Dobrý den, polil jsem si notebook ( Acer Aspire 5920) Neslazeným čajem ( asi 2-3 polévkové lžíce) do nižní části klávesnice ( tam kde je mezerník) a v oblasti dotykové myše (pod klávesnicý)
Počítač se mi po 10 sekundách po polití sám vypnul, pokoušel jsem se ho pár krát zapnout, a vžycky se mi rozsvítilo tlačítko ´on´a po 3 sekundách zase zhaslo a nic se nedělo.
Pak jsem vyndal baterku a dal počítač uschnout, asi po 10 minutách jsem se ho zase pokusil zapnout, tlačítko ´on´se zase rozsvítilo a teď už na dýl, asi na 10 sekund a už byl slyšet že i ventilátor v počítači se zapnut, ale obrazovka se ještě nerozsvítila. No a hned pak se zase vypnul. Tak jsem zase vyndal baterku a nechal u topení uschnout....a čekám...poraďte prosím co mám ještě dělat? a jestli je ještě vůbec šance na to aby fungoval.
A ještě please jestli data v Notebooku zůstanou neporušena a jestli se dají teda vyndat.
Díky moc, za pomoc.
Politý Acer Aspire 5920
V prvom rade si nemal počítač nechať 10 sekúnd pokiaľ sa vypne, ale okamžite vybrať batériu. Ďalej si mal notebook rozobrať, vybrať BIOS-ovú batériu a vysušiť všetky komponenty sušičom vlasov (fénom).
Ak by si po incidente dodržal tieto kroky a v krátkom čase, tak pravdepodobnosť záchrany notebooku by bola relatívne vysoká.
V každom prípade, skús to spraviť teraz dodatočne.
Dáta z HDD by sa mali dať obnoviť, jednoducho ho stačí dať do iného notebooku a pomocou live cd Linuxu dáta presunúť na USB médium. Ale len za predpokladu, že elektronika disku nieje naložená v tom čaji
BTW: Niečo podobné sa stalo kamarátovi s Acerom. Boli sme vonku, mal ho v ruke a vonku mrzlo. Keď sme prišli ku mne domov do tepla a zapli sme ho, tak sa choval rovnako ako Ty popisuješ, pomohol už spomínaný sušič vlasov. Minúta fúkania do chladiaceho otvoru a notebook bez problémov zobrazil logo Acer a nabootoval Windows.
Ak by si po incidente dodržal tieto kroky a v krátkom čase, tak pravdepodobnosť záchrany notebooku by bola relatívne vysoká.
V každom prípade, skús to spraviť teraz dodatočne.
Dáta z HDD by sa mali dať obnoviť, jednoducho ho stačí dať do iného notebooku a pomocou live cd Linuxu dáta presunúť na USB médium. Ale len za predpokladu, že elektronika disku nieje naložená v tom čaji

BTW: Niečo podobné sa stalo kamarátovi s Acerom. Boli sme vonku, mal ho v ruke a vonku mrzlo. Keď sme prišli ku mne domov do tepla a zapli sme ho, tak sa choval rovnako ako Ty popisuješ, pomohol už spomínaný sušič vlasov. Minúta fúkania do chladiaceho otvoru a notebook bez problémov zobrazil logo Acer a nabootoval Windows.
Je to na vyhození. Kouím ho za 200 Kč
Jinak je to popsáno tady http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 553#231553
Jinak je to popsáno tady http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 553#231553
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo není takový blbec, aby prodal takto zničený notebook za 200, když může za větší částky rozprodat jednotlivé části (adaptér, displej, disk, DVD, RAM, CPU, GPU,...).Kompaník píše:Kouím ho za 200 Kč
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Presne tak, inak takto to funguje hlavne u podomových pc opravároch. Mám s tým osobnú skúsenosť keďže si takto zarábam, ale vždy to je po oboznámení čo funguje a čo nie a koľko by stála oprava. V prípade, že zákazník chce poskladať nový PC tak beriem nefunkčný notebook ako odmenu za robotu. Takto sú spokojné obe strany. Zákazník, že má robotu zadarmo a ja že nefunkčný notebook predám od 20eur až do 100 eur. Často sa dá aj za viac, ale ja potrebujem cash a nie rok predávať súčiastku po súčiastke.
Ale za 7eur (asi 210 SK) predám možno tak 5 ročné trafo s krátkym káblom
Ale za 7eur (asi 210 SK) predám možno tak 5 ročné trafo s krátkym káblom