Dilema HP6450b a ASUS U30JC

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
lukas.krata
občas něco napíše

Dilema HP6450b a ASUS U30JC

Příspěvekod lukas.krata » 07 říj 2010 08:11

Dobrý den, prosím Vás o radu, který z těchto 2 strojů si mám koupit, popřípadě pokud existuje jiná varianta, nebráním se nápadům.
Moje požadavky:
Úhlopříčka 13,3 až 14,1 palců. Cena do 25.000,- s DPH. OS Windows 7. Operační paměť min. 4 GB. Webkamera. Výdrž na baterii 5 hodin a více (při kancelářské práci, surfování). HDD min. 320 GB, pokud by byl SSD spokojím se s menší velikostí, ale myslím že v této ceně SSD neseženu. Grafika může být integrovaná (notebook používám na kancelářskou práci, surfování, filmy, jednoduché starší hry). Váha cca do 2,5 kg. Procesor přivítám i3, i5 nebo i7 ale není podmínkou. Optická mechanika ano. Zvuk - lepší průměr.

Zatím mám dva favority:
ASUS U30JC
http://www.asus.as/asus-u30jc-qx022x-13 ... t-w7p.html
HP ProBook 6450b
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77921

Chci se vyvarovat značkám typu Acer, Gigabyte, nebo MSI.

Teď jsem 3 roky majitelem HP 6715b a jsem velmi spokojen.

Děkuji za vaše odpovědi a názory
Hezký den 8)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 07 říj 2010 13:21

Hm...vyvarovat značkám typu Acer apod? Hm..myslíš si snad ,že Asus,HP a další značky v této ceně jsou něco víc než Acer(TimelineX je plně srovnatelný)? Ani omylem.S výdrží 5 hodin nepočítej ani u jednoho přístroje.No jinak jsou to notebooky na úrovni.Ovšem Asus má lepší procesor.který se nataktuje až na 3.3Ghz.HPčko zase kontruje lepším rozlišením.Záleží čemu dáš přednost?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

lukas.krata
občas něco napíše

Příspěvekod lukas.krata » 07 říj 2010 13:39

Beru to tak proto, že mám HP 3 roky a nemám jediný problém, naproti tomu 3 lidé v mém okolí mají 2 Acery a 1 MSI a problémy mají. Nedá se to sice brát jako berná mince, vždy to bývá stejně kus od kusu.
S mým využitím asi bude lepší když dám přednost tomu rozlišení oproti procesoru ne?
U HP 6715b co mám teď je rozlišení 1680*1050 na 15,4 palcovým disp.
Jaký typ např. TimelineX by jste mi doporučil, aby splňoval mé požadavky?
Ještě k té výdrži na baterie, na www.svethardware.cz v recenzi na ten Asus píšou, že se dostali při kancelářské práci až na 8 hodin, což by bylo super, ale žádné osobní zkušenosti někoho jiného se mi na netu nepodařilo sehnat. :-(

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 07 říj 2010 16:13

No ono těch modelů v řadě U je od Asusu hodně.Takže nevím jaký typ přesně testovali na svetuhardware.I kdyby vydržel 5-6 hodin,tak je to solidní na ten výkon.K těm Timelinům:nová řada jde do prodeje a ta předchozí měla problémy s pískáním.(samozřejmě kus od kusu).Novou řadu jsem zatím neměl v ruce.Jinak to HPčko není špatná volba.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“