Sony EB vs Asus PRO vs Dell Inspiron

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
simply_clever
občas něco napíše

Sony EB vs Asus PRO vs Dell Inspiron

Příspěvekod simply_clever » 11 bře 2010 21:22

Zdravím, chtěl bych poradit s novým multimediálním NB.

Od začátku roku vybírám a vybírat můžu do nekonečna. Nyní po příchodu nových procesorů jsem se rozhodl pro nákup.
Využití: multimediální notebook na filmy, hudbu, internet, office, úprava fotek a videí, pokud hry - stačí pouze starší. Přenášen bude minimálně.
Požaduji HDD alespoň 500 Gb, num. klávesnici a nový procesor řady i

Cena by měla být +-20.000 Kč

Můj největší favorit je Sony Vaio VPC-EB1S1E
Má vše co potřebuji, ale ve skutečnosti mě odrazuje zde dostupná bílá barva, nemá LED display a nevím jak je na tom se zvukem.
Rozhoduji se také ještě mezi modely Asus PRO64JV, který má lepší parametry, ale horší zpracování, značka Asus není zrovna nejoblíbenější, alé mám doma dva a jsem spokojen.
Poslední kandidát je Dell Inspiron 1564. Má jen procesor i3 a slabou grafiku, ale jelikož nehodlám hrát nejnovější hry, nevadilo by mi to. Zase je to Dell a jeho NBD, v neposlední řadě úspora téměř 5K je nezanedbatelná.

Prosím utvrďte mě, že Sony je/není opravdu nejlepší volba ve srovnání cena/výkon. Moc děkuji. :wink:
Sony
Asus
Dell
Naposledy upravil(a) simply_clever dne 11 bře 2010 21:47, celkem upraveno 1 x.

Rozy
píše často

Příspěvekod Rozy » 11 bře 2010 21:34

Ahoj, odkaz na Sony nějak nefunguje, jinak já si budu pořizovat v dohledné době ten ASUS takže bych ti pak mohl poreferovat, u mě vyhrála cena a to že k i5 procesoru je i slušná grafika na které si i něco zahraju v kombinaci s Nvidia Optimus. A taky celkový podání notebooku.
Jinak myslím že i3 se moc nevyplatí když už chceš nový procesor tak aspon i5, který už má turboboost a další vychytávky.

EDIT:
Jinak když sem si to Sony našel tak je to jeden z notebooků o kterých sem taky uvažoval, ale nakonec vyhrál ten ASUS sice má horší grafiku ale jinak se mi líbil víc. Větší disk, DVB-T tuner, Nvidia Optimus a i design.
MSI GE72, i7 5700HQ , 8GB RAM, GTX 960M, SSD 128GB + 1TB 7200ot HDD

simply_clever
občas něco napíše

Příspěvekod simply_clever » 11 bře 2010 21:55

Rozy píše:EDIT:
Jinak když sem si to Sony našel tak je to jeden z notebooků o kterých sem taky uvažoval, ale nakonec vyhrál ten ASUS sice má horší grafiku ale jinak se mi líbil víc. Větší disk, DVB-T tuner, Nvidia Optimus a i design.

Byl jsem se na ty Nb podívat, větší disk a tuner se mi také zamlouvá, ale právě design a zpracování se mi u Asusu moc nelíbilo. také se mi nelíbí touchpad, hlasitá tlačítka a způsob scroolování. Jinak cena se liší o tisícovku, a grafika u Sony je na velmi slušné úrovni. Pořád nevím

BTW. Díky, odkaz opraven...

Metsn
píše často

Příspěvekod Metsn » 11 bře 2010 22:02

Ta grafika u toho Sony je opravdu na jine urovni, az je skoda, ze neplanujes hrat novejsi hry.

Jinak nejsem si jisty, zda-li se to tyka vsechn kusu, ale zda se, ze to co se v CR prodava jako bila verze, ma ve skutecnosti stribrny matny lid. Palmrest je bily.

Zvuk je obecne prijiman u EB s povdekem...ne ze by byl nejak extremne kvalitni jako u nekterych multimedialnich Toshiba, ale je pry pomerne hlasity coz je plus :)

Displej bohuzel opravdu nestoji za nic.
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64

simply_clever
občas něco napíše

Příspěvekod simply_clever » 12 bře 2010 00:04

Tož já neříkám, že si nové hry nezahraji pokud zakoupím Sony, jen nechci znevýhodnit Dell -> každý by mi napsal že má slabou grafiku a že bych na něm nic nerozjel.
Ve skutečnosti je opravdu víko stříbrné, ale uvnitř je bílý a ještě obsahuje třpytky, typicky dámské PC.
Displej souhlas, nic moc, ale lepší PC v dané cenové kategorii opravdu nenalézám.

United121

Příspěvekod United121 » 12 bře 2010 09:02

simply_clever píše:Tož já neříkám, že si nové hry nezahraji pokud zakoupím Sony, jen nechci znevýhodnit Dell -> každý by mi napsal že má slabou grafiku a že bych na něm nic nerozjel.
Ve skutečnosti je opravdu víko stříbrné, ale uvnitř je bílý a ještě obsahuje třpytky, typicky dámské PC.
Displej souhlas, nic moc, ale lepší PC v dané cenové kategorii opravdu nenalézám.

Já mám to SONY a nemůžu si zatim stěžovat ( klávesnnice je pohodlná ) , barva je matně stříbrná ( u sony pro ČR typický = navíc černej notebook má skoro každej :D ) a pokud jde o ty třpytky tak kdyby tady o nich nepsali tak si jich ani nevšimnu :D . Výkon je nad moje očekávání ( Battlefield Bad company 2 jsem hrál na střední a nějaký nastavení bylo na vysoký )

Kdyby jsi se chtěl zeptat na to EB tak napiš a já se pokusim ti co nejrychleji odpověděť .

Zpět na „Jaký vybrat notebook“