potřeboval bych po nějaké době poradit s výběrem ntb. Moje požadavky:
Uvědomuju si, že není ideální chtít velký výkon od malého stroje. Proto samozřejmě nečekám výkon osmi xeonů. Doteď mi spíš nestačil ntb s C2d, bude i3/5 o poznání rychlejší?

Ideálně 13,3 palců, 15,6 už je moc, stávám se pohodlným.
Displej - více méně mi na něm nezáleží; ale ntb musí disponovat (kvalitním?) výstupem hdmi nebo dvi (nebo displayport). Btw., liší se kvalita výstupu jednotlivých strojů? Mám na stole NEC p221w.
Požadavky na výkon?
- lightroom, gimp, PS, pokud si jednou ušetřím
- možná blender (3d), ale na tom mi až tak nezáleží
Pokud možno rychlejší port než USB2.0, ideálně esata výstup.
Výdrž na baterku - to je víceméně fuk. Stejně tak jako leský/matný, modrý/červený.
K počítači se umím chovat slušně. Dřív jsem měl TP R61 a potom Lenovo Y550 a přestože rozdíl ve zpracování byl zřejmý, ani jednomu stroji jsem neublížil. Pokud bude zpracování cca podobné Y550, budu spokojený.
Rád bych ale co nejtišší provoz a pokud možno samozřejmě aby se to neuškvařilo. (Opět si uvědomuju, že to je vlastně kontradikce.)
Ještě mne napadá: klávesnice, hodně do toho ťukám a občas bez externí klávesnice.
Cena? Pokud by byla nad 800 Eur, nebudu už o tom přemýšlet a koupím si MacBooka.

Alternativy:
http://www.alza.sk/hp-probook-4320s-d200701.htm
HP Probook 4320s
grafická karta imo tak akorát, má více-méně vše, co si představuji, ale koluje fáma, že není nejtišší a možná by se mohl přehřívat vzhledem k procesoru/rozměru/mechanice?
http://www.alza.sk/acer-aspire-3820tg-5 ... 189450.htm
Acer Timelinex 3820tq
zbytečně výkonná grafická karta a hlavně:
nemá ani rychlý disk, zřejmě, ani rychlejší výstup, než USB 2.0, což mne mrzí, protože bych chtěl mít možnost nouzově něco střihnout.
Pokud by ale disk postačil pro relativně pohodlnou práci v Lightroomu (Gimp, PS), asi bych se s tím smířil.
Tudíž podstatné otázky:
Je opravdu probook tak hlučný?
Jak je na tom disk v Timelinex?
Má cenu kupovat dle popsaných požadavků 13,3, nebo bude přeci jen lepší koupit větší stroj se silnějším procesorem (a případě HD 440v pro použití ve 3D)?
Vřele děkuji za případné odpovědi.