Notebook pre pracu, kvalite vs vykon a cena

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
camel
občas něco napíše

Notebook pre pracu, kvalite vs vykon a cena

Příspěvekod camel » 14 lis 2010 18:44

Zdravim,
potreboval by som pomoct s vyberom notebooku.

Notebook bude pouzivany hlavne na pracu. T.j. chcem mat co najvacsi vykon z pohladu CPU a disku. Grafika je pre mna v principe nezaujimava je to iba prijemny bonus na obcasne hranie.

Notebook bude prenasany kazdy den do prace. Nic hrozneho len prenesenie do auta a z auta vytahom do prace.

Maximalne dolezita je pre mna spolahlivost, bude to prostriedok mojho zivobytia. Preto by som chcel mat NBD zaruku a kvalitny servis v pripade potreby.

Stvorjadro by bolo prijemnym bonusom ale o nieco rychlejsie dvojjadro to v podstate vyzaduje. Takze v tomto parametri je to velmi vyrovnane.

Vydrz na baterky nema z mojho pohladu dolezitost.

Chcel by som mat full hd matny (napr. 1920x1020, hlavne vertikalne je dolezite) rozlisenie, otazkou je ci na 15ke uz pixle nie su prilis male pre pohodlne pouzitite. Tuto by som ocenil radu.

Zatial mam tychto kandidatov.

Hlavny kandidat je zatial T510, ocakavam klasicku kvalitu, NBD zaruku. A vsetko bude vychytane tak ako ma. Minus uz je cena na hranici ale prezitelna, a nie je to stvorjadro. Za grafiku platim zbytocne...
http://thinkpro.sk/seria-t/130-lenovo-t ... fdbxs.html

Idealny kandidat je W510, ale za tu cenu sa mi to zda uz neadekvatne, takisto mam pocit ze viacej priplacam za grafiku ako za to co potrebujem
http://thinkpro.sk/seria-w/60-lenovo-th ... k5jxs.html

Obdoba T510 v HP prevedeni HP EliteBook 8540w i7 620m
Urcite plusom USB3, cena v podstate rovnaka, viac RAM, celkovo parametre su trochu lepsie. Otazkou je skusenost so spolahlivostou a prevedenim. Minus je pre mna nevycentrovana klavesnica. Plus numpad.
http://www.alza.sk/hp-elitebook-8540w-d153425.htm

Obdoba W510 v HP prevedeni s prijemnejsiou cenou HP EliteBook 8540w i7 720qm stvorjadro
Relativne rozumna cena vzhladom na vybavenie i ked uz trosku na mojich hraniciach. Po hardwarovej stranke skvele vybavenie, znova len otazkou je kvalita vyhotovenia HP? Plati osttane ako pri HP
http://www.alza.sk/hp-elitebook-8540w-d162490.htm

Lowcost alternativa, vykon uz sa mi tu prestava pacit, uz je to na okraji mojich poziadaviek, ale cena je bezkonkurecna. Neviem ako je to s pevnostou a kvalitou spolahlivostou.
http://www.alza.sk/hp-probook-6550b-d172061.htm

Mohli by ste mi poradit s vasimi nazormy prosim?
Zatial je moj favorit T510, ale velmi pokukujem aj po HP Elitebook alternative so stvorjadrom. Vie mi niekto potvrdit ze kvalitativne je to na urovni thinkpadu?

Dakujem

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 14 lis 2010 22:12

Hm..Elite je zcela jistě kvalitativně srovnatelný s Tčkem od Lenova.Navíc design je někde jinde.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 14 lis 2010 22:31

Kontaktoval bych Dell a nechal si udělat nabídku na latitude E6510 s těmito požadavky:
core i7, rychlý disk, NBD + ADP na min. 3roky, podsvícení klávesnice (luxusní věcička)

Důvod - Dell jako možná jediný výrobce nabízí NBD, která opravdu funguje jako NBD. U HP / Lenova se stane, že tu a tam trvá pár dní, než technik přijede (objednávají náhr. díly, atd).
ADP = accidental damage protection. Protože jestli ti něco dell nevyreklamuje, tak to je třeba prasklé šasi, LCD, apod., prostě mechanicky poškozený notebook, ADP ti pokryje i případ, že bys to přošlápl, polil, apod.

