Notebook pracovný - škola

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
jakub.maly

Notebook pracovný - škola

Příspěvekod jakub.maly » 17 lis 2010 20:33

Ahojte,

spolužiak vyberá malý notebook do školy. Požiadavky zrejme nemá zmysel až na cenu a uhlopriečku uvádzať. Skôr by ma zaujímali Vaše skúsenosti.

Cena: 400 €
uhlopriečka 10 - 11,6"

Dík, za Vaše tipy :)

Doktor D60
píše často

Příspěvekod Doktor D60 » 21 lis 2010 02:18

Pokud hodlá používat legální OS, což si myslím že je logický, když ho dostane ke všem třem notebookům, tak určitě ne Lenovo. Windows 7 Starter je osekaná edice, kde tuším nejde spustit víc jak 3 aplikace najednou? Myslím, že to tak je. Takže prakticky nepoužitelný. Navíc ta grafika by na home premium ani nestačila, respektive na Aero prostředí. Příšerná.

HP má zase naprosto úděsnou integrovanou grafiku od Intelu. Nevěřím, že by dokázala zvládnout Aero, což je škoda, když notebook obsahuje legální 7 home premium. No zase má dotykovej display (podle Alzy teda, neověřoval jsem to), i když si nemyslím, že by to bylo u netbooku k něčemu dobrý :?

Acer by byl můj favorit. Grafická karta konečně dává dost výkonu na prostředí Aero, takže si home premium sevenky můžeš vychutnat naplno. A taky zvládne zpracovat HD ready video, který může na monitoru rovnou promítnout (dost pochybuju, že by to ten intelovskej křáp dokázal. Je asi 4x slabší). Oproti HP ale podle mě nevydrží tolik na baterce, i když slušný by to bejt mělo.

Z těch třech mi jednoznačně nejlepší přijde Acer.

jakub.maly

Příspěvekod jakub.maly » 21 lis 2010 14:46

Aha, takže starter edition mám vynechať úplne, okay.

No čo som sa pozeral na tie 10" tak tam je to skoro vo všetkých a potom 11,6" tam je zase výber veľmi úzky kvôli cene.

Má ten acer dobrú výdrž?
oplatí sa ísť do neho?

Doktor D60
píše často

Příspěvekod Doktor D60 » 21 lis 2010 14:55

Nevím, nehledal jsem. Zkus se poohlídnout po nějaký recenzích. Jen má procesor s dvojnásobnou spotřebou, co HP. A stejně tak má šesti článkovou baterii. Proto bych ho tipoval na slabší výdrž, ale i tak by mohl vydržet dost. Říkám, zapátrej po recenzích. Ani jeden z těch kusů jsem v ruce neměl, jen čtu informace, co prodejce poskytl. Nicméně Lenovo a HP mi přijdou úděsně slabý i na netbook. V době, kdy je k dispozici nVidia ION, mi osazovat počítač starým intelovským čipem přijde jako hodně velká zvrácenost. Je jasný, že o nějaký 3D výkonu nemůže bejt vůbec žádná řeč ani u jednoho z nich, ale ty intelovský kaše mi přijdou dost nebezpečně slabý i na hladkej chod Aero prostředí ve windows,tak i na video :)

Prostředí Aero
http://www.windows7howto.net/wp-content ... _Theme.jpg
Bez Aera
http://www.istartedsomething.com/wp-con ... 7basic.png

Zpět na „Jaký vybrat notebook“