Politý Acer Aspire 5920

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
mielmiel
občas něco napíše

Politý Acer Aspire 5920

Příspěvekod mielmiel » 05 pro 2010 22:25

Dobrý den, polil jsem si notebook ( Acer Aspire 5920) Neslazeným čajem ( asi 2-3 polévkové lžíce) do nižní části klávesnice ( tam kde je mezerník) a v oblasti dotykové myše (pod klávesnicý)
Počítač se mi po 10 sekundách po polití sám vypnul, pokoušel jsem se ho pár krát zapnout, a vžycky se mi rozsvítilo tlačítko ´on´a po 3 sekundách zase zhaslo a nic se nedělo.
Pak jsem vyndal baterku a dal počítač uschnout, asi po 10 minutách jsem se ho zase pokusil zapnout, tlačítko ´on´se zase rozsvítilo a teď už na dýl, asi na 10 sekund a už byl slyšet že i ventilátor v počítači se zapnut, ale obrazovka se ještě nerozsvítila. No a hned pak se zase vypnul. Tak jsem zase vyndal baterku a nechal u topení uschnout....a čekám...poraďte prosím co mám ještě dělat? a jestli je ještě vůbec šance na to aby fungoval.
A ještě please jestli data v Notebooku zůstanou neporušena a jestli se dají teda vyndat.
Díky moc, za pomoc.

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 06 pro 2010 00:30

V prvom rade si nemal počítač nechať 10 sekúnd pokiaľ sa vypne, ale okamžite vybrať batériu. Ďalej si mal notebook rozobrať, vybrať BIOS-ovú batériu a vysušiť všetky komponenty sušičom vlasov (fénom).
Ak by si po incidente dodržal tieto kroky a v krátkom čase, tak pravdepodobnosť záchrany notebooku by bola relatívne vysoká.

V každom prípade, skús to spraviť teraz dodatočne.

Dáta z HDD by sa mali dať obnoviť, jednoducho ho stačí dať do iného notebooku a pomocou live cd Linuxu dáta presunúť na USB médium. Ale len za predpokladu, že elektronika disku nieje naložená v tom čaji :D

BTW: Niečo podobné sa stalo kamarátovi s Acerom. Boli sme vonku, mal ho v ruke a vonku mrzlo. Keď sme prišli ku mne domov do tepla a zapli sme ho, tak sa choval rovnako ako Ty popisuješ, pomohol už spomínaný sušič vlasov. Minúta fúkania do chladiaceho otvoru a notebook bez problémov zobrazil logo Acer a nabootoval Windows.

Kompaník

Příspěvekod Kompaník » 18 pro 2010 13:53

Je to na vyhození. Kouím ho za 200 Kč
Jinak je to popsáno tady http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... 553#231553

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 pro 2010 16:08

Kompaník píše:Kouím ho za 200 Kč
Nikdo není takový blbec, aby prodal takto zničený notebook za 200, když může za větší částky rozprodat jednotlivé části (adaptér, displej, disk, DVD, RAM, CPU, GPU,...).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 18 pro 2010 22:07

Presne tak, inak takto to funguje hlavne u podomových pc opravároch. Mám s tým osobnú skúsenosť keďže si takto zarábam, ale vždy to je po oboznámení čo funguje a čo nie a koľko by stála oprava. V prípade, že zákazník chce poskladať nový PC tak beriem nefunkčný notebook ako odmenu za robotu. Takto sú spokojné obe strany. Zákazník, že má robotu zadarmo a ja že nefunkčný notebook predám od 20eur až do 100 eur. Často sa dá aj za viac, ale ja potrebujem cash a nie rok predávať súčiastku po súčiastke.

Ale za 7eur (asi 210 SK) predám možno tak 5 ročné trafo s krátkym káblom :D

Zpět na „notebooky Acer“