notebook cca. 25 tis. s i7

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
meggie S.
občas něco napíše

notebook cca. 25 tis. s i7

Příspěvekod meggie S. » 03 čer 2011 11:06

Ahoj, chcela by som poprosiť o radu, potrebujem notebook najlepšie do 25 tis. ale keďže nemám peniaze na to kupovať každé dva roky nový noťas, tak aby vydržal aspoň 5 rokov, čiže nejaký 4 jadrový s i7 sandy bridge by bol super do budúcna, nejaká kvalitnejšia grafika(žiadna integrovaná), ale nemusí byť na hry, to veľmi nepotrebujem, skôr na občasné spúšťanie photoshopu a podobné programy na úpravu videí, fotiek a tak.
Našla som zopár kusov s podobnými parametrami, napr.
http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-6050 ... .htm#popis
http://www.alza.cz/dell-inspiron-queen1 ... 231548.htm
v trochu vyššej cene aj
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-a6 ... .htm#popis
http://www.alza.cz/asus-n73sv-tz345x-d233765.htm#popis

No neviem, ktoré značky sú kvalitnejšie. Osobne s asusom nemám dobré skúsenosti, ale na ten dell som čítala dosť nie príliš pozitívnych recenzií, toshiba verím viac, ale neviem či majú aj niečo lacnejšie v podobnej kvalite.

Budem vďačná za každú radu :)

reburke
píše často

Příspěvekod reburke » 03 čer 2011 11:57

aby vydrzel aspon 5 let (tj prodlouzeni zaruky), s i7 a do 25k je asi nerealny, to spis tak kolem 35k (napr novy elitebooky i s dokoupenim zaruky by se do 35k mely vejit)
HP Elitebook 6930p:C2D P8700,4500MHD,HP 2008 180W Adv.Dock.Station,Log.UltraX kb,Saitek Cyborg mouse,LG 22"1680x1050
XBOX na hry:)
ex:HP Pavilion dv5-1199ec,Compaq Evo N400c,HP Pavilion dv6107ea

meggie S.
občas něco napíše

Příspěvekod meggie S. » 03 čer 2011 12:26

No zas nepotrebujem procesor s 3GHz, ani extrémne výkonnú grafiku, ja si skôr predstavujem niečo čo sa mi nezačne prehrievať po roku, čo sa bude rýchlo spúšťať aj po viac rokoch používania (mám doma pekne staručký asus, síce beží aj po tých 5 rokoch čo ho mám, ale zapína sa tak pár desiatok minút a aj na všetko iné reaguje dosť pomaly takže by mi vyhovovalo niečo čo nepôjde s tou rýchlosťou až tak rapídne dole). Dnes by som bola spokojná aj s i5 SB, ale neviem či to bude stačiť do budúcna. Napríklad tento http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-6050 ... .htm#popis má celkom priateľné parametre pre moje potreby, ale tiež som čítala v pár diskusiách nie práve najlepšie ohlasy. A čo sa týka tých i7 tak som tu dala pár príkladov okolo 25 tis, takže ten výber je, akurát neviem na akej úrovni. Preto by som chcela radu od skúsenejších užívateľov, pretože samé parametre mi o kvalite nič nepovedia.
Inak o predĺženú záruku mi ani tak nejde, viem že by ju bolo dobré mať, ale na to nemám, proste ak sa niečo prihodí tak si za ten servis slušne zaplatím po tých dvoch rokoch, ale chcela by som radšej niečo čomu sa veľa drahých poškodení po skončení záruky neprihodí :)

Was3k
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Was3k » 03 čer 2011 12:39

Nějak nechápu k čemu i7, krom toho "laciné" multimediály s i7 ti stejně o moc dýl jak 2 roky nevydrží - nemají většinou moc dobře vyřešené chlazení a krom toho to bude samý laciný plast. Myslím si že i5 sandy bridge ti bude bohatě stačit. A jak často to budeš přenášet? vzhledem k tomu že jsi vybrala samé velké a těžké krávy tak asi ne moc často. Nebyl by lepší desktop? Jak vážně to s PS myslíš? pokud na "víkendové" použití tak bude bohaťe stačit GPU Intel HD3000. Pokud na profesionální úrovni tak budeš stejně ntb připojovat na monitor protože notebookové panely stojí za starou bačkoru.

