Zdar,
mám pár otázok ohľadom správy diskov.
1) Ako presne vytvoriť novú partíciu. Predpokladám, že v správe diskov jednoducho kliknem na C: a zvolím "zmenšiť zväzok". Fajn, ale nebude to chcieť pred tým disk naformátovať? Ak sa nemýlim, tak to fungovalo na mojom starom počítači.
2) HP_Recovery
Podľa správy diskov mám na počítači partíciu C: (hlavný disk veľkosti 280,80GB, ktorý by som chcel rozdeliť), F: (HP_Tools), potom HP_Recovery (bez písmena) a System (tiež bez písmena, 300mb, dočítal som sa, že to je nejaký oddiel, ktorý si vytvorí sám Win pri inštalácií, keď tak ma prosím opravte).
Divné mi príde to, že HP_Recovery nemá priradené písmeno (takže sa mi napr. nezobrazuje v Tomto počítači). Na ktorom disku sa teda nachádza, ako by som si ju mohol zálohovať, etc.
A keď som už vlastne pri tom, ako sa používa? Hneď po štarte počítača stlaćiť f11, alebo najprv esc, aby som sa dostal do setupu a až potom f11? Aké sú následky? (Ai sa počítač skrátka sám naformátuje a preinštaluje do stavu pred prvým spustením, ale radšej by som to vedel naisto)
Správa diskov
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: Správa diskov
V sprave diskov si to C:/ zmenšiš,C:/ ostava system-nič neformatuješ len ten noví zväzok čo si vytvoril, Recovcery particia je Hidden a má bud pismeno alebo číslo ktore ti ovšem nevidíš vo formate Fat32, tuto particiu si z nej sprav obraz ktorí si rozdelíš na viac DVD diskov cez Norton Ghost 15, v Nortone budeš vidiet jake pismenko alebo čislo ma ta particia a dobre si to zapametaj lebo ked budeš takíto skrytí oddiel tvorit pri vložení suroveho noveho disku cez Recovery CD Nortton Ghost 15 v príkazovom riadku pomocou diskpart-u, obrazi z DVDčiek si daš na flešku a z tej to rozbalíš do vytvoreneho oddielu ktorí mosí bit aktívny, ked to budeš mat tak daš reštart a automaticky sa ti spustí inštalacia systemu, najmenej rok nazad som jednemu obnovoval HP a mislím že to bolo F11 ale možna sa milim tak radšej pozri do navodu od notbuku lebo tam je to napísane, ked daš obnovít notbuk tak prídeš o udaje, pokial je mechanika dobra tak do nej davam spuštacie CD Paragon 2009 a cezeň si bud udaje vypalim na DVD alebo si ich nakopirujem na flešku lebo to paragon podporuje, rozdelit disk možeš aj cez EASEUS Partition Master bud Home alebo Profesional, rozdiel v Home a Profesional je takí že len v Profesionale si možeš vytvorit spuštacie CD
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“