Zdravim,
Rad bych se zeptal jestli se da sehnat do 25Kc s DPH nejaky rozumny pracovni NB s pevnou schasi?
Pozadavky:
Displej: 15,6 min rozliseni 1280 x 800 - nerad, ale zkousnul bych i 1366 x 768.
4GB pameti
jinak moc naroku nemam.
Nechci lenovo thinkPad.
Vsechny testy kde se zminuje pevnost a material schasi jsou jen u NB od 28-30k vis.
Rad bych se proto zeptal, na vas nazor, nebo na vhodny link.
Jaky rozdil v kvalite a pevnosti zpracovani ma EliteBook mezi variantami W a P?
EliteBook se mi libi, ale cetl jsem na P varianty dost spatne recenze a W varianta uz je mimo financni moznosti.
Zajimavej mi pripada Asus B53J-SO042x (http://www.notebookcheck.com/Test-Asus- ... 339.0.html) Ale nenasel jsem rozumne ceske recenze?
Dekuji za jake koli konstruktivni nazory
pracovni NB do 25Kc s pevnou schasi
Nevím, proč ThinkPady ne (i když teď jsem se také přistihl při tom, že, minimálně pocitově, bych mezi volbou T510 vs předešlý T500 bral T500 a ani bych nemrkl - tišší, konstrukčně ve víku pevnější, méně, i když jen lehce, nudlovitější display...).
Žil jsem v domnění, že čistě šasi u Elitebooků P/W je stejné, jen hardware hraje roli. Pokud nechceš ThinkPad, pak Elitebook v ceně konfigurace kolem 25 tis. uspokojí naprosto pohodově, nic lepšího v té ceně asi moc nebude.
P.S. A zrovna na notebookcheck.com jsou v testech Elitebooky - a řekněme všeobecně - velmi, v rámci konkurence, dobře hodnocené... Ono najít dokonalý notebook dle svých představ... Jde to?
Žil jsem v domnění, že čistě šasi u Elitebooků P/W je stejné, jen hardware hraje roli. Pokud nechceš ThinkPad, pak Elitebook v ceně konfigurace kolem 25 tis. uspokojí naprosto pohodově, nic lepšího v té ceně asi moc nebude.
P.S. A zrovna na notebookcheck.com jsou v testech Elitebooky - a řekněme všeobecně - velmi, v rámci konkurence, dobře hodnocené... Ono najít dokonalý notebook dle svých představ... Jde to?
p/w mají šasi skutečně stejné.
Mno a špatně hodnocené?
Většinou se konstrukce dost chválí.
Ono i tak mezi běžnými notebooky, než thinkpad T, HP elitebook, Dell Latitude vyšších řad, ... už nic moc lepšího asi ani není...
Btw. u těch recenzí - není částečně pes zakopaný taky v tom, že když se testuje top-business notebook, klade na něj recenzent trochu jiné nároky, než obyč. multimediál?
Pak se skutečně může stát, že u multimediálu napíš, že tělo je dostatečně pevné, nikde nic nevrže...
A u top-business modelu klidně napíše, že se třeba prohýbá klávesnice a že by to u tohoto notebooku nečekal, přitom je to tělo daleko pevnější, než u toho multimediálu. (případ některých starších Thinkpadů T - trochu změnili podložení klávesnice, byla měkčí ve srovnání s předchozími modely, tak to kritizovali, no ve skut,. běžné notebooky jsou na tom podstatně hůře, ale prostě u T se to nepředpoklládalo...)
Příklad - kouknu se na multimediální Sony, kdybych na něj psal recenzi, napíšu, že chválím víko, které se moc nekrutí a dostatečně chrání displej. Kdybych psal recenzi na D630, tak víko naopak zkritizuju, i když je v porovnání s tím Sony daleko pevnější. Jenže D630 je top-business třída a ve srovnání s tehdejším konkurentem Thinkpad T61 je to víko sktečně o poznání slabší. Přitom je ale dost pevné i na to, abych víko používal teba jako podložku pro psaní, nebo si dovolil hodit notebook jen tak do batohu bez nějakého obalu...
Mno a špatně hodnocené?
Většinou se konstrukce dost chválí.
Ono i tak mezi běžnými notebooky, než thinkpad T, HP elitebook, Dell Latitude vyšších řad, ... už nic moc lepšího asi ani není...
