Zdravím,
měl bych dotaz - jelikož už mám ntb vlastně vybrán, tak jdu rovnou sem do sekce.
Hodlám koupit ntb Gigabyte M1405M - splňuje moje představy lehoučkého ntb do max 14" s velikou výdrží díky možnosti druhé přídavné baterie do slotu místo mechaniky - hry nehraju, tak doufám, že veškerý filmy ten procák C2D SU7300 1,3 GHz utáhne ( s tím SMART TURBO na 1,6 ).
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3360#kf
.
Hlavně si chci však sám vyměnit ten zabudovaný disk 500GB za SSD disk OCZ 60GB Vertex2 ( kapacita mi úplně stačí ) ještě předtím, než tam začnu natahovat OS W7 professional 32bit ( ten dokupuju zvlášť jako OEM, chtěl jsem ntb bez OS ). Cenu 3350,- za ten SSD klidně obětuji ....
.
No ale nevím, zda s tím SSD diskem může být v tomto ntb problém při instalaci W7 nebo to rovnou naběhne jak hodinky ? Můžou být nějaký kombinace, kde se SSD disk s konfigurací a W7 nebo něčím nesnese ? Kupuju úplně všechno od jednoho prodejce, ale neztrácím záruku na ntb v případě nějakého uplanění záruky v servisu Gigabyte v Brně, když si ten SSD vyměním sám doma ještě před instalací ?
.
Pokud by to najelo, o kolik se dá třeba počítat prodloužení výdrže oproti tomu 5400 ot. disku 500GB ?
.
ten ntb se mi hodně líbí a ten SSD by ho ještě vyšperkoval, ale bohužel za cenu ztráty záruky nebo nekompatibility by to byla asi nepřijatelná cena ......
Díky za případné odpovědi.
GIGABYTE M1405 a výměna HDD za SSD disk
Pojede, systém se zrychlí, záruku neztratíš, výdrž bude nastejno, ty rozdíly ve spotřebě jsou docela malé a vzhledem k celému notebooku zanedbatelné (tak do 0,5W)
pro původní disk si kup externí rámeček za pár stovek.
pro původní disk si kup externí rámeček za pár stovek.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „notebooky - ostatní značky“