Nefunkční čtečka na novém HP
Nefunkční čtečka na novém HP
Zdravím, prosím o radu. Na novém HP 4520s jsem dnes zjistil, že mi nejde čtečka paměťových karet. Nemusí se nějak aktivovat, nebo nainstalovat. Dík za rady. G. 

Mrkni do správce zařízení, jestli tam není rozpor. Mně osobně zapomněli nainstalovat ovladač wifi karty a už jsem myslel, že je vadná. Pokud by to ani potom nejelo, na stránce HP najdeš ovladače, tak ho zkus přeinstalovat.
P.S.- Jak máš provedenu zálohu? Máš udělánu bitovou kopii systému a startovací disk? Máš vytvořeny recovery disky, nebo je máš přibaleny? Díky.
P.S.- Jak máš provedenu zálohu? Máš udělánu bitovou kopii systému a startovací disk? Máš vytvořeny recovery disky, nebo je máš přibaleny? Díky.
a na stránkach HP si hľadal?? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4053 :driver - storage
Lenovo ThinkPad R500(intelGMA) + Advanced MiniDock
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
HP EliteBook 8540p(3y NBD) + HP Advanced Docking Station
Najdeš tento počítač, vlastnosti, správce zařízení a tam najdeš card reader či tak něco. Pak klikneš na ten card reader, a tam bude buď, zařízení pracuje správně, či nepracuje správně. Pokud to stále nepůjde, tak dej odebrat ovladač zařízení, je to volba v jeho vlastnostech a pak stáhni nejnovější ovladač zařízení pro tvůj model a jednoduše nainstaluj pouhým spuštěním. Pak by to mělo fungovat.
Nic se nepřemaže pokud nainstalujete pouze toto: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... ob-80665-1
je třeba ale odebrat ovladač příslušný ke čtečce. Takhle na dálku je to těžké je třeba prohledat správce
je třeba ale odebrat ovladač příslušný ke čtečce. Takhle na dálku je to těžké je třeba prohledat správce
-
- píše často
no ono to vypadá při spouštění, že je to OK.. do doby než tam vrazíte kartu. Většinou to poléčí ovladače ze stránek HP (bývají na většině modelů dokonce dva.. který je správný opět určíte vložením karty - když to bude v pořádku - načte se. Když ne - vykřičníky v systémových zařízeních).
!!! Někdy je nutná i aktualizace Windows (starší verze neznala ještě velké kapacity karet apod.). Každopádně že by nešel hardware... to je hooodně málo pravděpodobné.
U samoinstalací (nikoliv tedy předinstalované) - tady někdy pomůže čipová sada (či BIOS) a pak až ovladač na cardreader.
!!! Někdy je nutná i aktualizace Windows (starší verze neznala ještě velké kapacity karet apod.). Každopádně že by nešel hardware... to je hooodně málo pravděpodobné.
U samoinstalací (nikoliv tedy předinstalované) - tady někdy pomůže čipová sada (či BIOS) a pak až ovladač na cardreader.
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“