jak je to s cenou nb?
jak je to s cenou nb?
zajimalo by me jak je to vlastne s vyvojem cen notebooku. je znamo ze co je dnes nejmodernejsi masina je zitra starej kram a tomu se rovnaji ceny ale zajimalo by me to trochu konkretneji... jestli je mozny vyraznejsi vyvoj ceny behem treba pulroku.
Konkretne by me to zajimalo u notebooku od Lenova. Treba thinkpady rady W ktere stoji primo od vyrobce napr. 40-50tisic. Tak jestli je mozne ze za pul roku bude nejaka zmena ve stejne sestave?
Ale zajima me to i obecne pro vsechny notebooky jestli nemate nekdo podobne info.
---------------------------------
a trochu mimo tema. Nevite jak moc velky je rozdil mezi trhem v usa a uk. Mel jsem zato ze jsou to oba velke trhy a ze vyber notebooku je stejny ale mam pocit ze prave treba u lenova je vyber notebooku v usa lepsi... respektive vetsi moznost konfigurace vlastni sestavy apod...mozna je to jenom chyba uk stranky lenovo ale nevim no.
jinak diky predem za informace.
Konkretne by me to zajimalo u notebooku od Lenova. Treba thinkpady rady W ktere stoji primo od vyrobce napr. 40-50tisic. Tak jestli je mozne ze za pul roku bude nejaka zmena ve stejne sestave?
Ale zajima me to i obecne pro vsechny notebooky jestli nemate nekdo podobne info.
---------------------------------
a trochu mimo tema. Nevite jak moc velky je rozdil mezi trhem v usa a uk. Mel jsem zato ze jsou to oba velke trhy a ze vyber notebooku je stejny ale mam pocit ze prave treba u lenova je vyber notebooku v usa lepsi... respektive vetsi moznost konfigurace vlastni sestavy apod...mozna je to jenom chyba uk stranky lenovo ale nevim no.
jinak diky predem za informace.
Samozřejmě, že cena je při uvedení na trh mnohem vyšší. Nejlevněji seženete notebook vždy v doprodeji, když jsou poslední kousky.. Viz třeba moje nové Fujitsu -> při uvedení na trh před pul rokem byla cena 29000Kč a nyní v doprodeji posedních kousků stál 17000 Kč. Lenovo si sice ceny drží, ale po čase jdou taky dolů
nebo taky nahoru ( třeba sl510 ), prostě podle zájmu o daný model.

[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
djmicho píše:Samozřejmě, že cena je při uvedení na trh mnohem vyšší. Nejlevněji seženete notebook vždy v doprodeji, když jsou poslední kousky.. Viz třeba moje nové Fujitsu -> při uvedení na trh před pul rokem byla cena 29000Kč a nyní v doprodeji posedních kousků stál 17000 Kč. Lenovo si sice ceny drží, ale po čase jdou taky dolůnebo taky nahoru ( třeba sl510 ), prostě podle zájmu o daný model.
to je zajimave info. nicmene ja nevim jak dlouho je na trhu prave rada W konkretne model 510 a nevim ci pul rok je dostatecna doba na vyraznejsi zmenu ceny.
-
- Moderátor
-
- občas něco napíše
cena za 8 měsíců
Já bych měl možná podobný dotazy.
1.Troufne si někdo z vás určit, jak dlouho se ještě budou prodavat lenova R400 a R500? popř. SL410?
2. Nedavno jsem přítelkyni pomáhal s výběrem ntb do 10 tis. převážně na statickou práci, takže nebylo moc co vybírat. Já plánuju pořídit ntb přibližně v září/říjnu tohoto roku (kvalita/cena) a rád bych věděl o kolik půjdou dolu tyto vybrané modely (v nejnižších konfiguracích). dík
1.Troufne si někdo z vás určit, jak dlouho se ještě budou prodavat lenova R400 a R500? popř. SL410?
2. Nedavno jsem přítelkyni pomáhal s výběrem ntb do 10 tis. převážně na statickou práci, takže nebylo moc co vybírat. Já plánuju pořídit ntb přibližně v září/říjnu tohoto roku (kvalita/cena) a rád bych věděl o kolik půjdou dolu tyto vybrané modely (v nejnižších konfiguracích). dík
o SL bych strach neměl, je to nový model a řada SL zůstane, max. přijde nějaký nástupce, ale nemyslím, že tak rychle.
O R400 bych už obavy měl, ta řada končí, takže je klidně možné, že za půl roku nebudou.
Na to, že půjdou cenově dolů, bych moc nespoléhal.
O R400 bych už obavy měl, ta řada končí, takže je klidně možné, že za půl roku nebudou.
Na to, že půjdou cenově dolů, bych moc nespoléhal.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- Moderátor
-
- občas něco napíše
r400
tak to opravdu brečím, protože já se tak těšil, že budu nosit legendu r400 která by mohla jít třeba na pěkných 15 tis. 

-
- Moderátor
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: r400
Za těch 15 tu snad jednu dobu i byla... teď spíš očekávám, že se cena moc nehne až do vyprodání. Můžeš maximálně doufat, že se pak někde objeví semtam nějaký ležáky.... kamarád takhle koupil před 9 měsící našlapanou 14" T61 za 18 tisícstanik4444 píše:tak to opravdu brečím, protože já se tak těšil, že budu nosit legendu r400 která by mohla jít třeba na pěkných 15 tis.

swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
hm
Ceny NB stále klesaly, a to v i vřádu desítky procent za rok...
Posledních pár měsíců už to není tak markantní, respektive se ta cena tlačí dolů na úkor kvality tj. hlavně u těch nejlevnějších modelů, ze kterých se nám pomalu stáva spotřebák.
Další faktor je sezonní akce (vánoce atd.)
Následovaný vlivem kurzu dolaru (docházelo k poklesu koruny a tím mírnému růstu ceny).
Co se týká výprodeje modelu, tak si nejsem jistý, jestli má cenu na tohle spoléhat. Jednak to platí především pro ty nejvíce rozšířené modely a druhak takový model bude o to dříve morálně zastaralý..
Momentálně jsem se snažil vyhnout vánocům a kupoval obvykle v pozdním létě, po dovolených, kdy klesl kurz dolaru (marné nemusí být ani povánoční slevy, ale ty se týkají spíše supermarketů a těm je lepší se vyhnout).
Posledních pár měsíců už to není tak markantní, respektive se ta cena tlačí dolů na úkor kvality tj. hlavně u těch nejlevnějších modelů, ze kterých se nám pomalu stáva spotřebák.
Další faktor je sezonní akce (vánoce atd.)
Následovaný vlivem kurzu dolaru (docházelo k poklesu koruny a tím mírnému růstu ceny).
Co se týká výprodeje modelu, tak si nejsem jistý, jestli má cenu na tohle spoléhat. Jednak to platí především pro ty nejvíce rozšířené modely a druhak takový model bude o to dříve morálně zastaralý..
Momentálně jsem se snažil vyhnout vánocům a kupoval obvykle v pozdním létě, po dovolených, kdy klesl kurz dolaru (marné nemusí být ani povánoční slevy, ale ty se týkají spíše supermarketů a těm je lepší se vyhnout).
Zpět na „Jaký vybrat notebook“