roman2277:
A poruchovost je značně vysoká.(zvláště u starších přístrojů)
Spolehlivost starých notebooků je minimálně stejná nebo lepší než u současných. V dobách, kdy stály high-endy 80 - 150 tisíc Kč se notebooky ještě nevyráběly jako spotřební zboží, ale jako stroje, co mají vydržet co nejvíce (staré Tecry, Compaqy Armada, Latitude CPi - C610). Někde jsem četl, že v řadě ThinkPadů T4x bylo reklamováno cca 4% objemu všech vyrobených jednotek, a to v celé délce záruk (mám dojem, že to je někde zmíněno na webu forum.thinkpads.com), to znamená že každá 25. jednotka byla reklamována a 24 jednotek z 25 nikdy servis nevidělo. A to se mi zdá jako hodně příznivé failure rate, když si vezmeš že řada T4x je zatracována za GPU loose. Já osobně bych se starého notebooku renomované značky vůbec nebál. Takový můj souhrn notebooků, které jsem vlastnil:
1. IPC PortaPC 486SX - kupován jako použitý z účetní firmy, bez problémů
2. Dell Latitude CPi - kupován jako repasovaný, po mě našel novou majitelku v Praze, bez problémů
3. IBM ThinkPad 570 - kupován jako repasovaný, prodán na internetu, naprosto bez problémů
4. Dell Latitude C610 - kupován jako repasovaný, po "odsloužení" odkoupen prodejcem
5. Dell Latitude D600 - kupován jako repasovaný, vada volume tlačítek, jinak OK. Prodán do světa.
6. Dell Latitude D600 - repas pro bráchu, volnější panty ale funguje dodnes.
7. Dell Latitude D520 - kupován jako repasovaný, bez problémů, darován tchánovi
8. IBM ThinkPad T40 - kupován jako repasovaný pro mámu, funguje dodnes
9. IBM ThinkPad T43p - kupován jako použitý z Polska, funguje spolehlivě dodnes, stále jej používám víc, než D630.
10. Toshiba Satellite (nevím typ, ale starý a ještě s DSTN displejem), funguje dodnes na diagnostiku do auta
11. Latitude D600 - kupován jako použitý a rozbitý. Mnou opraven funguje dodnes u prarodičů.
12. Latitude D630 - kupován nový, bez problémů na něm dodnes pracuju.
13. IBM ThinkPad X41 - koupen přes Allegro.pl, neměl pro mě využití, šel dál do světa. Bez problémů.
14. zvažuju použitou, nově oplastovanou T60p s S-IPS displejem z USA
Když to srhnu, se všemi použitými notebooky, které mi prošly pod rukama byl jediný problém akorát s Dellem D600 a jeho volume tlačítky. Chápu ale, že statisticky jsem jeden z miliónů. Je to taky o prioritách, já radši upřednostním 3 - 4 roky starý Mercedes než novou Fabii