Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Zdravím. Potřeboval bych 15" NTB na výšku, finančně jsem omezen částkou 15000 vč. dph.
Mé požadavky jsou:
1) výdrž
2) odolnost
3) dedikovaná grafika (ano, vím že je to v protikladu s bodem 1 )
4) kompletní klávesnice je výhodou
Z těchto se mi nejvíc zamlouvá HP ProBook 4510s, a to z těchto důvodů:
+vysoká výdrž (údajně přes 4 hodiny při běžné práci)
+dedikovaná grafika
+komplet klávesnice
Můj dotaz tedy zní- Co si myslíte o mém výběru? Volili byste jinak? Pokud ano, z jakých důvodů?
K čemu chceš tu dedikovanou grafiku? Jestli kvůli hrám tak HD 4330 tě akorát zklame. Není o moc výkonnější než integrovaná Intel HD, a přitom podstatně víc ubírá na výdrži. Na hry bych bral něco aspoň s GT 240M (amilo pi 3560 - 15k s dph je reálný), přičemž by měla dát 4 hodiny při nízké zátěži, na práci integrovanou. Třeba Full HD už ti novější integrovaná taky přehraje, navíc dnešní CPU to povětšinou zvládnou samy
Jasně, jsem si vědom toho, že v dané cenové kategorii a při současném požadavku na výdrž se nedá nějaký extra výkon čekat. Nicméně HP by mělo mít i s dedikovanou grafikou větší výdrž než ty Lenova (aspoň v případě SL510)
Ano, na notebooku bych si chtěl občas i něco zahrát, ale není to pro mě priorita. Dá se říct, že kdyby to bylo hodně výhodné, tak bych to mohl i oželet. Ale u HP 4510s i Lenova G550 vidím možnost mít výkon (v rámci možností) i výdrž.
Pi3560 za 16 s DPH a to v konfigu s T4300 od intelu, což není ta nejlepší varianta ( vydrží o 3/4 hodiny méně než s P7450 ), ale grafika zas bezkonkurenční