost slaba ale nejaky starsi kousek to zvladne a s videem by taky problem byt nemel. chlazeni ma lenovo tradicne dobre jen nevim jak je na tom s hlasitosti vetraku. Disk to ma sice "jen" 320GB ale diky ultrabay neni problem dokoupit druhy harddisk (nebo tam muzes dat dalsi baterii)
pořád by byla ideální R500 a k ní dokoupit třeba záruku (3letá naásl. prac. den u zákazníka tě vyjde cca 3.5 s daní).
o level výše jsou až vyšší modely s cenou 30+ (T500, hp 8530, dell E6500, atd...)
o level výše jsou až vyšší modely s cenou 30+ (T500, hp 8530, dell E6500, atd...)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“