obnova disku ?
obnova disku ?
Zdravím.Koupil jsem notas,kde je originál win vista.Přeinstaloval jsem ho na win7.Jelikož ho budu prodávat,tak bych chtěl dát zpět originál win,ale nejde obnova disku.Při stisku tlačítka na obnovu se nic neděje.Disk ma velikost 160Gb,ale v systému ukazuje jen nějakých 146Gb,takže tam někde jistě bude skytá partition,jen nevím jak se na ni dostat.Nějaká rada ? Děkuji.
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: obnova disku ?
To že si tam nahodil W7 si prepisal MBR a tvoj skrití oddiel zostal neaktívny a preto ho musíš spravit aktivnim bud cez CUTE,Norton Ghost alebo acronis
Cute: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... manager/?g[hledano]=cute%20partition%20manager&g[oz]=0.9.5
Stiahni sute a v tom programe CUTE si vypal spuštacie boot CD, nabotuj Cute a skrití oddiel sprav aktívni, vytiahni CDROM a reštart čo ti nabehne tovarne nastavenie a možeš obnovovat vistu, čo je aktivne sa ti spusti a v tomto pripade bude skrití oddiel
Cute: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... manager/?g[hledano]=cute%20partition%20manager&g[oz]=0.9.5
Stiahni sute a v tom programe CUTE si vypal spuštacie boot CD, nabotuj Cute a skrití oddiel sprav aktívni, vytiahni CDROM a reštart čo ti nabehne tovarne nastavenie a možeš obnovovat vistu, čo je aktivne sa ti spusti a v tomto pripade bude skrití oddiel
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
A vlastne čo je to za notbuk, maš na spodu notbuku alebo k nemu licenčne čislo visti, nebolo k tomu notbuku Recovery DVD visti, bol vlastne ten notbuk tvoj alebo z druhej ruky, keby to bol asus tak sa da stiahnut s ich FTP serveru recovery po zadani v.c NB na stitku
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
je to Toshiba Satellite A200-1SI a ze spodu je štítek na Windows Vista Home Premium.Recovery k tomu nemám.Vím,že tam ta skrytá partition byla.Před instalací win7 jsem ji tam viděl.Přes acronis jsem disk formátoval a poté nahrál win7.Ted už tam ta skrytá není vidět,ale stále mi na disku schází 14 Gb.Někde tam přece musí bejt.
Kamarade, ze mas 160GB disk znamena, ze realne pameti je tam 148GiB (taky mam 160). Je to zpusobeny windowsama a jejich systemem prevodu jednotek, alespon tak sem to myslim slysel. U linuxu by to melo byt jinak (pokud se mylim, opravte me prosim, rad si v tom udelam jasno). Vice ti to dokaze popsat nekdo vice znaly, nebo wikipedia http://cs.wikipedia.org/wiki/Kilobajt#N ... 5.99edpony
Moje partition s Vistou mela neco pres 6GiB, a musel sem si z ni vypalit 2 recovery DVD.

OK.Asi jsem smazal komplet skryté recovery,že tam byla to vím na 100%,ale že by dnešní windows nedetekoval komplet 160 Gb a 14 Gb nenašel,tak to je naprd.Co potom když již se dnes prodávají disky 1000 Gb.To potom kolik vlastně ukážou widle reálné velikosti při takto velikém disku ?
Ale vratíme se k tématu.Pokud tedy stáhnu s netu windows vista a zadám při instalaci číslo co mám na štítku o licenci budu mít po té originál nebo ne ?Pokud ne jak to potom řeší někdo kdo si neudělá zálohu a přeinstaluje windows jako já.Je přece blbost kupovat novou licenci.
Ale vratíme se k tématu.Pokud tedy stáhnu s netu windows vista a zadám při instalaci číslo co mám na štítku o licenci budu mít po té originál nebo ne ?Pokud ne jak to potom řeší někdo kdo si neudělá zálohu a přeinstaluje windows jako já.Je přece blbost kupovat novou licenci.
To neni o detekovani, ale o jine interpretaci predpon. Vyrobci disku pouzivaji fyzikalni vyznam (kilo = 1 000, mega = 1 000 000), a Windows pouziva v IT oblasti obvykle znaceni (kilo = 1 024, mega = 1 048 576). Pro oznaceni vznikly jednotky Ki, Bi...atd., ale Wokna porad ukazuji stare.
No a cim vetsi kapacita, tim vetsi odchylka.
http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=KiB#Kibibyte
Muzes si stahnout medium z netu nebo od nekoho zkopirovat, ale potrebujes OEM verzi.
No a cim vetsi kapacita, tim vetsi odchylka.
http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=KiB#Kibibyte
Muzes si stahnout medium z netu nebo od nekoho zkopirovat, ale potrebujes OEM verzi.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Na začiatku nikdy nezadavaj kluč ale to preskoč, zadaj ho až naposledy a aktivuj po telefone, po kompletnej inštalacii a aktivacii si nainštaluj pogrami, tlačiareň a pripojenie na net, sprav obraz disku cez Norton Ghost pre pripad skazenia systemu alebo sata disku, takyto obraz disku možeš si preniest aj na druhí sata disk čo ti ušetrí kopu času stravenom pri inštalacii windows
Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“