vyber lacneho notebooku, zlozite naroky

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
b1632027

vyber lacneho notebooku, zlozite naroky

Příspěvekod b1632027 » 22 kvě 2010 22:03

zdravim,
vyberam si notebook(cim lacnejsi)-moje poziadavky:

-na notebook chcem nainstalovat win xp sp3...nakolko som na msdn, odkial ho mozem mat zadarmo, preferujem kupu bez windowsu.
tuto mam otazku-ked kupim notebook s dosom, nainstalujem win xp, je mozne potom spravit recovery subory pre win xp?

-chcem na nom pre studijne ucely spustat virtualne stroje pomocou sun virtualboxu.
co som skusal doma na normalnom kompe-mam tam 2 GB ram, co mi je malo-vyda mi to iba na 1 virtualny stroj. lenze potrebujem min. 2(server + klient). preto usudzujem, ze minimum pamate co potrebujem su 3 GB.

hrat sa moc(resp. max online hry) nehram.

kukam ale hd filmy.

na velkosti disku nezalezi.

takisto preferujm intel grafiku??? je to z toho dovodu, ze niektore distribucie linuxu maju problem s amd grafikami a ja nie som az tak daleko, ze by som si to vedel vzdy rozchodit.
na disku chcem mat sucasne nainstalovany win xp + asi debian (nevirtualizovany).

dalej co by mal mat(vacsinou ale uz je standardom):
webkamera, reproduktory, gigabit LAN, wifi n, bluetooth, hdmi.

dost casto tu odporucate lenovo sl510, tak som si vybral tento:
http://www.biga.sk/index.php?page=6&itm ... abb5b3a0d1

alebo tento:
http://www.najnotebooky.sk/lenovo-tp-sl510-t6570-1uu

...ten prvy je 2 GHz, ten druhy 2,1 GHz-je tam este nieco ine?

vyberam s tym, ze by tam mal byt(este som to neoveroval, ale v inych eshopoch pisali ze hej) 1 volny slot na ram, tak by som este dokupil 1 GB ram modul.

moze to byt, alebo mi mozete odporucit nieco lepsie v podobnej cene?

dakujem.

Sheep-Master
píše často

Příspěvekod Sheep-Master » 22 kvě 2010 23:20

nic lepšího na tvoje požadavky než SL510 není,nějaký sou opravdu bez windowsů.pamět dokoupíš další 2GB za cca 45euro.
Ber ten s C2D T6570, byť je o něco dražší. Ten CPU je 45nm (mín topí a žere) a má i vylepšený instrukce a virtualizaci a k tomu 100Mhz navíc
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

Zpět na „Jaký vybrat notebook“