Notebook vlastním už od vánoc a chtěl bych se zeptat vlastníků nebo lidí, kteří měli někdy tento notebook v rukou na pár otázek. Mám menší "problém" s konstrukcí. Notebook se mně zdá už od koupi na určitých místech rozvrzaný.
Nejvíce se prohýbá a vrže při jemném stisku kolem tlačítka fn (vadí mně především lupání). Na druhé straně (kolem šipek) pozoruji pouze mírné prohýbání. Chtěl bych se zeptat jestli to je tak u všech modelů nebo jsem pouze narazil na špatný kus.
S notebookem jsem jinak nad míru spokojený (ta klávesnice ). Nedělám si iluze že za 13 000 se dá sehnat kvalitní notebook s dobrou výztuží apod., ale narazil jsem již na pár levných multimediálů, které se mně zdáli co se týče prohýbání, lupání atd. lepší.
Mám podobný problém. Právě teď mi došel Lenovo L412. No jak to říct. Můj známí má ubohý NTB PackardBell za 9tis a spracování má lepší. Má tužší panty, neprohýbá se mu klávesnice a to nemluvím o tom jak se Lenovu prohýbá touchpad. No je vidět, že zlaté Lenovo jen zneužívá značky Thinkpad a toto označení dává i strojům který si to ale vůbec nezaslouží.
Asi pujde zpět
Prohýbání kolem touchpadu a klávesnice pozoruji taky... Jinak jsem s notebookem spokojen v celku dobré chlazení, NaviTools, klávesnice, ThinkVantage atd.
Python.P píše:neni thinkpad jako thinkpad vsude v recenzich se o tom pise, jsou to levne notebooky nemuzete za 13k chtit to stejny co v Tcku stoji 2krat tolik
Tak to samozřejmě. Ale u L řady bych čekal lepší spracování. Alespon odpovídjící danému segmentu za 17500,- co se normálně prodávaj. Já sem vychytal akci za 12tis, ale stejně pujdu z domu. NTB potřebuji od září na vysokou, tak si počkám a přišetřim na T řadu. Jinak to nevidím
Python.P píše:neni thinkpad jako thinkpad vsude v recenzich se o tom pise, jsou to levne notebooky nemuzete za 13k chtit to stejny co v Tcku stoji 2krat tolik
Však samozřejmě, taky se o tom v mém příspěvku zmiňuju. Jde o to, že mně některé multimediály cca do 15k připadají konstrukčně pevnější než SL...
tak Lková řada je postavena na tom, že nad cis plastovým šasi dává možnost dokování, trackpointu, klávesnice , matnýho displeje (což jsou věci, které u multimediálů nenajdete). vyztužení základny je věc opravdu tak 22k+
pořád máš u Lka tři roky záruku, tak co řešíš ? za 12k to to je uplně suprová koupě
Jirrick píše:tak Lková řada je postavena na tom, že nad cis plastovým šasi dává možnost dokování, trackpointu, klávesnice , matnýho displeje (což jsou věci, které u multimediálů nenajdete). vyztužení základny je věc opravdu tak 22k+ pořád máš u Lka tři roky záruku, tak co řešíš ? za 12k to to je uplně suprová koupě
Bohužel jen 1 rok carry in. Takže bych jí musel dokoupit za 3500,-. Prostě nemám z toho NTB dobrý pocit, sem moc velký puntičkář. Tak našetřím peníze a půjdu do kvality Tčkové řady
Tak jsem ještě pořídil videozáznam. Kvalita je k ničemu, ale svému účelu to snad poslouží. Notebook se v podstatě prohýbá jen kolem touchpadu a lupe na levé straně klávesnice (k tlačení nebyla použita nikterak veliká síla). Video přidávám hlavně kvůli případným zájemcům o tento model
Ten odkaz vede asi jinam než jsi zamýšlel .
Jinak na prohýbání a lupání okolo touchpadu u "R" řady se doporučovalo odmontovat ten kryt okolo touchpadu a něčím to vypodložit - bylo to způsobený tím že plast nedolýhal na kovovou kostru a prohýbal se. Ale vzhledem k tomu že SL kovovou kostru nemá tak je to u tebe asi nepoužitelný...
mystikp píše:Ten odkaz vede asi jinam než jsi zamýšlel . Jinak na prohýbání a lupání okolo touchpadu u "R" řady se doporučovalo odmontovat ten kryt okolo touchpadu a něčím to vypodložit - bylo to způsobený tím že plast nedolýhal na kovovou kostru a prohýbal se. Ale vzhledem k tomu že SL kovovou kostru nemá tak je to u tebe asi nepoužitelný...