Příspěvekod swarm » 19 dub 2010 19:19
WalWerin: R500 bude ze všech určitě nejtišší. SLx10 je tichý, pokud zrovna nejede ventilátor. Pokud už ale děláš něco výpočetně náročného, tak se ventilátor bude spouštět a podle mě neni moc tichý ani na nejnižší otáčky. U toho HP jede větrák pořád, ale na tu nejnižší rychlost (na kterou jede skoro pořád) je tišší než v SLx10.
Pokud jde o hlučnost, tak mezi SL510/410 a ProBook 6545b to při práci nebude zas takový rozdíl. Pro 6545b mluví určitě grafika, která v CAD programech nabídne minimálně 2x vyšší rychlost vykreslování. Proti je tak možná výkon procesoru Turion, ale když ty ostatní Core2 Duo nemaj moc vysokou frekvenci, tak se to smazává. Pro 6545b dál určitě mluví mnohem lepší výbava a vyšší rozlišení (kvalitnějšího) displeje.
Btw pokud už budeš chtít SL, tak vem SL410 - je trochu menší, tenčí a znatelně lehčí. Přitom tam jsou úplně stejné vnitřnosti. Pokud to hodláš připojovat k externímu monitoru, tak se mi to jeví jako lepší možnost.
--
Proč se nezastávám bezhlavě ThinkPadů? Už jsem těch notebooků měl tolik (mimo jiné i ty, o kterých se tu bavíme), že už nemám potřebu se klonit k nějakému notebooku jen z důvodu sympatií ke značce.
Pokud jde o notebooky v podpisu. Dostávám sem tam něco od Lenova* na vyzkoušení a třeba tu X200 mám půjčenou dlouhodobě (na rok). W700 mi teď naopak sebrali kvůli nějaké akci Adobe. Nicméně to mám všechno jen pro zajímavost. Určitě kvůli tomu nebudu protěžovat nějakou značku
--
stanik4444: Takhle. Konstrukce základny je odolná na obou dvou, ale to HP má třeba lepší ochranu displeje a dílenské zpracování je taky trochu dál. Však taky ProBooky B jsou jako konkurence k ThinkPadům R, ale tenhle model je o generaci novější.
--
*) Ono se to netýká jen Lenova - začátkem příštího měsíce čekám na delší čas jeden herní Acer.
swarm - blog:
http://notebookblog.czApple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)