reklamace

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Slunicko008
občas něco napíše

reklamace

Příspěvekod Slunicko008 » 10 kvě 2011 19:25

Dobrý den,
před rokem a půl jsem si koupila notebook HP asi tak před půl rokem se začal přehřívat a díky tomu taky sám vypínat. Dala jsem ho na reklamaci, tam vyměnili ventilátor a baterii a vše jelo jak má. Asi tak před měsícem se začal znovu přehřívat, delší dobu nejde cd mechanika (vložím cd a několikrát ji musím otevřít a zavřít než se cd načte) a je povolený konektor na sluchátka. Dala jsem ho znovu na reklamaci a dneska mi volali, že je neuznaná, protože je zanesený a mechanika je opotřebená běžným užíváním, proto nefunguje. Oprava by mě stála 2 000,-. Nedává mi to smysl, předtím s tím neměli problém a najednou je to moje vina? Nehledě na to, že nechápu jak se může mechanika za rok a půl opotřebovat a přestávat fungovat. Nevím co mám dělat a hlavně, jestli jsem v právu. Mám z toho pocit, že se bojí, že když se to stane potřetí tak mi budou muset vrátit peníze.
Děkuji za názory

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 10 kvě 2011 19:49

Mechaniku by správně měli uznat. Pokud se běžným používáním zničila ještě během záruky, byla pravděpodobně vadná.

Jsou vlastně trochu hloupí, když ti řeknou, že to bylo běžným užíváním. Tím pádem to znamená, že se nemohou vymluvit třeba na to, že jsi ji mechanicky poškodila.

Ad konektor na sluchátka - to je imho mechanické poškození a tam ti to uznat nemusí.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“