Čím nahradit "žvýkačku"?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Dorota
píše často

Čím nahradit "žvýkačku"?

Příspěvekod Dorota » 19 dub 2010 09:05

Chlapi mám problém s notebookem Toshiba L-300. Notebook začal i přes vyčištěné chlazení dosahovat dost vysokých teplot, proto jsem vyměnil pastu na procesoru. Problém je všek s tím, že procesor má společný chladič s chipsetem a tím páden i integrovanou GMA-950. Chipset je však o 0,5 až 0,75mm níže než procesor a tepelný kontakt s chladičem byl zajištěn čtverečkem "žvýkačky". Původně jsem ji tam nechal, ale asi po měsíci začal book padat. Když jsem ho rozdelal znovu, zjistil jem, že žvýkačka je rozpraskaná a nahradil ji silnou vrstvou obyčejné silikonové pasty- notebook valil zase jako vítr. Ale jen týden. Jak se pasta zapéká, smršťuje se a ztrácí kontakt. Čím tedy tu prokletou žvejku nahradit?
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 19 dub 2010 15:08

Tak pokud jen "zvykacka" dokaze udelat praci, tak proc nekoupit novou a nepouzit ji znovu? :)

polo

Příspěvekod polo » 19 dub 2010 17:50

Daku kvalitnejsiu teplovodivu podlozku ? Alebo podlozku s tenkej medi a s oboch stran dat chladiacu pastu.

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 20 dub 2010 12:19

Na kovovou vložku jsem už samozřejmě myslel, asi mi stejně nic jiného nezbude. Jen mám strach, jak si po jejím vložení sedne chladič na procesor. Holt to bude metoda pokus-omyl. A ještě tu vložku nějak zajistit proti vyjetí při hrubším zacházení.
HP 4520s WT290EA#ARL

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 20 dub 2010 12:42

No abysis ten cip hlavne nerozmackl ;) ono to opravdu neni tak tezke ho poskodit...

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 20 dub 2010 13:22

O ten čipset ani tak strach nemám- jeho pouzdro něco vydrží a chladič je připevněn dvěma šroubky přes poměrně dlouhou pružnou sponu. Ale to mně právě straší u procesoru- pokud by si chladič sednul jen na hranu, je velké riziko poškození. A změřit přesně potřebnou tloušťku vložky je pro mně prakticky nemožné- procesor s chipsetem je v tomto stroji "hlavou dolů", jakže při jakékoliv manipulaci musí jít deska ven a ta se i při položení na stůl vlastní vahou kroutí...
HP 4520s WT290EA#ARL

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 20 dub 2010 23:09

Nedávno som rozoberal starú cd napaľovačku z desktopu za účelom experimentovania s laserom. V mechanike sú pochopitelne čipy, ktoré sa hrejú. Chladili sa o kovový kryt mechaniky a spojené boli tiež ´´žuvačkou´´, ale bola to špeciálna, niekoľko milimetrov hrubá hmota v tvare štvorca, ktorá mi farbou a tepelnou vodivosťou pripomínala cpu pastu. Myslm, že niečo také potrebuješ. Nájdeš to v starých, možno aj nových optických mechanikách :wink:

Zpět na „Hardware“