viem, že by bol lepší normálny počítač, ale teraz to nie je možné - počítač potrebujem prenášať ...
potrebovala by som hlavne poradiť na aké parametre sa zamerať a ich minimálne hodnoty, aby som sa v hľadaní vedela trochu posunúť ďalej a tie nevhodné rovno vylučovať
takže,
- primárne sa budú editovať fotky + taká tá klasika - internet, nejaká hra (nič komplikované), word etc.
- pracujem v lightroome,
- fotky sú v raw = veľké súbory, je ich obrovské množstvo - tz budem potrebovať väčšiu operačnú pamäť (?) - 4 gb stačí?
- používam externý disk hp (presný typ teraz neviem, ale nie je problém dopísať, ak je to dôležité)
- vstavaný mikrofón a kameru nepotrebujem - nad ich kvalitou pochybujem, to si to radšej dokúpim externe, ak bude treba
- aspoň 3 usb porty
- wifi - práve som zistila som že je viac druhov, ale fakt neviem, aké sú tam rozdiely a hlavne, či je to tak dôležité
- čítačka na SD karty - ak bude, poteší, ak nie, nevadí - mám externú
- tiež som limitovaná veľkosťou a váhou - budem ho prenášať
- čo sa procesora týka, otáčok, jeho veľkosti - fakt neviem, ale asi bude lepší dvojitý?
- cena cca do 600 +/- eur
- konkrétnu značku nepreferujem, v zásade je mi to jedno, potrebujem hlavne aby pracoval a bol dostupný servis - keby niečo
- do zahraničia ho nosiť neplánujem (max ČR) takže servis v zahraničí nepotrebujem
v tomto sa naozaj nevyznám - počítač som nikdy nekupovala, pozerala som fóra a nejaké stránky a zatiaľ som našla toto http://www.mall.sk/notebooky-14/packard ... -bmr02-004 ale tu na fóre som čítala, že sú dosť krehké (teda nb tejto značky), ale platí to aj pre tento model? je packard bell nejaká odnož od HP?
ak ale viete o niečom inom tak prosím poraďte ...
ak som sa spýtala niečo zle, tak sa ospravedlňujem ...
ďakujem za každú pomoc