U necelý rok starého SL510, s matným displejem, jenž nebyl v terénu namáhán, jelikož byl využíván jako stolní, došlo k polití a zřejmě k větším škodám. Protože nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem (šlo o vodu s citrónem), tak nepište prosím, že uživatel si neměl dávat pití k němu nebo že ho měl po polití vypnout a nezapínat.
Autorizovaný servis bohužel neuznal záruku a případnou opravu vyčíslil na větší částku - dosahující k 10tisícům (výměna zákl. desky, klávesnice, wifi karty, práce..) Ostatní komponenty by měly být ale v pořádku.
Co navrhujete? Vyplatí se to někde jinde opravit, prodat nebo co s tím?
Lenovo ThinkPad SL510 - politý vodou - nefunguje
-
uzivatel_amater
- občas něco napíše
-
admin
- Site Admin
-
uzivatel_amater
- občas něco napíše
-
admin
- Site Admin
-
Jirrick
- Moderátor
pokud jsi alespoň trochu technicky zdatný, tak bych si ho zkusil doma rozebrat a postupně odpojovat jednotlivé komponenty (klávesnice, wifi,... až ti zbyde jen MoBo se zabínacím tlačítkem a baterkou
), protože nemusí být v háji všechny, jen některé. můžeš mít štestí a najít co je odpálené, pokud to nebude MoBo tak to na koleni dát do kupy. pokud je ale MoBo v háji tak se to IMHO moc nevyplatí dávat do kupy a spíš prodat to co je funkční.
-
uzivatel_amater
- občas něco napíše
Ještě ho tu nemám, ale základní deska, wifi a částečně klávesnice bude asi v háji, jelikož nepředopkládám, že by autorizovaný servis lhal o rozsahu škod, když si vyúčtoval diagnostiku. Nevyplatí se to dávat do kupy tedy pak?
Co takováhle rovnice, aby se to vyplatilo: cena nového notebooku stejného mínus cena opravy musí být větší, než cena za prodej na náhradní díly.
Pokud ne, tak tedy na náhradní díly. Jenže s tím je potíž, že jsem nikdy notebook na náhradní díly neprodával a mám obavu, že je tam velký rozdíl ceny nabídky a poptávky. Když vidím ceny náhradních dílů u Lenova, zdají se mi velké, ale když je budu prodávat já, tak mi za ně nevím zda někdo dá slušnou cenu.
Co takováhle rovnice, aby se to vyplatilo: cena nového notebooku stejného mínus cena opravy musí být větší, než cena za prodej na náhradní díly.
Pokud ne, tak tedy na náhradní díly. Jenže s tím je potíž, že jsem nikdy notebook na náhradní díly neprodával a mám obavu, že je tam velký rozdíl ceny nabídky a poptávky. Když vidím ceny náhradních dílů u Lenova, zdají se mi velké, ale když je budu prodávat já, tak mi za ně nevím zda někdo dá slušnou cenu.
-
zivan
- guru