Lenovo ThinkPad SL510 - politý vodou - nefunguje

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
uzivatel_amater
občas něco napíše

Lenovo ThinkPad SL510 - politý vodou - nefunguje

Příspěvekod uzivatel_amater » 09 čer 2011 14:41

U necelý rok starého SL510, s matným displejem, jenž nebyl v terénu namáhán, jelikož byl využíván jako stolní, došlo k polití a zřejmě k větším škodám. Protože nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem (šlo o vodu s citrónem), tak nepište prosím, že uživatel si neměl dávat pití k němu nebo že ho měl po polití vypnout a nezapínat.

Autorizovaný servis bohužel neuznal záruku a případnou opravu vyčíslil na větší částku - dosahující k 10tisícům (výměna zákl. desky, klávesnice, wifi karty, práce..) Ostatní komponenty by měly být ale v pořádku.

Co navrhujete? Vyplatí se to někde jinde opravit, prodat nebo co s tím?

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 09 čer 2011 15:31

- v servise ho orzebrali nebo neuznali závadu "po telefonu"?
- notebook nelze zapnout? ... projevuje se nějak?

uzivatel_amater
občas něco napíše

Příspěvekod uzivatel_amater » 09 čer 2011 15:47

rozebrali ho a zapnout nejde, přesněji zablikala kontrolka pro zapnutí, ale hned zhasla

admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 09 čer 2011 16:34

to vypadá bledě ... možná by pomohl alternativní servis, ale spíše to vidím na rozpordání na náhrandí díly ... nebo naopak zkusit od někoho kdo podobně rozporodáva, koupit tu desku, ale asi to bude záhul

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 09 čer 2011 16:43

pokud jsi alespoň trochu technicky zdatný, tak bych si ho zkusil doma rozebrat a postupně odpojovat jednotlivé komponenty (klávesnice, wifi,... až ti zbyde jen MoBo se zabínacím tlačítkem a baterkou :-)), protože nemusí být v háji všechny, jen některé. můžeš mít štestí a najít co je odpálené, pokud to nebude MoBo tak to na koleni dát do kupy. pokud je ale MoBo v háji tak se to IMHO moc nevyplatí dávat do kupy a spíš prodat to co je funkční.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

uzivatel_amater
občas něco napíše

Příspěvekod uzivatel_amater » 14 čer 2011 14:42

Ještě ho tu nemám, ale základní deska, wifi a částečně klávesnice bude asi v háji, jelikož nepředopkládám, že by autorizovaný servis lhal o rozsahu škod, když si vyúčtoval diagnostiku. Nevyplatí se to dávat do kupy tedy pak?

Co takováhle rovnice, aby se to vyplatilo: cena nového notebooku stejného mínus cena opravy musí být větší, než cena za prodej na náhradní díly.

Pokud ne, tak tedy na náhradní díly. Jenže s tím je potíž, že jsem nikdy notebook na náhradní díly neprodával a mám obavu, že je tam velký rozdíl ceny nabídky a poptávky. Když vidím ceny náhradních dílů u Lenova, zdají se mi velké, ale když je budu prodávat já, tak mi za ně nevím zda někdo dá slušnou cenu.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 15 čer 2011 14:05

Jeste pocitej s tim, ze u noveho notebooku dostanes minimalne 2 roky zaruku, u opravy vetsinou jen 3 mesice.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“