Pretaktovani GF go7 400
-
- guru
Tak tu to je, je to jednoduche:
stiahnuť RivaTuner ( http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 )
nainštalovať ho
objavi sa taka čudna ikonka v trayi čo vyzera ako slniečko alebo ozubene koleso
založka main
driver settings a tam kliknuť na tu somarinku vedaľa napisu customize
sa objavi ponuka a kliknuť treba na 1. ikonu (taka graf. karta)
zatikuješ polička podľa potreby
nastaviš frekvencie
klikneš na test ak prejde potvrdiš a je to
v založke setting je položka run at win. startup
v založke main vedľa napisaneho typu graf. karty je napis customize a veľa neho klikneš na taku somrinku potom na ikonu chipu s lupov a zapne sa snimanie teploty a po nastaveni aj framerate
dufam že som nič nezabudol
osobne teraz som dosiahol stabilne z 350 a 700 na 525 (obmedzenie ovladačom) a 841, vykon stupol asik na (teraz to bude nepresne) 4600-4700 (viem že vykon stupol na uroveň X600 a 6600) v 3D mark z 3700 alebo tak nejak to si už nepametam ale veľmi to nepomôže, ide o to že je tam 64bit zbernica a tie pamete nejdu veľmi vyššie ale da sa to citiť
pre rypalov: da sa tam nastaviť frekvencia pre vykon v 2D (win), low power 3D (baterka) a performance 3D (AC), podtaktovanie v 2D som neskušal
edit: z mojeho pohľadu je oveľa zaujimavejšie znižiť napetie na procaku, mam Turion s vyskov spotrebov (35W a normalny by mal mať 25W ak sa nemilim) čo spôsobuje napetie tak som ho znižil a podľa jednej kalkulačky na nete som teraz na spotrebe 18W, ventilatorik sa pušťa iba na najnižšie otačky a teploty CPU sa dramaticky znižili plus som ziskal nejakych 10-15 min na vydrž
stiahnuť RivaTuner ( http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163 )
nainštalovať ho
objavi sa taka čudna ikonka v trayi čo vyzera ako slniečko alebo ozubene koleso
založka main
driver settings a tam kliknuť na tu somarinku vedaľa napisu customize
sa objavi ponuka a kliknuť treba na 1. ikonu (taka graf. karta)
zatikuješ polička podľa potreby
nastaviš frekvencie
klikneš na test ak prejde potvrdiš a je to
v založke setting je položka run at win. startup
v založke main vedľa napisaneho typu graf. karty je napis customize a veľa neho klikneš na taku somrinku potom na ikonu chipu s lupov a zapne sa snimanie teploty a po nastaveni aj framerate
dufam že som nič nezabudol
osobne teraz som dosiahol stabilne z 350 a 700 na 525 (obmedzenie ovladačom) a 841, vykon stupol asik na (teraz to bude nepresne) 4600-4700 (viem že vykon stupol na uroveň X600 a 6600) v 3D mark z 3700 alebo tak nejak to si už nepametam ale veľmi to nepomôže, ide o to že je tam 64bit zbernica a tie pamete nejdu veľmi vyššie ale da sa to citiť
pre rypalov: da sa tam nastaviť frekvencia pre vykon v 2D (win), low power 3D (baterka) a performance 3D (AC), podtaktovanie v 2D som neskušal
edit: z mojeho pohľadu je oveľa zaujimavejšie znižiť napetie na procaku, mam Turion s vyskov spotrebov (35W a normalny by mal mať 25W ak sa nemilim) čo spôsobuje napetie tak som ho znižil a podľa jednej kalkulačky na nete som teraz na spotrebe 18W, ventilatorik sa pušťa iba na najnižšie otačky a teploty CPU sa dramaticky znižili plus som ziskal nejakych 10-15 min na vydrž
-
- Moderátor