Dobrý den,
už několik dní vybírám vhodný notebook. Bohužel, každý má své klady a zápory a už jsem se dostal do stádia bezradnosti Proto velice ocením, jakoukoliv radu či připomínku.
Hledám 13" notebook s dlouhou výdrží. Notebook bude sloužit na kancelářské aplikace a multimédia. Neměl by být problém při více spuštěných programech (typicky Opera, Word, Outlook, ICQ a WMP). Měl by bez problémů přehrávat filmy, ideálně i ty ve vysokém rozlišení (pomocí grafické karty), není ale podmínkou. Další podmínky jsou Windows 7 a pokud možno reprezentativní vzhled. Jako odpůrce všeho lesklého na počítačích, se přikláním spíš k matným povrchům a displayi. Rád se nechám přesvědčit o opaku, ale když vidím notebooky s lesklou obrazovkou v menze, nedělá to na mě dobrý dojem. Finanční strop je 20000kč, rád bych ale cenu stlačil co nejníže vzhledem k požadavkům.
Původně jsem přemýšlel nad Hewlett-Packard ProBook 5310m
+vysoký výkon; výdrž; pěkný vzhled, výkon/cena
-údajné zahřívání; lesklý touchpad, mezery u klávesnice a rámeček okolo LCD; pouze DisplayPort, hlučný disk
Dell Vostro V13
+vzhled, tichý, žádné lesklé plochy
-vestavěná baterie, výkon/cena, průměrná výdrž
Acer Travelmate 8371-734G32n-3G
+vzhled, žádné lesklé plochy, výdrž
-údajná vyšší hlučnost
Nyní ale uvažuji o Acer Travelmate 8331-232G32, jen netuším jak je na tom po stránce výkonu, otázkou je zda procesor není příliš slabý.
+vzhled, žádné lesklé plochy, cena
Pár známých mě od acerů odrazuje, kvůli nespolehlivosti a poruchovosti, netuším co je na tom pravdy.
Budu rád za každou radu a nebráním se ani jiným řešením. Díky za pomoc.
Notebook pro kancelářskou práci a multimédia do 20000CZK
ja by som ti už z ProBookov radil tento HP ProBook 6440b.není to síce 13,ale má už nový procesor core i5...či je hlučný ako ostatné proobooky ti neviem povedať,lebo je to celkom nový model a recenzií na neho niet..
pokiaľ chceš prehrávať videá v HD,tebov vybrané notebooky majú integrovanú GK a SU procesory,to by pri prehrávaní HD videa mohli mať problémy...s core i5 problém pri HD videu by nemal byť problém...
pokiaľ chceš prehrávať videá v HD,tebov vybrané notebooky majú integrovanú GK a SU procesory,to by pri prehrávaní HD videa mohli mať problémy...s core i5 problém pri HD videu by nemal byť problém...
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
Dam par modelov ktore som vyhladal na notebookreview.com. Nemam s nimi skusenosti, mohli by ta vsak naviezt spravnym smerom
Dell Vostro 1320
http://www.notebookreview.com/price/pro ... pid=262219
Sony VAIO SR
http://www.notebookreview.com/price/pro ... pid=246628
Dell Inspiron 13
http://www.notebookreview.com/price/pro ... pid=166506
Mozno by sa okolo 20000 cskych korun dal najst aj MacBook.
Dell Vostro 1320
http://www.notebookreview.com/price/pro ... pid=262219
Sony VAIO SR
http://www.notebookreview.com/price/pro ... pid=246628
Dell Inspiron 13
http://www.notebookreview.com/price/pro ... pid=166506
Mozno by sa okolo 20000 cskych korun dal najst aj MacBook.
jj, něco přes 20k by mohl být macbook white.
Ale na kancelařinu bych ho asi nebral. ten notebook je sice fajn, ale zatím jsem nenašel office, který by se vyrovnal klasickým MS Office pro win (MS office pro mac je dost o ničem a konkurenční programy kvalit MS Office win nedosahují), takže bys musel rozjet ještě win (což samozřejmě jde).
Druhá věc je, že na macu nejsou některá tlačítka, která se při editaci textu hodně využívají (alespoň já je hodně využívám), konkrétně mám na mysli home/end, page up/down.
