HP a neoriginální modul DDR II

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
K32
občas něco napíše

HP a neoriginální modul DDR II

Příspěvekod K32 » 26 dub 2007 19:45

Zdravím
Chci se zeptat ,jestli má někdo zkušenost s neoriginálníma modulama DDR II.
Plánuji dokoupit do nc8430 1GB a mám strach ,že nebude spolupracovat.
Na druhou stranu -je mi líto vyhodit dvojnásobek financí za originální model ,když nezískám nic na výkonu.

Originální model přímo pro HP
http://www.lan-shop.cz/notebooky-prislu ... ston/38485

VS http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35975

CeCo

Příspěvekod CeCo » 26 dub 2007 20:29

Ten "originalny" modul nie je original (teda HP branded), ale Kingston made for HP. Originalny je este drahsi.

Mozne skusenosti som ti poslal mailom - zalezi fakt od varky, z ktorej ten "neoriginal" je. Jednemu moze sadnut (dostane pamat so "spravnym" vyrobcom cipov), inemu uz nie, pricom obaja kupia ten isty produkt.

C

K32
občas něco napíše

Příspěvekod K32 » 26 dub 2007 22:52

Na té stránce uvádějí přímo pro produkty HP.
Někde jsem četl ,že to není tak žhavé s těma modulama. Tak chci znát aj zkušenosti ostatních.

Jak se projeví nespolupracující RAM ?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 26 dub 2007 23:11

Ze ti to zacne padat, modre obrazovky smrti atd.

C

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 26 dub 2007 23:44

Zajdi si do nějaké prověřené prodejny (zkus třeba czc.cz) a domluv se s nima, jestli, když ti v noťasu nepoběží, je můžeš vrátit, příp.vyměnit za jiné. Kup je, doma protestuj (třeba pomocí Gold Memory), a když budou v pořádku, máš vyhráno. Pokud bude problém, tak je v obchodě vrať nebo vyměň za jiné.

Vím, že se to takhle celkem běžně dělá. Seriózní prodejci jsou na to zvyklí a nedělají s tím žádné problémy. Přinejhorším by ti mohl alespoň umožnit paměť otestovat na prodejně.

Můžeš tedy prvně zkusit normální paměti, a pokud nepůjdou, tak teprve ty předražené certifikované.

KaM
občas něco napíše

Příspěvekod KaM » 27 dub 2007 08:25

Do nx7400 jsem dokupoval Corsair 1GB/667MHz a běží k naprosté spokojenosti. O originálu si myslím něco podobného co psal CeCo a že je zbytečně předražený.
HP nx7400 + HP LP2465 - text & foto

TomTAS
občas něco napíše

Zeppelin

Příspěvekod TomTAS » 29 dub 2007 08:18

Já si koupil Zeppelin a bláhově si myslel, že je vše ok. Hned jsem zjistil nesta bilitu, občas něco padalo a 2x dokonce modrá smrt. Přisuzoval jsem to však narušenému systému. Tak jsem tedy přeinstaloval system a následovně zjistil, že to je skutečně novými paměťmi. Zkoušel jsem moduly různě kombinovat, ale stále to hazelo s tím novým chyby. Buď mám nějaký takový model jak popisuje CeCo nebo ta značka nespolupracuje s ATI deskami a nebo taky ta paměť je vadná úplně. Zkusím ještě udělat nějaké mem testy a pak to jít reklamovat.

K32
občas něco napíše

Příspěvekod K32 » 02 kvě 2007 17:30

Tak jsem ho koupil a dostal zdarma 512. Zatím spolupracuje dobře.
Jinak je to úžasný stroj ,trošičku horší displej ,ale to mě moc nevadí. Šasi a úžasná klávesnice to dokonale vynahradí.
Někde jsem četl ,že světelný senzor mají až displeje WSXGA+ 1680-1050 ,ale mě se nainstaloval a (nejsem si jistý, moc jsem netestoval) funguje? Používáte ještě nějaké programy na správu napájení a dvou jádra ... ,nebo to všechno necháváte automaticky regulovat systémem HP?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 02 kvě 2007 19:50

Ja som to bratovi nechal tak a spokojnost nadovsetko; netreba ziaden cudzi program.
Senzor okoliteho osvetlenia ma tusim kazdy panel. Hladaj taku akoby diodu dole pod panelom (este na rame displeja).

C

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“