R400 - bios update, bios verzia

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Jaroh1
občas něco napíše

R400 - bios update, bios verzia

Příspěvekod Jaroh1 » 24 srp 2010 07:07

Priatelia, nie som veľmi skúsený užívateľ, tak by som rád konzultoval:

Počítač (resp. ThinkVantage pri svojom spustení) ma vyzval, aby som updatol BIOS, pretože priveľkom alebo úplnom vybití baterky nemusí počítač nabootovať. Toto je stránka s opisom problému

Mám v tej súvislosti dve otázky:

1. Ako je vidieť na danej stránke, pri R400 treba rozlíšiť, či ide o verziu s rozhraním IEEE 1394 alebo bez neho. No a tu mám problém: môj počítač podľa mňa IEEE 1394 má (t.j. na prednom paneli je konektor s označením 1394 a v Device manager je kolonka "IEEE 1394 Bus Host Controllers" a pod ňou rozbalené "Ricoh 1394 OHCI Compliant Host Controller". Avšak msinfo32 mi ukazuje, že môj počítač má BIOS ID 7VET80WW (3.10), čo je verzia bez IEEE 1394 (pozri tabuľku na uvedenej stránke, prípadne tabulku v dolnej časti tejto stránky. Vie mi niekto vysvetliť tento rozpor a aký bude mať vplyv na update biosu? (FireWire nepoužívam, OS je Win7Pro).

2. Je update BIOS nejako nebezpečný (v živote som to nerobil) a viete odporučiť nejaký dobrý návod? Vygooglil som si síce niečo, ale všetko sú to len také povrchné postupy... Je niečo, na čo si treba dať osobitne pozor a čo môže nezvratne poškodiť notebook?

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 24 srp 2010 08:24

ad2) Update BIOSu je vzdy nebezpecny, protoze pri jeho poskozeni pocitac nenajede. Vyhoda notebooku je v tom, ze ma baterii, takze by nemel byt problem ani pri vypadku elektriny zrovna pri flashovani. Pokud mas dock a zapnuty LPT port, tak pred flashovanim notebook z doku vyndej :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Sheep-Master
píše často

Příspěvekod Sheep-Master » 30 srp 2010 23:01

já ho flashoval asi 3x a v pohodě, udělá se to vesměs samo.Pokud ti ale vše funguje tak bych nad tim neuvažoval, respektive podívej se co novýho update přináší, jaké opravuje chyby.
a poslední rada zní: Pokud to nemáš v záruce tak bych to neriskoval
Lenovo W500 + Win 7 ultimate

Jaroh1
občas něco napíše

Příspěvekod Jaroh1 » 31 srp 2010 07:41

Pchá, v záruke to ešte mám (jeden z hádam posledných TP R400 :-) ) a ešte dlho budem mať. Ale stále váham s tým update BIOS, lebo opravuje chybu ktorá "sa môže" vyskytnúť pri "úplnom" vybití batérie. Lenže pokiaľ viem, tak systém nenechá baterku nikdy "úplne" vybiť ... a už som ju mal viackrát vybitú a nič ... ale asi to spravím, keď si nájdem trochu času na naštudovanie, že ako sa to robí - ale keďže nemám rád počítače, tak si neviem ten čas nájsť... :-)

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“