Co se týče HD videa, 720p ripy půjdou levou zadní (ty dává i moje stolní pc se starým athlonem 2000+xp 1.6GHz a grafikou nepodporující HD video) i na těch CULV procesorech s 1.3GHz. 1080p může být ale už na hraně (samopzřejmě i s rozjetou akcelerací přes grafiku).
Pokud by stačily ty 720p, za mě acer travelmate 8731 v nějaké pěkné konfiguraci (nevýhodou je údajná vyšší hlučnost při napájení ze sítě)
No a na 1080p bych se raději poohlédl po klasickém notebooku, klidně s intel gma 4500mhd, fullhd to dá.
HP 6440b, Lenovo SL410
danooo:
dell v13 a 1320 není to stejné.
každopádně 1320 ani v13 asi nebude to pravé, jelikož tazatel chce přehrávat i videa ve vys. rozlišení, předpokládám připojování k velkému LCD / TV. 1320má pouze D-SUB a při vys. rozlišení může být problém.
Ale na kancelařinu bych ho asi nebral. ten notebook je sice fajn, ale zatím jsem nenašel office, který by se vyrovnal klasickým MS Office pro win (MS office pro mac je dost o ničem a konkurenční programy kvalit MS Office win nedosahují), takže bys musel rozjet ještě win (což samozřejmě jde).
Druhá věc je, že na macu nejsou některá tlačítka, která se při editaci textu hodně využívají (alespoň já je hodně využívám), konkrétně mám na mysli home/end, page up/down.
Co se týče HD videa, 720p ripy půjdou levou zadní (ty dává i moje stolní pc se starým athlonem 2000+xp 1.6GHz a grafikou nepodporující HD video) i na těch CULV procesorech s 1.3GHz. 1080p může být ale už na hraně (samopzřejmě i s rozjetou akcelerací přes grafiku).
Pokud by stačily ty 720p, za mě acer travelmate 8731 v nějaké pěkné konfiguraci (nevýhodou je údajná vyšší hlučnost při napájení ze sítě)
No a na 1080p bych se raději poohlédl po klasickém notebooku, klidně s intel gma 4500mhd, fullhd to dá.
HP 6440b, Lenovo SL410
danooo:
dell v13 a 1320 není to stejné.
každopádně 1320 ani v13 asi nebude to pravé, jelikož tazatel chce přehrávat i videa ve vys. rozlišení, předpokládám připojování k velkému LCD / TV. 1320má pouze D-SUB a při vys. rozlišení může být problém.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Díky za reakce. Vezmu to postupně.
HP ProBook 6440b vypadá opravdu dobře. Škoda, že nedělají 13" stejné konstrukce. Důvod proč lpím na 13" je podle mě ideální kompromis mezi mobilností, uživatelským komfortem a výdrží. Mechaniku využívám velmi zřídka, proto mi vůbec nechybí a radši získám na nižší hmotnosti.
Dell Vostro 1320 mě nezaujal vzhledově, cenově a ani výdrží.
Sony Vaio, přesněji Sony VPC-Y11S1E/S splňuje asi všechny nároky, bohužel cenově je trochu výše. Nehledám maximální výkon za danou cenu, ale výkon dostačující mým požadavkům a k němu přiměřenou cenu (čím nižší tím lépe).
HD videa nejsou podmínkou, jak jsem psal v prvním příspěvku. HD video jsem nemyslel pro aktuální využití, ale spíše jako možnost do budoucna.
TravelMate serie od Aceru se mi líbí asi nejvíce. Z více stran slyším na účet Aceru nepěkná slova a nějak mi utkvělo v hlavě Acer=nekvalita. Nechci dávat na předsudky a pověry, tak bych prosil vaši osobní zkušenost s touto značkou, případně informací jestli se mám radši porozhlédnout jinde.
Pokud bych se zaměřil čistě na 13" sérii TravelMate, tak od několika modelů mě odrazuje OS Vista Bussines. Nemám nic proti Vistě, ale na nový stroj bych chtěl aktuální OS. Pokud vyseparuji ty s Windows 7 a cenou pod 20000, zbydou tři kandidáti. Z toho dva dražší jsou odlišné pouze 3G modulem (nepotřebuji) a cenou minimálně.
