Zdravim.
Vlastnim notebook Lenovo G550 s integrovanou grafickou kartou Intel GMA X4500, HDD je WD Scorpio Blue 320GB. Teploty sa pohybuju nasledovne:
Bezne kancelarske veci (internet, office, hudba, obcas nejake video):
CPU: 45°C - 50°C
HDD: 47°C - 51°C
Spodna hranica je vacsinou v zime, teda v chladnych obdobiach. Horna hranica je pri letnych horucavach, ako teraz.
Pri zatazi (obcasne hranie hier, konvertovanie videa):
CPU: 60°C - 78°C
HDD: okolo 55°C
Vcera som hral UT04 asi hodinu, mozno nieco cez hodinu v kuse a po vypnuti som si vsimol, ze mal HDD teplotu 59°C .. pozeral som na stranku vyrobcu a pracovna teplota je 0°C - 60°C.
Ak ma niekto tento notebook, ake teploty mate vy pri zatazi a pri beznej praci?
Rozmyslal som, ze si kupim chladiacu podlozku. Hlavne kvoli HDD, pretoze tie teploty sa mi zdaju vysoke. Co citam, vacsinou sa teplota HDD v notebookoch pohybuje okolo 35° - 40°C. Samozrejme zalezi od konstrukcie notebooku, ale predsa sa mi to zda vela.
Precital som rozne fora, pozeral som aj rozne testy podloziek a zo vsetkych tych informacii vychadzala najlepsie podlozka Zalman NC-1000. Problem je v tom, ze napr. pod HDD nemam ziaden otvor a zaujima ma hlavne ten HDD. Pomoze vobec ta podlozka aj v takomto pripade? HDD mam umiestneny niekde pod touchpadom a pri tychto teplotach je aj Sasi dost teple, ci zospodu, alebo zvrchu.
Este dodam, ze notebook mam polozeny na drevenom stole.
Lenovo G550 chladenie
HDD v noteboocích dost hřejí, hlavně v modelech kde je HDD "schované" a nemá přísun vzduchu nebo v modelech kde je HDD blízko komponent (viz třeba muj ntb) a dokud nepřekračuje teplota HDD 65°C tak to nelze ani reklamovat. U mne vyměnili HDD (mělo v zátěži i více než 65°C) za disk od Hitachi a ten už tolik nehřeje (40-55°C). Podložka ti bez otvorů v šasi nepomůže..
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]
Mas pravdu, pozeral som to a je tam taky maly otvor, asi 10x2mm. Cez tento otvor by sa relativne dostal nejaky vzduch, keby tam bol nahnany tym ventilatorom z podlozky, len ci to ochladi o par stupnov ten HDD? .. a co sa tyka ostatnych otvorov, zospodu je potom otvor pod procesorom na nasavanie vzduchu (v lavom hornom rohu) a potom v prostriedku jeden otvor (bud RAM-ka, alebo graficka karta - velkost diery asi ako pod procesorom). HDD je umiestneny v lavom dolnom rohu. Hovoris, ze v tomto pripade by chladiaca doska nepomohla. Len ako hovorim, Sasi je zo spodu tiez dost teple a keby ochladzujem to Sasi, neprejavi sa to aj na tom HDD? Lebo predsa, ked je ten disk takmer nalepeny na teplom Sasi, tak urcite tomu prida par stupnov, nez keby bolo Sasi pod HDD stale studene. Alebo nie?