Potřeboval bych poradit s výběrem notebooku.
Mělo by se jednat o notebook pro slečnu, velikost max. 14", ale ideál by byl asi těch 13,3".
Byl by používán převážně na klasiku v podobě internet, office, hudba, filmy.
Hlavní požadavek by měla být nízká hmotnost a hlavně vysoká kvalita zpracování a mechanická výdrž.
Cena by se měla pohybovat kolem 20 tis.
Co sem tak koukal tak jsem našel jen pár strojů a u některých vůbec nevim, jak jsou na tom s kvalitou. Nejlepší by asi byla R400, ale prej je to moc těžká "cihla", od Lenova by to pak ještě mohl být ThinkPad Edge. Jinak ještě možná Dell Vostro nebo Latitude 13, ale tam nevím, jestli to není jen převlečený Vostro s vyšší cenou...
Jinak dál nevím a nechm si poradit, jelikož hlavní prioritou je mechanická výdrž a v této oblasti tak trochu plavu...
Notebook na přenášení
To je mi jasný, jenže R400 úspěšně atakuje hmotnost 2,4 kg a to je celkem dost. A nějakých 500-600g se celkem pronese. Jde mi o to, že počítač bude podstupovat každý celkem náročnou cestu vlakem přes celou rpubliku a nějaký to tahání přes tejden taky bude... Do teď měla Asus F3U, který už kupodivu vydržel víc jak 2,5 roku, ale už začíná být trochu malomocný a furt za sebou nechává nějaké kusy plastu z vnitřností a šasi, takže jde mi o to, aby ten počítač bez větších problémů vydržel nějaký 3 roky. U Dellu mě docela láká ta záruka. Pak sem se ještě koukal na Latitude E 5400, ale tam je už ta cena trochu vyšší a taky je to trochu cihla, ale ta záruka tam je...
Zpět na „Jaký vybrat notebook“