TravelMate 8331-232G32MN, Intel Celeron D-C SU2300, 2GB RAM cca 14000czk
TravelMate 8371-734G32n-3G, Intel C2D SU7300, 4GB RAM cca 19500czk.
Liší se i v kapacitě baterie v neprospěch levnější varianty. Další rozdíly jsem nenašel, pokud ano opravte mě prosím. Otázka zní zda se vyplatí připlatit přes 5 tisíc za silnější variantu. Chtěl bych aby výše zmíněné aplikace běželi hezky svižně.
Ještě malá poznámka k HD videu. Zde je ukázka že přes HDMI tento procesor a grafika video zvládá http://www.youtube.com/watch?v=E4EhaKTm ... re=channel Travelmate série nemá hdmi, je problém při přehrávání přes analogový výstup?
HP ProBook 6440b vypadá opravdu dobře. Škoda, že nedělají 13" stejné konstrukce. Důvod proč lpím na 13" je podle mě ideální kompromis mezi mobilností, uživatelským komfortem a výdrží. Mechaniku využívám velmi zřídka, proto mi vůbec nechybí a radši získám na nižší hmotnosti.
Dell Vostro 1320 mě nezaujal vzhledově, cenově a ani výdrží.
Sony Vaio, přesněji Sony VPC-Y11S1E/S splňuje asi všechny nároky, bohužel cenově je trochu výše. Nehledám maximální výkon za danou cenu, ale výkon dostačující mým požadavkům a k němu přiměřenou cenu (čím nižší tím lépe).
HD videa nejsou podmínkou, jak jsem psal v prvním příspěvku. HD video jsem nemyslel pro aktuální využití, ale spíše jako možnost do budoucna.
TravelMate serie od Aceru se mi líbí asi nejvíce. Z více stran slyším na účet Aceru nepěkná slova a nějak mi utkvělo v hlavě Acer=nekvalita. Nechci dávat na předsudky a pověry, tak bych prosil vaši osobní zkušenost s touto značkou, případně informací jestli se mám radši porozhlédnout jinde.
Pokud bych se zaměřil čistě na 13" sérii TravelMate, tak od několika modelů mě odrazuje OS Vista Bussines. Nemám nic proti Vistě, ale na nový stroj bych chtěl aktuální OS. Pokud vyseparuji ty s Windows 7 a cenou pod 20000, zbydou tři kandidáti. Z toho dva dražší jsou odlišné pouze 3G modulem (nepotřebuji) a cenou minimálně.
TravelMate 8331-232G32MN, Intel Celeron D-C SU2300, 2GB RAM cca 14000czk
TravelMate 8371-734G32n-3G, Intel C2D SU7300, 4GB RAM cca 19500czk.
Liší se i v kapacitě baterie v neprospěch levnější varianty. Další rozdíly jsem nenašel, pokud ano opravte mě prosím. Otázka zní zda se vyplatí připlatit přes 5 tisíc za silnější variantu. Chtěl bych aby výše zmíněné aplikace běželi hezky svižně.
Ještě malá poznámka k HD videu. Zde je ukázka že přes HDMI tento procesor a grafika video zvládá http://www.youtube.com/watch?v=E4EhaKTm ... re=channel Travelmate série nemá hdmi, je problém při přehrávání přes analogový výstup?
Aha, ještě se liší v grafické kartě. Intel® GMA 4500M (UMA) vs. Intel® GMA 4500MHD. Otázka je zda se o HD video snažit, pokud by byl problém přenosu přes analogový konektor.
A ještě doplním, že podle této tabulky http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html mi nepřijde rozdíl výkonu mezi SU2300 a SU7300 přiměřený k rozdílu ceny. To procesor u HP 5310m je jiná káva, dvakrát výkonnější než oproti SU2300, ale zase ta cena a hlavně lesklé plasty...
A ještě doplním, že podle této tabulky http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html mi nepřijde rozdíl výkonu mezi SU2300 a SU7300 přiměřený k rozdílu ceny. To procesor u HP 5310m je jiná káva, dvakrát výkonnější než oproti SU2300, ale zase ta cena a hlavně lesklé plasty...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“