Nazdárek, mám ACER Extensa 5220 a v něm mechaniku Slimtype DVD A DS8A1P ATA Device. Problém kterej nastal je v tom, že nechtěla vypalovat DVD, ale CD bez problémů. Tak jsem hledal na netu co s tím a na rpc1 jesem našel novej firmware pro tuhle mechaniku. Tak jsem to upgradoval a všechno vypadalo v pohpodě, až do restartu. Po restertu se mě začala mechanika samovolně vysunovat a nejde zavřít, pořád vyskakuje. Zavření se povede asi tak po patnáctým až dvacátým rychlým uzavření. Tak jsem se pokusil vratit starej firmware což bylo bez problémů, ale problém zůstal. Teď je tam firmvare CA11 novej co jsem zkoušel byl CA17. OS mám Win 7 32 a Nero 7.
Odhaduju na závadu mechaniky, ale pokud máte někdo podobnou zkušenost, nebo radu, tak budu vděčnej.
Zdarec Petr
Problém s DVD u Extensa 5220
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s DVD u Extensa 5220
Ja mam sice acer aspire 5530 a inu mechaniku no ked som mal XP a vistu mechanika bez problemov vypalovala v nero 7,ked som nahodil W7 tak v nero 7 bol už problem z vypalovanim DVD,mechanika DVD nema chybu lebo som si naspet obnovil system vista zo zalohy, po vrateni W7 som dal UltraISO a žiadny problem a žiadny problem ani v NTI Media maker z vypalovaním DVd, skus nahodit druhy vypalovací program a uvidíš
Naposledy upravil(a) stavač dne 02 bře 2010 23:12, celkem upraveno 1 x.
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Můžu říct, že tuto mechaniku mám již 3x měněnou...ještě jednou a celý notebook hodím Aceru na hlavu...jinak pravděpodobně jsi nainstaloval firmware externí mechaniky CX17, ne CA17. To by vysvětlovalo zasouvání a vysouvání...zkus najít zpět CA11 a vyreklamovat 

Asus X401U, AMD Brazos DualCore C60, AMD Radeon HD 7340, HDD 320GB, 4GB RAM, Windows 8.1 64bit