Chybějící konektor miniPCI, celková kvalita HEL 80

notebooky VBI a vše kolem nich
AtMoS
občas něco napíše

Chybějící konektor miniPCI, celková kvalita HEL 80

Příspěvekod AtMoS » 03 kvě 2007 10:50

Před 14 dny jsem si nechal poslat notebook Hel 80 s komponentama s tím že si komponenty namontuju sám. Z netu jsem si stáhnul i návod na montáž (obecně nic těžkého to není ani bez manuálu). Zarazila a naštvala mě jedna věc. Notebook má oficiálně dva miniPCI sloty jeden samostatně a druhý ve slotu společně pro paměti. U mého notebooku však není osazen konektor (viz přiložené foto). Máte to taky nebo se v mém případě jedná o vadný kus z výroby? A další věc celková kvalita zpracování je docela hrozná. Jako bývalý majitel notebooku IBM ThinkPad je to doslova hrůza (snad ještě horší než ACER). Notebook pokud leží na stole a chytneteho za oba rohy se kroutí jak list papíru - tuhost plastů strašná. Navíc klavesnice dělá kravál a prohýbá se. Četl jsem fóra a lidi si notebook celkem pochvalujou, ale to asi v ruce neměli něco skutečně kvalitního. Druhou stránkou je samozřejmě cena, za ty prachy asi nelze očekávat žádný zázrak. Díky za odpovědi.
Obrázek
Obrázek[/img]

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 03 kvě 2007 11:46

Je to týden, co jsem měl možnost nabrat první zkušenosti s notebookem VBI (Compal) a mechanické zpracování je bohužel něco, co mě na tom notebooku štvalo asi nejvíc. Jinak VBI si často kupujou a chválej lidé, co ho mají jako první notebook a nebo jako druhý (když jim za jejich acer/asus vrátili peníze). Málokdy sem přechází někdo třeba od IBM a je to vcelku logické a neni na tom nic divného.

Jinak mám ale asi stejné postřehy jako ty (i když ty máš předchozí model). Klávesnice nic moc, mechanická odolnost žalostná (notebook jsem uchopil za roh a málem se mi rozsypal...opravdu jen málem, hned jsem ho chytil i druhou a pak už jsem ho radši nechal po celou dobu jen na stole). Jinak mě ale celkem kvalita notebooku v ostatních ohledech nadchla. Za tu cenu to ještě celkem jde. Ten můj byl aspoň dokonale tichý a i při hraní 3D her jeho ventilátor skoro nebyl slyšet (a to jsem na tohle celkem pes a můj vlastní NB se chladí pasivně).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 03 kvě 2007 13:00

Je pravda, ze po vice nez pul roce pouzivani mi ty plasty namahou mirne vrzaji. Ta displayova cast je mirne gumova, ale ze bych se toho bal chytnout? Tady zase nekdo prehani. Je to asi otazka zvyku, jakmile zjistis, ze to nicemu nevadi, tak naprosto prestanes brat ohledy. Kdybys videl, jake podminky to musi u me snest... Muzu ti teda rict, ze to vydrzi a podstatne casti po chvilce urcite neodejdou. Dokazal bych si je prestavit jinsi, ale na funkcnosti to nic neubira, je to ciste pocitove, a pres to se dokazu bez problemu prenest.

S tou klavesnici - ja mel asi kliku, jelikoz je "prilepena" opravdu solidne, neprohyba se a tudiz neni hlucna.

Celkove je to zamereno na mainstream. Proste takove lidove vozitko, ktere si mohou dovolit skoro vsichni a zaroven se bude dat pouzit na vsechno, co mainstream vyzaduje.

na ty miniPCI sloty se ti muzu podivat pozdeji odpoledne.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 03 kvě 2007 13:12

Specifikacie sa roznia i na strankach Compal-u - raz spominaju jeden, inokedy dva miniPCI sloty.

C

AtMoS
občas něco napíše

Příspěvekod AtMoS » 03 kvě 2007 14:11

Crabiku, jestli tě můžu požádat mrkni se na ten slot miniPCI. V zahraničí do toho slotu nabízí miniPCI TV card v budoucnu jsem uvažoval, že bych jí tam dal taky. Zdířka pro konektor je vyvedena na levé straně notebooku a je zaslepena. Jenže bez slotu mám samozřejmě utrum. Jediná možnost přes PCMCII kartu. :(

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 03 kvě 2007 18:35

Taktez tam neni.

To by mne zajimal duvod...

Zpět na „notebooky VBI“