Problém s Nvidia Optimus
-
Rozy
- píše často
Problém s Nvidia Optimus
Ahoj mám problém s Nvidia Optimus na mým novým počítači ASUS Pro64JV.
Počítač má integrovanou grafiku + Nvidia 325m a stávalo se mi že když jsem zapnul hru (testováno jen na warcraftu 3 zatím) tak se mi zapla nvidia 325m a poté co jsem ho vypl a byl jen ve windows tak se mi zapla zase jen integrovaná grafika a změnilo se mi nastavení barev na 16bit. Tak jsem hledal nějáký nový ovladače a stáhl toto: odkaz, to problém částečně vyřešilo tím že nastavení se už nemění, ale stejně když jedu na 325m tak se počítač tváří že jede jen v 16bit barvách i když to tak nevypadá, ale třeba programy jako Windows Media Center to hlásí. Navíc teda se mi ale Warcraft 3 začal sekat, jednou tak za 2-5 min se to hryzne na celkem slušných 5 sek. Což je dost divný. Tak zkouším stahovat nějáký prográmky na test grafiky, ale jinak nevím co s tím.
Počítač má integrovanou grafiku + Nvidia 325m a stávalo se mi že když jsem zapnul hru (testováno jen na warcraftu 3 zatím) tak se mi zapla nvidia 325m a poté co jsem ho vypl a byl jen ve windows tak se mi zapla zase jen integrovaná grafika a změnilo se mi nastavení barev na 16bit. Tak jsem hledal nějáký nový ovladače a stáhl toto: odkaz, to problém částečně vyřešilo tím že nastavení se už nemění, ale stejně když jedu na 325m tak se počítač tváří že jede jen v 16bit barvách i když to tak nevypadá, ale třeba programy jako Windows Media Center to hlásí. Navíc teda se mi ale Warcraft 3 začal sekat, jednou tak za 2-5 min se to hryzne na celkem slušných 5 sek. Což je dost divný. Tak zkouším stahovat nějáký prográmky na test grafiky, ale jinak nevím co s tím.
MSI GE72, i7 5700HQ , 8GB RAM, GTX 960M, SSD 128GB + 1TB 7200ot HDD
-
Rozy
- píše často
Ještě tady je porovnání grafiky co jsem našel na notebokcheck.com s tím co jsem naměřil na GPU-Z:

Jinak kompl se teda vůbec nepřehřívá, zatím sem nedělal žádný testy ale dne Everestu při normálním provozu byla teplota (CPU, GPU, Disk) <40°C.

Jinak kompl se teda vůbec nepřehřívá, zatím sem nedělal žádný testy ale dne Everestu při normálním provozu byla teplota (CPU, GPU, Disk) <40°C.
-
Rozy
- píše často
Jinak ještě je problém docela abych si mohl vybrat která grafika zrovna poběží. Sice je tam na to nástroj v Nvidia, ale třeba co jsem chtěl spustit Benchmark tak jsem ho dal spustit s 325m, ale on proste jen viděl tu integrovanou grafárnu, takže výsledky byly na prd. Zkoušel jsem 3Dmark06 a 3DmarkVantage....
-
Rozy
- píše často
-
Rozy
- píše často
-
beznick
- občas něco napíše
Kámoš si taky koupil PRO64J a řešíme obdobnej problém ... Jemu se totiž 325M nikdy nezapne ... i když jí dám vynutit - nastavuje se to někde v nV control panelu - něco jako přidat možnost výběru grafického procesoru do kontextové nabídky. Zkoušeli jsme fallout3, ten při autodetekce zahlásil jen intela a ještě pár dalších her, které obvykle vyběhly rovnou do barevnejch obrazovek, nebo do černý, padly s errorem a tak ... ale má tam starej driver ... právě se chystám na instalaci driverů, snad vyberu dobrý ... natáh jsem nějaký 197.13 ale nevim nevim
-
Ghost
- Moderátor
beznick: musis tam dat ovladace na optimus. w7 32bit https://www.nvidia.com/object/optimus_w ... 89.42.html w7 64bit https://www.nvidia.com/object/optimus_w ... 89.42.html
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
beznick
- občas něco napíše
mno právě, že ty tam jsou ... už jsme se tu pobabrali trochu, zjistili jsme, že notebook asi signalizuje barvou podsvícení hran základny různě grafiky a podle nastavení roztežení obrazu jsme ve hře identifikovali, že bílá znamená intel. problém je v tom, že na ploše obvykle svítí modře (tedy asi nVidia) a jak se zapne hra, tak pruhy zbělají (přepne se na intel). Přičemž v nV control panelu je nastavena nVidia jako globální karta+jako bonus ve výjimkách je znova pro dané hry nastavená nvidia. Pokud ale do seznamu ručně přidáme aplikaci (fallout3), tak po aplikování změn a znovu zapnutí control panelu tam zase není.
// já předtím psal ty 197 (pro 300 series) ale nakonec jsem našel tyhle na optimus a stejně nefungujou tak, jak maj
// jinak zajímavé je, že v GPU-Z se vůbec 325M nezobrazí v tom rozklikávacím menu dole
// já předtím psal ty 197 (pro 300 series) ale nakonec jsem našel tyhle na optimus a stejně nefungujou tak, jak maj
// jinak zajímavé je, že v GPU-Z se vůbec 325M nezobrazí v tom rozklikávacím menu dole
-
beznick
- občas něco napíše
-
Rozy
- píše často
no mě se we win zobrazije modrá barva podsvícení a to je imho ten integrovaný itel, aspoň málo topí a žere
při zapnutí her ze pak rozsvítí bíle a to je podle mě geforce 325m
v GPU-Z jsem spustil GF325 tak že jsem měl na pozadí zaplý warcraft 3 a pak se mi dole v nabídce zobrazila, ledky byly bílé...a používám ty ovladače pro ten optimus 64bit win7
v GPU-Z jsem spustil GF325 tak že jsem měl na pozadí zaplý warcraft 3 a pak se mi dole v nabídce zobrazila, ledky byly bílé...a používám ty ovladače pro ten optimus 64bit win7
-
cortezzzCZ
- občas něco napíše
ahoj,Rozy píše:no mě se we win zobrazije modrá barva podsvícení a to je imho ten integrovaný itel, aspoň málo topí a žere
mám podobný problém s notebookem asus PRO64J.. koupil jsem si GTA4 - episodes from liberty city (těšíl jsem se na to jak malej jarda) a hra mě nerozezná NVIDIA grafiku - ukazuje, že mám jen 128MB paměti či kolik. I když vše přepnu na NVIDII, stejně to najde jen tu integrovanou.
nějaký nápad, co s tím? už si 14dní píšu s nvidií a nic jsme nevymsleli.
Co je to ten GPU-Z?
Díky,
Denis
-
radekhanzl
stejnej problem, stejnej notak
co s tim? zacina me to uz pekne srat..a jak sem se tesil na to getéáčko..
-
cortezzzCZ
- občas něco napíše
Re: stejnej problem, stejnej notak
aha, tak já už dávno gtačko hraju!radekhanzl píše:co s tim? zacina me to uz pekne srat..a jak sem se tesil na to getéáčko..
použil jsem soubor commandline txt.. najdi si to na googlu
mrkej : https://www.youtube.com/watch?v=FfrpCy2tW0o
-
beznick
- občas něco napíše