Mrkni na tyto:

ThinkPad L520 (ten bych osobně volil já)
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-l520 ... 238609.htm

Probook 6560b
http://www.alza.cz/hp-probook-6560b-d226762.htm

A za ušetřené peníze můžeš dokoupit třeba dock nebo prodlouženou záruku na 3roky (u ThinkPadu určitě u Probooku si nejsem jistý)

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 03 čer 2011 12:59

"Inak o predĺženú záruku mi ani tak nejde, viem že by ju bolo dobré mať, ale na to nemám, proste ak sa niečo prihodí tak si za ten servis slušne zaplatím po tých dvoch rokoch, ale chcela by som radšej niečo čomu sa veľa drahých poškodení po skončení záruky neprihodí"

I kdybys musela po záruce měnit základovku nebo LCD, apod. jen jednou, už tehdy by se vyplatilo připlatit záruku... protože za desku dáš klidně i 10k...tedy asi tolik, jakou bude mít celý ten notebook po 2-3 letech hodnotu, pokud bude v dobrém stavu...

jinak se podepisuju pod Was3k.

šel bych cestou HP 6560b, protože slušná konstrukce, slušný výkoon, slušné LCD, těch 5k, které ti z rozpočtu zůstanou, je dost na to, aby se připlatila 4-5letá záruka.

Btw. pokud je ten 5let starý asus děsně pomalý a spouští se i desítky minut, bude něco špatně:
a) problém uživatele -> totálně zaneřáděný systém
b) zanesené chlazení -> snižování výkonu na minimum - stačí vyčistit
c) vadný hdd s plno chybama (což by pořešil nový HDD)

ad a), b) - údržba a čištění chlazení tě samozřejmě čeká u každého notebooku.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

meggie S.
občas něco napíše

Příspěvekod meggie S. » 03 čer 2011 14:08

No problém nie je ani a, ani b, ani c. Možno som to prehnala s tým časom ale je pomalší ako na začiatku, postarané je o neho stále, len už nie je tým čo býval, a výkon mu klesol. Už na ňom nespustím programy ktoré dnes vyžadujú niečo lepšie. Inak momentálne sedím za Lenovo ideapad s10-2 takže o prenos mi až tak nejde, keďže mám NB na prenášanie, ale žijem v Čechách a občas chodím aj na Slovensko, takže by sa mi zišlo niečo ľahšie napr. skôr 15tka. S tou zárukou máš pravdu, ale neuvažovala som o nej nikdy z toho cenového hľadiska a keď chcem niečo kvalitnejšie, tým pádom aj drahšie, tak už mi to lezie do rozpočtu, treba paltiť nájom aj chleba :) A výkon potrebujem aj napr. kvôli after effects, ktoré momentálne riešim na ProBooku 4510s ale efektivita programov sa bude určite zlepšovať a potrebujem niečo čo bude tomu trendu stačiť. Je mi jasné, že v cene 25 tis s i7 to nie sú práve najlepšie kusy, celkovo sa mi ani ich plasty nepáčia, len by som chcela vedieť či sú fakt zlé, alebo majú len nejaké nedostatky ktoré sa dajú vyriešiť dobrou starostlivosťou a inými zariadeniami (chladiaca podložka a tak). Inak som si skúšala nakonfigurovať alienware ktorý by ma vyšiel tak na 1300 dolárov čo je vpodstate super cena, ale samozrejme len v USA a s poštovným to stúpa na 2tis. a nepoznám inú cestu ako sa ku nemu dostať za priateľnejšiu cenu.

Mulenex

Příspěvekod Mulenex » 03 čer 2011 16:28

Alienware vypadá na stránkách dellu krásně. Ale to je tak všechno. Ve skutečnosti to je těžká, tlustá, nevzhledná, plastová krabice. A od tý doby co dell koupil alienware tak to jde dost dolu.

