Ahoj,
vybírám notebook pro sestru.
Bude sloužit (zřejmě) k prohlížení webu, im komunikaci, spouštění kancelářských aplikací, poslechu hudby a sledování filmů, občas snad také k nějakému hraní ve photoshopu. Hry ani 3D-modelování nejsou pravděpodobné.
Obrazovka asi spíš lesklá, úhlopříčka tak okolo 15,4", numerická část klávesnice je zbytečná. Rozlišení větší než 1024x768, osobně se trošku bojím jestli 1366x768 není moc široké, ale neviděl jsem to v praxi.
Nutná je dvd+- vypalovací mechanika, wifi, slot na karty (upřímně nevím, co znamená n v jednom), radši aspoň tři usb porty... Webkamera ani bluetooth není potřeba.
Sestra chce OS Windows 7.
Přenášet se příliš nebude (čtyřikrát do roka?). Přesto čím dýl to vydrží tím líp. Jeden uvařený notebook kvůli odejitému větráčku už jsme tady měli.
Cenový limit je asi 15 000 Kč.
Máme celkem dobré zkušenosti s fujitsu-siemens notebooky, ale teď jsem jich ani moc nenašel. Naproti tomu starý ibm nám nyní odešel, ale je pravda, že po cca 8 letech používání.
Už jsem hledal, ale moc se v tom neorientuju a nic uspokojivého jsem nenašel. Proto budu moc vděčný, pokud mi pomůžete a dáte nějaké návrhy. Jestli potřebujete jakékoli další informace, neváhejte se zeptat, ale myslím, že jsem napsal všechno, co vím/jsem ze sestry vytáhl.
Díky předem!
Notebook pro sestru do 15 000 Kč
Lenovo SL510 za cca 13 500,-
Pokud to prenaseni znamena strcit ho do auta a jet na chatu, tak by nemuselo vadit i nejake 17" HP nebo Dell s lepsim rozlisenim.
Pokud to prenaseni znamena strcit ho do auta a jet na chatu, tak by nemuselo vadit i nejake 17" HP nebo Dell s lepsim rozlisenim.
Naposledy upravil(a) zivan dne 02 dub 2010 12:33, celkem upraveno 2 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych asi doporucil taky SL510 ale pokud nebude moc prenaseny a navic pokud je pro holku (v 90% pripadu je vzhled az na prvnim miste) tak bych doporucil G550A http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74596, poskytne i o neco lepsi vykon (i kdyz na tohle pouziti by bohate stacil i SL510)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“