Pozor na to, ne všechny i7jsou 4jádra. Je třeba rozlišovat i7-xxxM (2jádro) a i7-xxxQM/XM (4jádro). Konkrétně třeba i7-620m v tom HP je jen dvoujádrový procesor.
počítej taky s tím, že 4jádrové i7 v sobě nemají int. grafiku, takže dedikovaná karta bude nutností (v business sféře to znamená nějaké to quadro).
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

camel
občas něco napíše

Příspěvekod camel » 14 lis 2010 22:41

alfah4ns píše:Kontaktoval bych Dell a nechal si udělat nabídku na latitude E6510 s těmito požadavky:
core i7, rychlý disk, NBD + ADP na min. 3roky, podsvícení klávesnice (luxusní věcička)

Důvod - Dell jako možná jediný výrobce nabízí NBD, která opravdu funguje jako NBD. U HP / Lenova se stane, že tu a tam trvá pár dní, než technik přijede (objednávají náhr. díly, atd).
ADP = accidental damage protection. Protože jestli ti něco dell nevyreklamuje, tak to je třeba prasklé šasi, LCD, apod., prostě mechanicky poškozený notebook, ADP ti pokryje i případ, že bys to přošlápl, polil, apod.

Pozor na to, ne všechny i7jsou 4jádra. Je třeba rozlišovat i7-xxxM (2jádro) a i7-xxxQM/XM (4jádro). Konkrétně třeba i7-620m v tom HP je jen dvoujádrový procesor.
počítej taky s tím, že 4jádrové i7 v sobě nemají int. grafiku, takže dedikovaná karta bude nutností (v business sféře to znamená nějaké to quadro).

Eeste som asi mohol upozornit. Problem je ze len co mi pride ponuka. Ten pocitac musim mat do par dni doma. Co viem tak dell myslim ze trva kludne par tyzdnov kym pride?

Dvojjadro stvorjadro rozdiel si samozrejme uvedomujem. Dobra poznamka. Bohuzial mne by stacila obycajna grafika a usetrit na profesionalnej ale zjavne sa v tejto triede tieto veci vylucuju...

Dik

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 lis 2010 22:43

alfahons:
Za tu cenu, co mu da Dell v CR si moze kupit rovno 2 Elitebooky alebo Wcka. V CR je uplne ina cenova politika ako v Zapadnej Europe, uz sa nedavaju zlavy ako kedysi.
Odporucam precitat si http://notebookblog.cz/technika/postreh ... stro-3500/

C

//fix
Naposledy upravil(a) CeCo dne 14 lis 2010 22:58, celkem upraveno 1 x.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 14 lis 2010 22:54

Jj, cca 3týdny od objednání, než se to složí, vyexpeduje, dojde...

za ty lowend quadra zas tolik nepřiplácíš.
I když je pravda, že 400e za w510 proti T510, což je ta samá konstrukce, jen jiné vnitřnosti, je docela dost, pokud tu grafiku nevyužiješ. U HP mi ty ceny přijdou lepší.

CeCo:
odkaz mě hází zpět do tohoto topicu

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 15 lis 2010 18:06

Jinak jsem taky za T510 + fhd.

CeCo:
j, díky. Ten článek jsem četl, ale konfigurátor byl vždy předražený. Že už se u top-business modelů (což je asi tak jediný segment, kde od dellu ty notebooky v současnosti za něco stojí) nedá sjednávat cena jsem ale nevěděl.

camel
občas něco napíše

Příspěvekod camel » 15 lis 2010 20:56

alfah4ns píše:Jinak jsem taky za T510 + fhd.

CeCo:
j, díky. Ten článek jsem četl, ale konfigurátor byl vždy předražený. Že už se u top-business modelů (což je asi tak jediný segment, kde od dellu ty notebooky v současnosti za něco stojí) nedá sjednávat cena jsem ale nevěděl.

Dnes som si bol pozriet 510nu v showroome vo full hd. A poviem Vam ta pevnost konstrukcie a to rozlisenie ma dostalo. Klavesnica fantazia kazdy detail vyzeral vyborne. Ta velkost pixlov je na hranici, ale ked posuniem trosku fonty dpi a podobne myslim ze to bude super.

Z druhej strany to rozlisenie je uplne iny level, konecne koniec pocitu stiesnenosti na notebokovom displayi. Na pracu si myslim ze idealne.

Este by som rad videl v reali elitebook, ale pokial sa k nemu nejako nedostanem, som zatial rozhodnuty pre t510.

Zatial dik za rady.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“