Gigabyte

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
LANiN
občas něco napíše

Gigabyte

Příspěvekod LANiN » 11 čer 2010 18:50

Ahojte, co říkáte na tento NB? Pro studentku, tj nenáročné použití. Převážně Ofice aplikace, filmy, internet, školní využití a hry jako The Sims apod. ..
Podle mne cena/výkon ideální volba a k výdrži, dokoupení silnější baterie není žádný problém :?:

http://www.alza.cz/gigabyte-q1458p-424dcz-d146033.htm

Předem díky za názory :wink:

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 11 čer 2010 18:58

Silnější baterka se pokud vim nedělá. A v této ceně nemá moc smysl kupovat cokoliv kromě SL510.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

rousini
občas něco napíše

Příspěvekod rousini » 12 čer 2010 18:52

Jenže SL510 je 15,6´...
Chápu opodstatněnost doporučování SL510, ale booky GB v ruce nikdo neměl a tak nastoupí klišé. Já si myslím, že na tu cenu je to slušný multimediál. CPU, VGA na uvedené činnosti dostatečné, díky dedik VGA bude výdrž kolem 3hod.

LANiN
občas něco napíše

Příspěvekod LANiN » 13 čer 2010 22:18

chlebovnik: jak jsem psal, NB má být pro holku a převážně pro práci ve škole, takže žádný 15.6 nepřipadá v úvahu a 13,3 mi přijde zase až moc malý a jak jsem zmiňoval, NB pro holku takže musel i nějak na venek vypadat :lol:

jinak jsem měl NB pod prsty necelé 2dny a myslím, že velikost je nadmíru dostačující.. vcelku rychlík, čekal jsem že bude hlučný ale naopak byl tichý i po tří hodinové práci ve Win
-na baterii prakticky neslyšný i při zaplé hře (Sims2) :lol:
-při brouzdání internetu s nastavením jasu na minimum ukazoval při plném nabití necelé 3hod
-při zapnutém napájení jede ventilátor pořád ale je i tak celkem tichý a jde to změnit v nastavení napájení
-NB při otvírání, zavírání nevrže ani při zvednutí za rohy
-při lehkém tlačení na zadní kryt LCD se nic neděje
-vcelku mě překvapil výkon repráčků :P oproti třeba HP dv6 či AcerAspire Gamestone a oproti těmto dvoum je opravdu neslyšitelný
-klávesnice při mačkáni byla tichá
-pro mne velká výhoda že má USB s eSATA

Osobně se mi líbil, padnul mi pod prsty a pro mé využití by byl nadmíru dostačující :D až jsem ho málem kamarádce nevrátil :lol:

Pokud by měl někdo nějaké otázky, tak se ptejte :lol:

rousini
občas něco napíše

Příspěvekod rousini » 14 čer 2010 10:02

1. Četl jsem recenzi na Q1580p, kde psali o tvrdých tlačítkách touchpadu. Navíc bylo nedělené, takže se muselo mačkat na koncích. Tady z fotek vidím, že je dělené, ale už nepoznám, jaký klade odpor...
Nejraději bych takové tlačítko, co klade nepatrný odpor a pak se propadne.
2. Dá se s ním pracovat v klíně, nehřeje na stehna?
3. Nepochopil jsem hodnocení zvuku. Je stejně dobrý jako 2 uvedené nebo má malý výkon a není slyšet?
Díky :wink:

LANiN
občas něco napíše

Příspěvekod LANiN » 14 čer 2010 12:34

-tak je pravda že tlačítka touchpadu mi taky přišly že kladly větší odpor než u zmiňovaných dvou ale myslím že by se to časem poddalo??? (tlačítka se mi líbily u aceru) a já převážně používal externí myšku (logitech mx518) takže nedokážu až tak posoudit ale dělený byly... (ale i do USB asi prvních 5zastrčení šlo ztuha, i kabel ethernetu ale pak už hladce jako po másle) :wink:
-ano koukal jsem asi 2hodinky na film s NB na klíně a bezproblémů.. trochu se hřál z čelní strany ale nepálil ani kolem touchpadu jako třeba HPProbook :? ... ze spod mi nohy neudil tak jako HPdv6 o kterém si myslím že hřálo možná 2x tolik ani acer tolik nehřál jako hp :oops:
-ke zvuku jsem se asi špatně vyjádřil, překvapilo mě, že zvuk není kovový a že je celkem silnější/hlasitější, třeba oproti aceru neměl tak kovový vysoký zvuk (já osobně nemám moc rád výšky - možná jen můj pocit)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“