Jak poznat, že selhává HDD?
Jak poznat, že selhává HDD?
Ahojte. Mám takový problém. Necelé 3 roky vlastním ntb Pavilion dv6580ec. 2 dny před koncem záruky se mi spálil nějaký čip na základní desce (poslali to do Polska a v rámci záruky vyměnili zadarmo celý vnitřek - poznal jsem to podle drobných šrámů, tzn že case byl můj, ale uvnitř byl najednou o 40 GB větší HDD) Nyní už není v záruce a ntb mi začíná poslední dobou nějak blbnout sekají se mi videa i nenáročné hry, které dříve šly bez problému ( ntb dříve zvládl i FullHD avatara přes HDMI do domácí plazmy) Myslel jsem si, že je problém ve W7 (orig), několikrát jsem přeinstaloval komplet OS, naformátoval HDD, ale potíží jsem se nezbavil. Při posledním re-instalu OS jsem si rozdělil HDD, C na systém (cca 65 GB), D na data (cca 50GB) a po čase jsem zjistil, že když jsem něco stáhnul na C, tak mi to při kopírování na (D, externí HDD či USB) hlásilo poškození souboru, když jsem to stáhl na D, tak to bylo OK. Nedělalo to u všech souborů, ale i pár je to nepříjemné...teď už mi to občas dělá i u souborů na D, takže když si chcu v klidu prohlídnout pár dílů nějakého seriálu, musím ho pouštět z externího HDD. Mám podezření, že mi tam ti poláci narvali nějaký ošuntělý HDD, tak jsem se chtěl zeptat, jestli jsou nějaké testy na HDD (abych zjistil, jestli potřebuju nový) a ještě bych se zeptal, jestli by tam šla nacpat alespoň o trošku lepší grafika? (je tam NVIDIA 8400 GS 128 MB RAM, ale nejsem si jistý, zda je tam samstatně či přímo na základní desce) Děkuji mockrát za každou radu, NTB se mi jinak velmi líbí (u mě jeho klady převyšují zápory, zvykl jsem si na něj a jen nerad bych kupoval nový...
Zaklad je podivat se na SMART - Když disk něco bolí...
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W