Zdravím,
Jsem student SŠ, ale ve škole notebook nevyužiju, přesto si ho chci pořídit místo svojeho starého desktopu (+/- výměna komponent 9 !!! let stáří), který používám na čtení internetu a vybírání pošty, ale zabírá moc místa. Na hry mám nový desktop v bratrově pokoji, který zvládá hry více méně bez problému, takže kdybych si chtěl zahrát CoD 6 půjdu s ním tam a ne na notebook.
Takže moje požadavky:
1) výkon, který utáhne +/- nové hry aspoň na střední/nízké detaily (kdybch si náhodou chtěl s bratrem zahrát něco po laance)
2) zvládne starší hry jako WoWko, Warcraft 3, Battlefield 2, Need for Speed Most Wanted, Gothic 3/2...
3) výdrž aspoň 3 hodiny
4) měl by něco vydržet, přestože ho nebudu moc přenášet (po domě + v létě ven, maximálně ke kámošovi, do školy ne), takže radši ne nějaký Asus K-čkové řady co se mi rozdrobí cestou z obchodu
5) úhlopříčka +/- 15,6'
Využití: internet, office (ocenil bych numerickou klávesnici), video, starší hry (WoWko)
nejvíce mě zaujalo Lenovo g560:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
které má ale celkem nic moc grafiku, no jsem ochotný to přežít, když vezmu v úvahu důvěru ve značku a s tím spojenou jistotu, že nb vydrží aspoň ty 2 roky (ale řek bych že i více)
mimo lenovo se mi líbí tahle Toshiba (Satelite L505-13D):
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 12K3000W7G
ale nevím ajk je na tom s grafikou ATI Mobility Radeon HD 5145 (512)
a neco se silnějíší grafikou Fujitsu Amilo Pi 3560:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 12K3000TZQ
ale u tohohle nb se mi nelíbí moc desing a chybí mi numerická klávesnico, no nadruhou stranu má grafiku m240 a je nejlevnějíší (ale nemá nový i3 procesfor)
hm, tak jak mi poradíte? mám na výběr ještě tak měsíc a půl, jestli do té doby nic nevymyslím vezmu to Lenovo
předem díky za odpověď
NB okolo 17K,- (Lenovo g560?)
No nejdřív si musíš ujasnit ty priority. Píšeš že na něm nemusíš hrát nejnovější hry, ale i to že by sis dal rád s bráchou po lane COD6.
Jako WoWko v dnešní době na rozumné rozlišení i detaily zvládne i integrovaná grafárna.
Stejně tak jak je to s tím přenášením. Pokud ho nebudeš tahat do té školy denně tak pro tebe bude asi lepší nějáký ten multimediál, kterej budeš mít povětšinu času doma a připojíš si na to třeba i televizi na filmy.
Lenovo je obecně dobrý ale pokud si na tom chceš něco do budoucna zahrát tak bych bral spíš Y550 odkaz.
Jinak obecně je ta Toshiba dobrá ale A řady jsou lepší ale i dražší. No a ta grafika u té co říkáš ty je jen o trochu lepší než ta 310M.
Nakonec to FS je dobrá volba. V tesech má prý výborné vlastnosti a dobré chalzení. A toho že nemá nový i3 bych se nebál. Ono i3 stejně ještě nemá TurboBoost atp. to je až u vyšších řad jako i5 a i7.
Jako WoWko v dnešní době na rozumné rozlišení i detaily zvládne i integrovaná grafárna.
Stejně tak jak je to s tím přenášením. Pokud ho nebudeš tahat do té školy denně tak pro tebe bude asi lepší nějáký ten multimediál, kterej budeš mít povětšinu času doma a připojíš si na to třeba i televizi na filmy.
Lenovo je obecně dobrý ale pokud si na tom chceš něco do budoucna zahrát tak bych bral spíš Y550 odkaz.
Jinak obecně je ta Toshiba dobrá ale A řady jsou lepší ale i dražší. No a ta grafika u té co říkáš ty je jen o trochu lepší než ta 310M.
Nakonec to FS je dobrá volba. V tesech má prý výborné vlastnosti a dobré chalzení. A toho že nemá nový i3 bych se nebál. Ono i3 stejně ještě nemá TurboBoost atp. to je až u vyšších řad jako i5 a i7.
MSI GE72, i7 5700HQ , 8GB RAM, GTX 960M, SSD 128GB + 1TB 7200ot HDD
to CoD6 jsem zmiňoval v souvislosti, že kdybych ho chtěl hrát půjdu na desktop, po lance spíš ty staré dobré hry jako CSko, Warcraft 3
to Lenovo Y550 s g240 už jsem taky prohlížel (chybí mi na něm numerická klávesnice akorát ), ale zdá se být vyprodané, to z Alzy je už servisované a udávají mu záruku 6 měsíců a to je málo
to Lenovo Y550 s g240 už jsem taky prohlížel (chybí mi na něm numerická klávesnice akorát ), ale zdá se být vyprodané, to z Alzy je už servisované a udávají mu záruku 6 měsíců a to je málo
-
- píše často
absenci numeriky vidím spíše jako výhodu, resp. numera tě nutí mít při psaní ruce neustále posunuté doleva, mám raději klávesky bez ní, kde je střed klávesky skoro uprostřed.
no, gt240m se bude trochu bít s výdrží "aspoň 3h".
Notebooky s takto silnáma grafikama v reálu dávají 2-3h. Víc z toho ale určitě nedosatneš, s klasickou baterkou.
s lowendovými grafikami počítej tak 3.5h.
co se týče CPU, jak podotkl Rozy, jestli i3, nebo C2D, máš fuk, ani výkonostní rozdíl tam není nijak velký.
no, gt240m se bude trochu bít s výdrží "aspoň 3h".
Notebooky s takto silnáma grafikama v reálu dávají 2-3h. Víc z toho ale určitě nedosatneš, s klasickou baterkou.
s lowendovými grafikami počítej tak 3.5h.
co se týče CPU, jak podotkl Rozy, jestli i3, nebo C2D, máš fuk, ani výkonostní rozdíl tam není nijak velký.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“