Dead Pixel
-
- občas něco napíše
Dead Pixel
Dobrý den, mám půl roku starý notebook a na monitoru jsem našel asi 4 dead pixely, tak se chci zeptat jestli se to nedá opravit softwarově a nebo jestli se to dá reklamovat.
Emachines E640G,P320-AMD Athlon II X2-2,1Ghz,ATI mobility radeon HD 5470-512MB,3GB DDR3,15.6",320GB HDD,DVD
Softwarově to neopravíš, to neni softwarová chyba.
A záruka aceru ti to nevezme. Acer to opravuje jenom pokud máš těch dead pixelů víc.
kolik potřebuješ mít dead pixelů aby ti to opravili vypočítáš takhle:
počet pixelů celkem(výška) x počet pixelů celkem(šířka) x 3 : 1 000 000 x 6 = min. počet dead pixelů pro záruční opravu
Tzn. na milion světel (a každej pixel svítí 3 světlama) musíš mít aspoň 6 rozbitej pixelů, aby ti to záručně opravili.
Což nemáš, takže smůla. Buďto si na to zvykni, nebo si sežeň pasující displej na ebayi
A záruka aceru ti to nevezme. Acer to opravuje jenom pokud máš těch dead pixelů víc.
kolik potřebuješ mít dead pixelů aby ti to opravili vypočítáš takhle:
počet pixelů celkem(výška) x počet pixelů celkem(šířka) x 3 : 1 000 000 x 6 = min. počet dead pixelů pro záruční opravu
Tzn. na milion světel (a každej pixel svítí 3 světlama) musíš mít aspoň 6 rozbitej pixelů, aby ti to záručně opravili.
Což nemáš, takže smůla. Buďto si na to zvykni, nebo si sežeň pasující displej na ebayi

dead pixely jsou naprosto běžná věc a výrobcům by se nevyplatilo vyměňovat celej displej jenom kvůli pár pixlíkům, tak se tomu vyhejbaj vlastně tak, že dávaj naprosto nesmyslný limity. Aby ti opravili dead pixely na FHD displeji, tak jich musíš mít asi 40
Jinak ti to opravěj jenom, když máš rozšířenou záruku.
Je to holt moc drahá oprava moc malý vady na to, aby se to vyplatilo. Dělat novej displej jenom proto, že z milionu jeden pixel nefunguje, to je prostě nesmysl.

Jinak ti to opravěj jenom, když máš rozšířenou záruku.
Je to holt moc drahá oprava moc malý vady na to, aby se to vyplatilo. Dělat novej displej jenom proto, že z milionu jeden pixel nefunguje, to je prostě nesmysl.
Citace ze záručních podmínek Aceru:
Takže jestli jsem to dobře pochopil musís mít alespoň 5 vadných pixelů na displeji a nebo 2 uprostřed displeje.
Kód: Vybrat vše
drobné vady LCD displejů, které se vyskytují
v Systémech vybavených LCD displeji, za předpokladu,
že se nevyskytnou více než čtyři (4) vadné
pixely na milion pixelů na daném LCD displeji,
a dále za předpokladu, že se nevyskytne více
než jeden vadný pixel v prostřední části LCD
displeje, je-li tento rozdělen do devíti (9) stejných
pravoúhlých částí.
Takže jestli jsem to dobře pochopil musís mít alespoň 5 vadných pixelů na displeji a nebo 2 uprostřed displeje.