Pokud chceš výkonnou mašinu, tak rozhodně ten pavián dv7-6050ec. Možná by ti stálo za to připlatit si 2 tisíce na asus N53SN, pokud ti nevyhovuje 17. Ale samozřejmě jsou to obojí poměrně průměrně stavěný počítače. Jestli se k nim budeš chovat hezky, měly by ti ale 4 roky vydržet.

j_m
píše často

Příspěvekod j_m » 03 čer 2011 17:10

Ja by som ta len chcel ubezpecit, ze pocitace a notebooky vykon samovolne vekom nestracaju ... maximalne tak zanedbatelny pokles vykonu sposobeny vypalovanim kremikovych jadier (alebo ako by som to pomenoval) - mozno tak 3% vykonu dole za 5 rokov ... alebo poskodeny disk, ako uz bolo spomenute ... Vsetok ostatny pokles vykonu je dany zapelesenym windowsom, zle zvolenymi programami atd ... Mozem ti natocit video, ako na 10 rocnom dektope, co maju moji rodicia na maily bootuje vyladeny windows XP sp3 za 40 sekund ... To len aby bolo jasne, ze pocitac samovolne vykon nestraca ... len prestava stacit na nove aplikacie ...

No a k vyberu notebooku, ked chces mat notebook 5 rokov, tak by som isiel do Tckovych thinkpadov ... osobne mam T400ku, uz 2.5 roka a ten notebook je ako novy, prakticky neznicitelny ... pri beznej praci nepocutelny ... a spracovanie je na business urovni, ma kvalitnu klavesnicu, je vystuzeny magneziom ... pouzivam ho 10 hodin denne ... Ked si kupis plastovy notebook na pracu, tak sa ti po 2-3 rokoch rozpadne ... budes tam sice mat core i7 ale odlomi sa ti pant, v zatazi bude hlucny a horuci ... a podobne
Takze za mna THINKPAD T420 4178-A3G:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t420 ... 236309.htm da sa kupit aj za 26000
alebo ked chces vacsi, tak LENOVO ThinkPad T520 4240-4FG (ale ma mensiu vydrz baterky a slabsi cpu)
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t520 ... 236000.htm
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...

meggie S.
občas něco napíše

Příspěvekod meggie S. » 03 čer 2011 19:51

Lenovo sa mi celkom pozdáva, môj ideapad beží už rok bezchybne takže tam nemám výhrady, radšej ako lacnejšie asusy, acery a tak podobne. Čo sa týka toho môjho asusu tak ten bol vadný už od začiatku, pravidelne s ním bolo robené všetko ako sa má, upratané v disku, preinštalovávaný win, čistené vetranie(ale s týmto prekvapivo nikdy problém nebol), ale asi som vychytila zlý kus pretože v dobe keď bol ešte v záruke šiel na reklamáciu viac krát, stále s niečím iným, takže možno už od začiatku bol niekde problém, každopádne je to jedno a posledná poznámka :)
Inak asi obetujem tú i7 pretože to zákonite musí produkovať veľa tepla a ťažko v mojej cenovej požiadavke zohnať niečo s kvalitným chladením. Našla som niečo čo by mohlo byť priateľné http://www.alza.cz/dell-xps-l502x-d224579.htm#popis tak ak sa niekto kladne vyjadrí asi pôjdem do toho :)
Inak ma ani tak netrápi samotný alienware, ale skôr dell všeobecne, v USA sa to dá nakonfigurovať za priateľnú cenu, ale u nás rovnaký NB s rovnakými parametrami vyjde dosť drahšie.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 03 čer 2011 20:26

A tak kvalitativně (konstrukčně) to nebude moc dál, než jiné multimediální ntb od Aceru, Asusu, apod, chlazení bude pravděpodobně patřit mezi hlučnější a méně účinné. Ostatně ale ako většina multimediálních Dellů.
Ale bude tam pěkný displej.
Takže pokud ýše zmíněné nevadí, klidně si ho objednej.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

meggie S.
občas něco napíše

Příspěvekod meggie S. » 03 čer 2011 21:16

hluk nevadí, ja som nedoslýchavá takže pohoda :D chladenie vyrieši keď tak chladiaca podložka a poznám ľudí, ktorí vlastnia dell a majú s nimi pozitívne skúsenosti, takže dúfam že sa oplatí :)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 03 čer 2011 21:54

Hm....u toho Dellu se vyplatí hlavně záruka.Jinak konstrukčně průměr.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

Zpět na „Jaký vybrat notebook“