Okey lidi. Potřebuju radu. Nečekaně si chci koupit notebook. Pohodlnější by bylo koupit z Česka, ale nebráním se koupi z ciziny. Tak jako první možnost mě napadá Amerika. Dále bych volil už lepší značky typu HP, Sony, Dell, Lenovo, MSI, a tak podobně. Chci kupovat kolem léta, tak uvažuju jestli se teda nedostane něco použitelnéo ještě k nám. To ještě uvidím.
Moje požadavky jsou bohužel nesplnitelné, tak chci vybrat co nejlepší kompromis.
Velikost nejspíše 15. Menší by možná nevadila ale větší ne. Jelikož jsem student a počítám s tím, že ještě chvíli student budu, tak budu notebook přenášet, což bude chtít pevnější konstrukci (jelikož notebook budu mít v nějaké brašně, tak tuhle vlastnost můžu odsunout až do pozadí), dále výdrž na baterii, což bych chtěl co největší (Ideální by by byla asi Nvidii s Optimusem, ale ATI nevadí), teď něco co se bude vylučovat s minulou vlastností. Výkon. Takže klasické dvě věci co se bijou. Docela bych si zahrál i ty novější hry, když se k nim přez učení dostanu. Nemusí to být na plné rozlišení a detaily, ale tak aby se na to dalo koukat a hrát, takže asi procesor i5 a radši už Sandy Brdge. Dále snad už jen přání, které nemusí být vyslyšeny. Pokud možno HDD s 7200RPM, ať je tichý a ať se moc nepřehřívá. Do klína si topit nepotřebuju. A taky bych chtěl ať trochu vypadá k světu. Vím, že to je docela rozmar, ale černou hranatou placku bych nechtěl. Za ty peníze by mohl být už trochu pohledný.
Tak teď už konkrétněji. Docela se mi líbí Pavilliony od HP. Hlavně vzhledově. To sice není nějaký moc logcký faktor, ale když jsem se koukl na Americký web Hp, tak při dobré konfiguraci je i výkonově fajn. (i5 - 2520M, Ati 6770M, 6GB Ram, HDD 640GB 7200RPM, výdrž okolo 5 hoď. - cena lehce přez 1000 dolarů) Tohle je asi nejvážnější kandidát. Cena super, ale počítám, že při různých přirážkách stoupne. Navíc jsem moc nepobral tu jejich záruku. Asi je jenom pro Ameriku.
Co byste mi jinak doporučovali? Mám se spíše kouknout po českých obchodech? Nebo Anglie? Popřípadě pokud byste měli konkrétní model, nebo dobrou radu tak budu jen rád.
NTB do 20t Kč (práce všeho druhu)
pokud kolem léta tak dva měsíce počkej, některé modely se SB se neobjeví dříve než v květnu, takže teď radit je zbytečný
jinak obecně: ntb ze zahraničí jen s mezinárodní zárukou a ta je dražší než ta lokální (tedy ta inzerovaná na US/UK webech). Potom pokud to budeš přenášet tak pavillion není to pravé ořechové.
jinak obecně: ntb ze zahraničí jen s mezinárodní zárukou a ta je dražší než ta lokální (tedy ta inzerovaná na US/UK webech). Potom pokud to budeš přenášet tak pavillion není to pravé ořechové.
Naposledy upravil(a) Jirrick dne 14 dub 2011 19:34, celkem upraveno 1 x.
-
- píše často
tobě bych doporučil acer TimelineX, konstrukce vpohodě, výdrž vysoká a výkon taky dost dobrý - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88760 - má sandy bridge
Fujitsu-Siemens Amilo 3650 <-> CPU:AMD Turion X2 ZM-82 @ 2,2Ghz, XGP ATI 3870M <-> Jakékoliv rady ohledně tohoto ntb, nebo celkově tweakování ntb by se hodily - PM, potřeboval bych zvýšit výdrž baterie hlavně
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Z těhle požadavků mi vychází taky jen Acer 5830TG.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „Jaký vybrat notebook“