NB +-20k CZK pro studenta, s HDMI, BT, 16"<, NUM.kl.

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Stilman

NB +-20k CZK pro studenta, s HDMI, BT, 16"<, NUM.kl.

Příspěvekod Stilman » 18 říj 2010 18:18

Zdravím,
sháním NB, na běžnou práci, ale i HD filmy, Autocad 3D, Inventor, 3D max studion atd. Nebudu v nich provádět náročné výpočty, jen mírně složité sestavy. Chtěl bych na něm rozjet i hry, např. Mafii 2 bych si rád zahrál. Ovšem jsem zvyklý na medium detaily (nové hry na stávajícím NB ani nespustím), takže nečekám ultra výkon za 50tisíc.

Monitor větší (+- 16",17") , rozhodně nechci jít pod 15,4". Rozlišení nečekám obří. Chci mít ale možnost připojit externí monitor přes klasický i HDMI konektor.

Cestuji cca 1x týdně mezi dvěma městy, takže pevnější šasi a delší výdrž baterky (stávající NB má žalostnou, pod 1h).

Většinu týdne bydlím s více lidmi v pokoji tedy chci i menší hlučnost.

Můj výběr je:

Acer Aspire TimelineX 5820TG i pře s mé neblahé zkušenosti, ale bojím se pískaní co se tu řešilo, takže spíše TOSHIBA Satellite A660-135. Nejsem si ovšem jist odolností a zda bych alespoň na medium rozjel zmíněnou mafii2.

Nechám si rád poradit, než abych udělal stejnou chybu a přimouřil oko při výběru a musel s tím pak žít.

Šátek
občas něco napíše

Příspěvekod Šátek » 18 říj 2010 18:30

Tak na té 5820 rozjedeš mafii na medium určitě, už jsem jí tu tuším měl. Ted tady pařím Crysis i Crysis warhead a GTA IV (high detaily tuším). Vším by vyhovoval, akorát záleží na tobě s tím pískáním, ale nejde o pískání pro všechny, tzn. na koleji by třeba dva z šesti mohli slyšet, zbytek ne. Aspoň bys tak ukázal, že není pískání jako pískání, ale je možný, že tvůj už pískat nebude vůbec.
ACER Aspire TimelineX 5820TG-5464G75MNKS

Stilman

Příspěvekod Stilman » 18 říj 2010 18:50

Bohužel, je nás na pokoji víc, takže se opravdu bojím toho, že i kdybych já nic neslyšel ostatní mohou. A protože můj stávající už je poměrně hlučný tak bych uvítal změnu. Abych mohl na NB jet i do noci. A z pískání by mohla bolet hlava a já mám NB zapnutý skoro celý den.

ještě jsem našel další,
Dell inspiron N5010, ten je jen 15,6" ale má ATI
TOSHIBA Satellite L655-11Z, měl by mít lepší procesor, ale zas tak tomu nerozumím
TOSHIBA Satellite A660-135, již zmiňovaný, ale má Nvidiu, která je slabší jak ATI, myslím.

Takže který by byl výkonnější a fungovalo by na něm vše zmíněné? Nebo úplně něco jiného?

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 19 říj 2010 09:51

Na Mafii 2 vše od ATI 5650 výše.A v zátěži je hlučný každý notebook.Takže hraní v noci,nevím...
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“