Koupili byste starší Amilo Xi 2550?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
mir77
občas něco napíše

Koupili byste starší Amilo Xi 2550?

Příspěvekod mir77 » 03 led 2011 22:31

Ahoj lidi,
můj první notebook byl sedmnáctipalcový Fujitsu-Siemens Amilo Xa 1526 s Turionem TL-56 a GeForce 7600 Go. Relativně brzy jsem ho nahradil menším HP Compaq 6530b. Oba notebooky mám ještě teď. 14" velké HP jsem zvolil proto, že jsem se najednou ocitl neustále na cestách a nosit veliké Fujitsu, které navíc mělo velmi mizernou výdrž na baterku přestalo být praktické.
S HP jsem spokojený, mám ho jako svůj primární stroj. Bohužel v době nákupu, ač jsem byl přesvědčen o tom, že už nikdy nebudu herní grafiku potřebovat, jsem se unáhlil právě s integrovanou Intel GMA 4500HD.
Proto jsem po relativně dlouhé době zase sáhl po Fujitsu, na kterém si čas od času něco zahraji. Ono Fujitsu má status počítače, který používá otec nebo matka, když je jeden či druhý připlácnutý ke stolnímu PC. Není tedy nijak extra vytíženo.
Před Vánoci mi na něm ovšem chcípla grafika. Povedlo se mi ji sice pomocí REFLOW horkovzdušnou pistolí oživit, ale obávám se její další výdrže.
Nabídla se mi možnost koupit právě nástupce tohoto notebooku. Amilo Xi 2550 s Core 2 Duto T7700, FullHD rozlišením a grafickou kartou ATI Mobility Radeon 2700.
Rád bych věděl, zda máte s tímto strojem někdo zkušenost, jestli u této grafické karty endochází k podobným problémům jako u GeForce 7600 Go nebo GeForce 8600. Nerad bych koupil notebook, který by byl na odpis.
Nedělám si také iluze o grafickém výkonu, ale určitě bude lepší než jsem měl doposuď já a pokud ho někdo vlastníte a můžete se podělit nějaká čísla, nebo alespoň dojmy z her založených na Source enginu (Half-Life 2, Left 4 dead), Unreal 2 enginu (jde mi především o Killing Floor), případně FlatOut 2, Mass Effect, Dead Space, StarCraft 2, Fallout 3... prostě cokoliv.
Dali jsme s kamarádama dohromady starou partu, se kterou jsme jezdívali na LANky a řekli jsme si, že si to trošku oživíme. Xa 1526 sice většinu co potřebuji utáhne, ale žádná sláva to neni. A jelikož si nedělám iluze o výdrži grafiky, tak bych ho už radši nechal pouze na kancelářskou práci ;)
Co se týče Xi 2550, tak mě láká samozřejmě FullHD rozlišení, protože jsem fanda už od nepaměti a určitě bych doma uživil HDMI výstup.
Možnost rozšíření druhým diskem jsem využil už u Xa 1526.

Takže prostě takhle nějak se to má. Pokud máte někdo zkušenosti, sem s nima, ocením jakýkoliv názor.
Moc díky, Míra.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 03 led 2011 22:44

A cena?
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

mir77
občas něco napíše

Příspěvekod mir77 » 03 led 2011 23:00

Ještě neni jistá, řekněme, že strop by byl 8 000 Kč.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 04 led 2011 06:40

Tak za tu cenu bych ho byt Tebou vzal. Ja bych si teda nikdy Fujitsu nekoupil, ale jestli jsi byl uz s jednim modelem spokojeny a muzes mit tento do 8tis, tak ber.
Asus ROG Strix G18

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 04 led 2011 14:10

mir77 píše:Ještě neni jistá, řekněme, že strop by byl 8 000 Kč.
8k? Hm...to ber.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

mir77
občas něco napíše

Příspěvekod mir77 » 14 led 2011 15:40

Tak je doma :) Je to supr, trošku vysvícenej display ze spodu, ale tak to mám i na svym Xa 1526. Jen se zeptám, jak to je s případnym upgradem RAM. Teď to mám otevřený. Je tam na výměnu jeden modul, tak předpokládám, že ten druhej je někde schovanej vevnitř. Dá se k němu dostat a dá se vyměnit?
Druhá věc směřuje na Intel Turbo Memory. Musí se to nějak aktivovat, nebo jak poznám, zda to je v činnosti? Případně má to velký dopad na rychlost systému? Nainstaloval jsem Windows 7 32-bit.
A poslední věc směřuje na baterku. Po koupi OS Vista Home Premium, žádný anomálie. Po instalaci Windows 7 červenej křížek u baterky a hláška Consider replacing your battery. Vím o tomto problému, kterej se objevil s nástupem Windows 7, nejvíc jím byly zatížený RTM a RC verze. Kamarád řešil něco podobnýho na svým novým Asusu. Potom údajně vyšel patch od Microsoftu, kterej to srovnal. Nemohu se dopátrat. Nějakej nápad, jak to vyřešit?

Zpět na „Jaký vybrat notebook“