Čím nahradit "žvýkačku"?
Čím nahradit "žvýkačku"?
Chlapi mám problém s notebookem Toshiba L-300. Notebook začal i přes vyčištěné chlazení dosahovat dost vysokých teplot, proto jsem vyměnil pastu na procesoru. Problém je všek s tím, že procesor má společný chladič s chipsetem a tím páden i integrovanou GMA-950. Chipset je však o 0,5 až 0,75mm níže než procesor a tepelný kontakt s chladičem byl zajištěn čtverečkem "žvýkačky". Původně jsem ji tam nechal, ale asi po měsíci začal book padat. Když jsem ho rozdelal znovu, zjistil jem, že žvýkačka je rozpraskaná a nahradil ji silnou vrstvou obyčejné silikonové pasty- notebook valil zase jako vítr. Ale jen týden. Jak se pasta zapéká, smršťuje se a ztrácí kontakt. Čím tedy tu prokletou žvejku nahradit?
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB
O ten čipset ani tak strach nemám- jeho pouzdro něco vydrží a chladič je připevněn dvěma šroubky přes poměrně dlouhou pružnou sponu. Ale to mně právě straší u procesoru- pokud by si chladič sednul jen na hranu, je velké riziko poškození. A změřit přesně potřebnou tloušťku vložky je pro mně prakticky nemožné- procesor s chipsetem je v tomto stroji "hlavou dolů", jakže při jakékoliv manipulaci musí jít deska ven a ta se i při položení na stůl vlastní vahou kroutí...
HP 4520s WT290EA#ARL
Nedávno som rozoberal starú cd napaľovačku z desktopu za účelom experimentovania s laserom. V mechanike sú pochopitelne čipy, ktoré sa hrejú. Chladili sa o kovový kryt mechaniky a spojené boli tiež ´´žuvačkou´´, ale bola to špeciálna, niekoľko milimetrov hrubá hmota v tvare štvorca, ktorá mi farbou a tepelnou vodivosťou pripomínala cpu pastu. Myslm, že niečo také potrebuješ. Nájdeš to v starých, možno aj nových optických mechanikách