Ahoj, měla jsem půjčenej notebook , najednou se zasekl a na nic nereagoval, nešel vypnout a tady jsem asi udělala pěknou blbost, protože jsem ho nechala vybít aby se vypl. Pak jsem ho zkoušela znovu zapnout, ale nanaběhne, jen 'hučí'. Co s ním mám dělat? Asi to říkám hrozně amatérsky, ale v pc se vůbec nevyznám, nejhorší na tom je, že ten notebook není můj
jo a je to aspire 3660
nereaguje
-
- píše často
To, že si ho nechala vybít a on se tak vypl, by mohlo mít za následek akorát poškození systému, ale každopádně by po opětovném zapnutí mělo najet úvodní logo. Pokud se na displeji neukáže po zapnutí vůbec nic, tak zkus ještě vyndat baterku, tak na půl hodinky a potom ji zandej zpět a pust notebook znovu. Pokud to nepomůže, tak je to jen na servis. Kde jsi měla položený notebook v době, kdy se to stalo? Někteří lidé si myslí, že noťas se nemusí chladit a dávají ho na peřinu a potom se diví, když notebook odejde, jelikož i když jsou součástky konstruovány tak, že vydrží něco přes 100 st. C, tak jim moc nesvědčí, když se teplota dlouhodobě pohybuje u jejich teplotní hranice. Po překročení určité hranice by se měl notebook vypnout, ale chyby se stávají a mohlo se třeba u tebe stát, že se nevypl a odpálila se nějaká součástka, nejspíš procesor nebo grafika (v případě, že se po startu notebooku nic neobjeví na displeji). Pokud je notebook staršího data a majitel nečistil průduchy větrání, tak může být příčina i tady, stává se, že se přestane točit i větráček a to je potom rychlý konec . Navíc je to jenom elektronika a po nějaké době musí jít každá křemíková souučástka do nebe a je to stejné jako u lidí, některá odejde dřív a některá vydrží déle než její uživatel.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G
Nyní: Obr Acer Aspire 8942G
Pak někomu něco půjčuj .Napadlo mě, jestli by nepomohlo spustit nootebook bez baterie(Připojit jenom trafo), aby jsi měla jistotu že není odepsaný.
Poté ho vypnout, chvilku s ním nic nedělat(Počkat až vychladne), vložit tam baterii a nechat ji nabít do plna.Samožrejmě bez zapnutí computeru.
Až by se nabila, tak bych to zkusil zapnout.
Poté ho vypnout, chvilku s ním nic nedělat(Počkat až vychladne), vložit tam baterii a nechat ji nabít do plna.Samožrejmě bez zapnutí computeru.
Až by se nabila, tak bych to zkusil zapnout.