Kabel internetu a telefonu vedle sebe. Rušení?

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
Alesch
občas něco napíše

Kabel internetu a telefonu vedle sebe. Rušení?

Příspěvekod Alesch » 11 čer 2010 19:45

Čau čtenáři,
mám problém, ale spíše než s počítačem, tak s telefonem - pevnou linkou. Mám ale hypotézu, která souvisí s kabelem od internetu, takže to zkusím postovat tady na fóru.

Zkrátka mám z routeru vedeny dva kabely internetu, vedoucí do dvou notebooků a dva kabely telefoní linky, vedoucí ke dvěma pevným linkám. Problém je, že když telefonuju, tak se občas stane, že telefon po pár minutách vypadne (jedna strana slyší, druhá ale ne). Vypadávání nastalo od té doby, co je vedena linka přes router a dělají to oba telefony.

Ta moje hypotéza je v tom, že žádný z kabelů není stíněný (to vím), tím pádem se navzájem ruší. Počítače a telefony, každá věc je v jiném pokoji, ale kabely jsou asi 3-4m od routeru vedeny lištou vedle sebe. Myslíte, že je má hypotéza správná a mám nakoupit stíněný kabely? Nejsou až tak drahý, ale bude to pár metrů, takže se před nákupem raději zeptám, jestli to má cenu.

Díky za přečtení a... co myslíte?

CeCo

Příspěvekod CeCo » 11 čer 2010 21:37

Predpokladam, ze mas nejaky VOIP pausal. To NIE JE pevna linka v pravom zmysle slova, ale prenos hlasu kompletne cez internet, akurat namiesto sluchadiel a mikrofonu a-la Skype a usernamu pouzivas normalny telefonny aparat a telefonne cislo.

A k veci - toto nebude mat s tienenim nic spolocne, ale s prenosovou rychlostou alebo routerom (teda "nieco pres internet"). Kazdopadne volaj operatorovi a chci presetrenie.

C

kiposukjange
guru

Příspěvekod kiposukjange » 11 čer 2010 21:43

Co takhle přidat ke druhé pevné lince ADSL splitter?
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 13 čer 2010 02:57

Ale k telefónom, pokiaľ som dobre pochopil, ide RJ11 a tá sa pripája do klasického analógového telefónu a keď je pri tej RJ11-tke blízko ethernet tak
tam možno nejaké rušenie nastáva...

P.S: Ak to je možné, tak skús na týždeň dať tie káble ďalej (5-10 cm) od seba a tým si overíš či je Tvoja hypotéza správna :wink:

Alesch
občas něco napíše

Příspěvekod Alesch » 13 čer 2010 20:19

CeCo: Já taky předpokládám :-) V paušálu je i výpis služby internet telefon, takže ano. Pevná linka je zkrátka už zažitý termín. Nemyslel jsem si, že to může být problém s přenosem, takže prověřím. Jinak router jsem dostal přímo od nich Gateway Linksys RTP300-EU a pravdou je, že ho byli hned na začátku dvakrát vyměnit.

kiposukjange: To jsem nepochopil. Mám vše zapojeno přímo na router, dva počítače ve dvou dírách na RJ-45 a dva telefony ve dvou dírách RJ-11. Kam se splitterem? Ten splitter by mi měl rozdělit jednu linku na dvě, ne? Na co? Tohle je ale oblast, kde se vážně moc nevyznám, takže s rezervou...

jarkov1: Je to tak, pochopil jsi správně. Bohužel to vyzkoušet nepůjde, nedalo se by v tom týden bydlet. Ten router je u stropu, takže ty kabely by stejně visely dolů vedle sebe. Navíc, jak by byly volně, tak by zasahovaly do dveří a ještě bych je musel vytahat zpod koberce a přeskakovat :-) Je to bohužel nešikovné...

vanbent
občas něco napíše

VOIP

Příspěvekod vanbent » 14 čer 2010 15:55

Zkus pohledat: http://www.telefonujeme.cz/
Studnice informací ohledně VOIP.

Alesch
občas něco napíše

Příspěvekod Alesch » 15 čer 2010 16:40

Díky moc, to jsou přesně stránky, co potřebuju :-) Pohledám a pročtu. Až to vyřeším, dám nakonec vědět, co s tím bylo (to aby to vlákno mělo rozhřešení :-) ).

Zpět na „Příslušenství“