Voda v notebooku

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Martin_H
občas něco napíše

Voda v notebooku

Příspěvekod Martin_H » 12 dub 2010 01:51

Zdravim, je mi jasný, že budu asi celkem k smíchu, ale podařilo se mi do notebooku vylít vodu se šťávou. Žádné velké množství, ale o pár kapek taky nešlo. Ihned po nehodě jsem notebok vytáhl z napájení, vypl, vyndal baterii a otočil klávesnící dolů. Pak sem klávesnici odmontoval a vytřel vnitřek, trochu mokro tam boužel bylo.

Když sem po chvilce zkusil notebook zapnout, tak mě čekalo nemilé překvapení. Ihned po zandání baterie se rozsvítila kontrolka zapnutí (svítí stejně když je notebook zapnutý). Počítač nijak nereaguje, obrazovka je čená, tlačítko pro zapnutí ani při delším držení nic neudělá.

Mám dotaz v čem by mohla být závada?Jestli je základní deska v háji nebo o co pravděpodobně de? Samozřejmě, že počítač skončí v servisu, ale rád bych měl aspoň rámcovou představu o co může jít.. Díky moc za odpověď

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 12 dub 2010 02:08

Těžko říct, co odešlo a těžko říct, jestli to odešlo hned při tom polití, nebo až poté, co jsi ho zapínal (proč jsi to nenechal pořádně, aspoň tak 2 dny, vysušit? )

Pokud se bude kvůli tomu měnit základní deska, počítej s částkou několik tisíc korun (v autorizovaném servisu až 10k, takže to dej do nějaké opravny)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 13 dub 2010 14:04

no po politi nejakeho neprilis levneho notebooku, bych ho nechal nekolik dni stat blizko topeni, to zapnuti byva obvykle osudova chyba.
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Zpět na „Hardware“