Btw. u těch recenzí - není částečně pes zakopaný taky v tom, že když se testuje top-business notebook, klade na něj recenzent trochu jiné nároky, než obyč. multimediál?
Pak se skutečně může stát, že u multimediálu napíš, že tělo je dostatečně pevné, nikde nic nevrže...
A u top-business modelu klidně napíše, že se třeba prohýbá klávesnice a že by to u tohoto notebooku nečekal, přitom je to tělo daleko pevnější, než u toho multimediálu. (případ některých starších Thinkpadů T - trochu změnili podložení klávesnice, byla měkčí ve srovnání s předchozími modely, tak to kritizovali, no ve skut,. běžné notebooky jsou na tom podstatně hůře, ale prostě u T se to nepředpoklládalo...)
Příklad - kouknu se na multimediální Sony, kdybych na něj psal recenzi, napíšu, že chválím víko, které se moc nekrutí a dostatečně chrání displej. Kdybych psal recenzi na D630, tak víko naopak zkritizuju, i když je v porovnání s tím Sony daleko pevnější. Jenže D630 je top-business třída a ve srovnání s tehdejším konkurentem Thinkpad T61 je to víko sktečně o poznání slabší. Přitom je ale dost pevné i na to, abych víko používal teba jako podložku pro psaní, nebo si dovolil hodit notebook jen tak do batohu bez nějakého obalu...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
A proč ne třeba tenhle?
http://www.alza.cz/hp-probook-6550b-d172061.htm
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-6550b
http://www.alza.cz/hp-probook-6550b-d172061.htm
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-6550b
"...Pochválit musím precizní zpracování. Tělo notebooku je velmi pevné, všechny díly na sebe přesně dosedají a při promačkání šasi se nikde neozývá vrzání. Notebook můžete vzít otevřený za roh základny a nehrozí, že by se začal kroutit. Nedochází ani k prohýbání klávesnice nebo opěrek rukou. Když k tomu připočtu víko, které velmi dobře chrání displej před tlakem zvenčí, nemám v podstatě, co bych zpracování mohl vytknout.
Vnější část je pokryta plasty, což považuji za výhodu kvůli jejich lepším tepelným vlastnostem, a zpevnění konstrukce je řešeno výztuhami uvnitř. Odolnost ProBooku 6550b je vyšší než u mnoha multimediálních modelů chlubících se hliníkem na povrchu..."
6550b je velice dobrý notebook, který bych si i sám koupil (ale v menší verzi - 6450b).
elitebooky i Thinkpad T jsou odolností o level výše, mají už kovové konstrukce. Tu 6550b ještě nemá, ale i přesto je to dost pevné i na tahání.
Takže, pokud uživatel nevyžaduje vyloženě co nejpevnější tělo, je 6550b více než dobrou volbou, za ušetřené peníze proti elitebooku/ thinkpadu T, apod. si může dokoupit třeba NBD záruku + dokovací stanici.
elitebooky i Thinkpad T jsou odolností o level výše, mají už kovové konstrukce. Tu 6550b ještě nemá, ale i přesto je to dost pevné i na tahání.
Takže, pokud uživatel nevyžaduje vyloženě co nejpevnější tělo, je 6550b více než dobrou volbou, za ušetřené peníze proti elitebooku/ thinkpadu T, apod. si může dokoupit třeba NBD záruku + dokovací stanici.
kazdy velky byk byl jednou tele
Na Alze píšou o 6450b, že má šasi zpevněné magnésiem (ale taky bych tomu moc nevěřil)
Chtěl jsem původně vytáhnout triumf v podobě Tecry
ALE
přišel jsem na jedno zjištění - Tecra M11 nemá magnesiový rám
WTF? Koukal jsem jako puk. M10 je měla (nebo aspoň celou dobu žiju v domění, že ji má), takže fakt šok. Business ntb a nemá zpevněnou šasi...
No sakra, jestli takhle ztrapnili Tecra řadu... tak to už nemá čím konkurovat, kromě ceny. To je hrozný, co taky dokážou zprasit.
Chtěl jsem původně vytáhnout triumf v podobě Tecry

No sakra, jestli takhle ztrapnili Tecra řadu... tak to už nemá čím konkurovat, kromě ceny. To je hrozný, co taky dokážou zprasit.

Toshiba Tecra M10: C2D, NVS 150M
Toshiba Satellite L670: i3, ATI HD5145
Toshiba Satellite L670: i3, ATI HD5145
Zpět na „Jaký vybrat notebook“