Asus F5RL - problém s přehříváním

notebooky Asus a vše kolem nich
gruwlock
občas něco napíše

Asus F5RL - problém s přehříváním

Příspěvekod gruwlock » 27 úno 2010 12:07

Mám dotaz, vlastním Asus F5RL, CPU-Duo T5750 , HD 320GB , OS -Vista32 - asi rok fungoval bez potíží , ale asi před měsícem se začal samovolně vypínat. Nainstaloval jsem Everest a teploty bez zátěže (jen jsem na netu) jsou okolo 80 stupňů. To je asi moc ne? Pokud k tomu spustím nějaký grafický program tak se vypne. To samé při pobytu třeba na YT nebo Streamu . O skype nebo ICQ ani nemluvím. Nemáte někdo podobnou zkušenost ? Průduchy k větrakům jsem čistil ale nepomohlo to. Chápu že asi mi nezbyde než ho reklamovat, ale jenom by mě zajímalo jestli někdo neví v čem to vězí.

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus F5RL - problém s přehříváním

Příspěvekod stavač » 27 úno 2010 12:16

Bud ho rozobereš a vyčistíš alebo ho vyfukaj kompresorom trebarz v pneuservise, v notbuku je plno nečistot čo brani dobremu chladeniu
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 27 úno 2010 12:47

naj lepšie by ho bolo rozobrať a úplne vyčistiť,možno tam vo vnútri ostalo chumáče prachu...a bolo by ešte dobre vymeniť aj teplovodivú pastu,ta stará môže byť už spečená...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

gruwlock
občas něco napíše

Příspěvekod gruwlock » 27 úno 2010 13:29

lukycrust píše:naj lepšie by ho bolo rozobrať a úplne vyčistiť,možno tam vo vnútri ostalo chumáče prachu...a bolo by ešte dobre vymeniť aj teplovodivú pastu,ta stará môže byť už spečená...

no zkusím dík , a ta teplovodivá pasta se dá sehnat kde ? ........:) zkusím použít google

lukycrust
guru

Příspěvekod lukycrust » 27 úno 2010 13:50

teplovodivú pastu kúpiš skoro v každom obchode s PC a HW...ale pokiaľ chceš meniť pastu,tak by som si pozrel nejaké návody na nete...pokiaľ sa nato necítiš,tak NB zanes do servisu,veď nakoniec ten servis je tu nato,aby problémy odstraňovali...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station

gruwlock
občas něco napíše

Příspěvekod gruwlock » 27 úno 2010 18:03

lukycrust píše:teplovodivú pastu kúpiš skoro v každom obchode s PC a HW...ale pokiaľ chceš meniť pastu,tak by som si pozrel nejaké návody na nete...pokiaľ sa nato necítiš,tak NB zanes do servisu,veď nakoniec ten servis je tu nato,aby problémy odstraňovali...

Dík všem za rady, nakonec jsem se pochlapil a odmontoval větrák i když se zezačátku do toho moc nechtělo :) a pochopil jsem hned co děje. http://img13.imageshack.us/img13/3105/prduchy.jpg Pak už stačilo použít vysavač dát to do kupy a hotovo. Hned jsem na tom rozjel převod AVI souboru do DVD a spustil Everest - teploty se drží okolo 60-tky , naprostá paráda .

j_m
píše často

Příspěvekod j_m » 01 bře 2010 14:23

gruwlock, povedz mi jednu vec, je tam nieco na co si treba davat pri rozoberani tohto ntb pozor? Lebo kamartka ma tiez Asus F5rl a tiez sa je pri zatazi vypina tak jej ho chcem vycistit ale na nete som nenasiel navod pre tento typ a doteraz som rozoberal len svoj MSI, tak sa radsej opytam teba ako by som potom banoval ... A daval si aj novu pastu?
Inac nudzovo som jej prehrievanie vyriesil podvoltovanim CPU - teploty sa znizili o 10C, cize teraz funguje aj v zatazi ale radsej ho treba aj vycistit ...
diky za radu
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...

gruwlock
občas něco napíše

Příspěvekod gruwlock » 01 bře 2010 16:39

j_m píše:gruwlock, povedz mi jednu vec, je tam nieco na co si treba davat pri rozoberani tohto ntb pozor?

Vůbec žádný problém , stačí malinkatej křížový šroubovák. Plastový kryt drží na pěti vrutech s toho je jeden kratší. A samotnej větrák je připevněn dvěma šroubky. Když ho odmontuješ a dáš stranou tak se dostaneš k průduchům a tam bude asi problem viz. foto. Pastu jsem neměnil -v tom problém nebyl. Jen si dej pozor na statickou el. ať tam něco neodpálíš :-).
Jinak to vypadá na stejný problém co jsem měl já. NT měl teploty bez zátěže podle Everestu okolo 80-tky a vypínal , teď po vyčištění i v zátěži ( např. překodovaní DVD ) se drží na max. 52.

Zpět na „notebooky Asus“