HP ProBook 4530s - prosím o radu s větrákem a QuickWeb

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
dreamerCZ

HP ProBook 4530s - prosím o radu s větrákem a QuickWeb

Příspěvekod dreamerCZ » 07 čer 2011 19:01

Zdravím všechny, mám dva problémy s tímto notebookem a nevím si s tím rady.
Notebook jsem koupi manželce jako dárek. Vybali jsem ho z krabice, nacvakl baterii, připojil napájecí kabel a vrazil ho do zásuvky. Hned se roztočil větrák a to, řekl bych na plný výkon, podle hluku. Není mi jasné proč, když comp byl ještě vypnutý. Nejdřív jsem myslel, že se třeba chladí baterie při dobíjení, ale děla to i když je vyndaná.
Jakmile se počítač zapne ventilátor otáčky sníží a to pravděpodobně na mez odpovídající momentálnímu výkonu. Notebook je krásně tichý, tedy v rámci možností.
Ovšem pokud ho zase potom vypnu, roztočí se větrák na plno a nevypadá to, že by chtěl přestat.
To vše se děje když je comp v elektrice. Pokud jede jen na baterku je to OK.
Může mi k tomu někdo něco říct? To asi není úplně normální chování ne?
Přece když budu mít com přes den na cestě, na baterce, a večer přijdu domů a vrazim ho na kabel, aby se dobil, tak mi jako bude takhle řvát větrák i když bude vypnutej?

A QuickWeb jsem taky zatím nepobral. Protože když zmáčknu tlačítko, které je pro něj určeno, při vypnutém notebooku, nic se nestane. Jen se na chvíli tlačítko rozsvítí spolu s hlavním spínačem a pak zase oba svorně zhasnou, ale kde nic tu nic.

Prosím o jakoukoliv radu a předem velice děkuji.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 07 čer 2011 19:09

s tím větrákem je to standard ... nevím proč to dělají, ale např. Acer má v některých nových modelech tzv. samočištění chladiče ... možná je to podobná funkce

dreamerCZ

Příspěvekod dreamerCZ » 07 čer 2011 19:15

admin píše:s tím větrákem je to standard ... nevím proč to dělají, ale např. Acer má v některých nových modelech tzv. samočištění chladiče ... možná je to podobná funkce

Aha, díky za rychlou odpověď. A to když ho nechám v elektrice třeba celou noc, tak on se bude na plný pecky točit celou noc, nebo to je jen po určitou dobu a pak přecijen přestane. Zaráží mě, že jede jakoby na plnej céres.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 07 čer 2011 22:17

po náběhu OS by se měl uklidni ... u HP také bývá volba v BIOSu

dreamerCZ

Příspěvekod dreamerCZ » 08 čer 2011 09:19

admin píše:po náběhu OS by se měl uklidni ... u HP také bývá volba v BIOSu

No právě, on se uklidní po náběhu OS. Ale řekněme, že počítač vypnu a budu ho chtít nechat dobít, to jako ten větrák poběží celou dobu, co bude ten comp v zásuvce? To je teda pěkně naprd.

A co ten QucikWeb, má někdo tušení jak to funguje? Páč mně to zatím nějak nefunguje.

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 08 čer 2011 13:21

větrák běží i pokud je notebook vypnutý, ale dobíjí se baterie??? ... to by neměl

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 08 čer 2011 19:12

jestli to je opravdu tak, že je nb úplně vypnutý a po připojení vypnutého nb k napáječi se ventilátor ihned roztočí, tak je to na reklamaci...

dreamerCZ

Příspěvekod dreamerCZ » 08 čer 2011 22:45

No je to tak opravdu. Dokonce jsem zkoušel dát ho do elektriky s vyndanou baterií, napadlo mě jestli se to třeba nechladí při tom dobíjení, ale větrák se točí i když tam baterie není.

Ještě mám poslední dotaz. Až ho půjdu reklamovat, mm ho nějak uvést do původního stavu, nebo tam můžu nechat to co už jsem tam nainstaloval?

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“